olric 

adana çık aradan

1. oğuz atay'ın kült kitabı "tutunamayanlar" da turgut özben in içsesi..
    (dannyorum, 30.03.2004 18:49)

2. tutunamayanların ana karakterlerinden biridir. selim ışık- turgut özben-olric, baba-oğul-kutsal ruh üçlemesini anıştırdığından kutsal ruha tekabül eder. ne olduğu tam olarak belli değildir. bir içses ya da sadece bir insan belki dost formu önerisi... yokluğa dair.
    (betty blue, 08.12.2005 21:43 ~ 13.02.2008 16:15)
  3. bir varoluş biçimi olduğu hissiyatındayım olric'in...metinler arasında..me-tin-lerin içine...
    (bkz: hamlet)(bkz: tristram shandy)(bkz: dickens)(bkz: tolstoy)
    "alice'in dünyasında kahramanlar bir konunun içinden çıkamayınca, hemen başka bir konuya geçerler.biz de öyle yapalım olric"(bkz: tutunamayanlar)
    öyleyse olric sen var(mı)sın?
    ben yokum...
    peki biz?
    (bartlbette, 21.04.2006 23:07)
  4. dördüncü nesil sözlük yazarı
    (olric, 10.03.2007 21:10)
  5. turgut özben kendi kafasında bir durumu tarttığında turgut' un karşı düşüncesini savunan, bazen doğru kararı vermesi için yardımcı olan, bazen cesaretlendiren tutunamayanlar karakteri. ama turgut' la başlamamış hayatına, sanırım daha çok selim gittikten sonra ortaya çıkmaya başlamıştır.
    (bouboulına, 14.04.2007 22:41)
  6. tutunamayanları okuduktan sonra insanın hayatını birden bire giriveren bir hayli hayali kahraman..
    var mı yok mu belli değil olan araf kahramanlarımdan biri...tutunamayanları okumaya yeni başladığımda kafamı da bi hayli karıştırmıştır kendileri..kısa zamanda birbirimizi çok sevdik..
    kitaptan bir kaç örnekle olric:
    “gözüm kararıyor olric!
    elimden bir kaza çıkacak.ben selim’e benzemem, yanlış adam seçtiler beni bu işe memur etmekle.ben özel teşebbüsüm olric!
    (...)
    selim’in ölümüyle ilgili bir araştırma için memur yaptılar beni.aylardır belgeler peşinden koşup duruyorum.
    anlıyor musun olric?anlamak istemiyorum efendimiz.nasıl anlamazsın olric?
    kendimi çerçevelere koyup gazetelerde ilan edeceğim.duvarlara yapıştıracağım turgut özben’i. cumartesi günleri öğle tatilinden sonra bayrak direklerine çekeceğim.zarflara koyup mektup diye göndereceğim.belli etmeden yavaş yavaş süreceğim kendimi.
    (...)
    selim’i de yanımıza alacağız.
    bu nasıl sağlanacak efendimiz?
    bu kadar işi başardıktan sonra bunun lafı mı olur olric?selim kör taklidi yapacak olric.onu kullanacağız olric.akşamüstü işimiz bitince bir çeşmenin yanında çömelip paraları sayacağız. bat dünya bat diyeceğiz!çok güleceğiz olric.elaleme rezil olacağız.......”
    (provezza, 29.04.2007 14:08 ~ 30.04.2007 14:26)
  7. 'biliyor musun olric
    -ben sana "unutmabeni çiçekleri" getirirdim.'

(bkz: eğretilemeler dönemi)
    (provezza, 10.08.2007 14:08 ~ 13.08.2007 20:40)
  8. "sonra kendi kendime konuşuyorum:kışlık sarayımda,olric'le konuşuyorum.ikimizde üşümeye başladık."
    turgut özben'in iç sesi..kitabın çoğu kısmında efendimiz diye hitap eder turgutcuğum özben'e
    (kaskate, 19.08.2007 12:24 ~ 12:25)
  9. "bana güldüler
    bana gül mektupları yazdılar
    kuşkulanıyorum olric
    kuşkulanıyorum, kaç maviyse vereceğim "
    (provezza, 15.06.2008 22:36)