aradığın özellikte bir kızın var olmadığı sonucuna varıp, kendi yarattığın bir kıza aşık olma
ya da bir kitap ya da film karakterine aşık olma durumudur.
o olmayan insan siz iseniz; yani bir düşe dokunulur gibi, bir rüyaya kavuşulur gibi seviliyorsanız akar kokar varlığınıza uyanılana ve hayal kırıklığı ile titrenilene kadar gayet keyiflidir. bir düşte salınılır. size güzel der, güzel olursunuz. kuş der, uçarsınız. geçer...
aşık olmak zaten budur. zaten aşkın kısa sürmesinin nedeni de, bi süre sonra öyle birinin olmadığının söz konusu aşık şahıs tarafından anlaşılmasıdır..
rüyaların peşinden gitmeye benzer.yoktan var edersiniz onu.öyle biridir ki o aranılandır yıllarca.bütün özellikleri tam da sizin istediğiniz gibidir.tek eksiği öyle birinin olmamasıdır.
kişinin, özellikle çok yalnız olduğu dönemlerde, kafasında yarattığı bir sevgiliye aşık olması hadisesidir, bu "sevgili" eski karşılıksız aşklardan biri de olabilir, dünyaya hiç gelmemiş birisi de olabilir.
aslında bu durumun en büyük etkisi karşılaştığı her karşı cinste kafasındaki sevgiliyi aramasıdır, aslında öyle birisi sadece kafamızın içinde olduğundan dolayı sonuçsuzluğa mahkum bir aramadır bu.
genelde kitaplarda anlatılan karakterlere duyulan aşkla özdeş bir durumdur.çevredeki insanlardan beklediğin ilgiyi göremediğinde ya da çevrendeki hiçbir insanın senin tarafından ilgi görmediğinde meydana gelen durum olarak da tanımlanabilir.
gece biterken yıldızlar giderken
kelimeler biterken
söylenmedik sözler bile
tüm anlamlar biterken sen başlarsın
sigaramda duman
karanlığım biterken
kalbimin kırığında gizli
susamışlığım biterken
düşlerim biterken sen başlarsın
içimde kapanmayan eski yaralar
sen yoksan bana uğramaz mı ilkbahar
kalemimde anlam ve kağıdım biterken
neden, neden sen?
sen kimsin
yıllardır şarkılarıma sığmayan
sen kimsin bana sağır
çağırdıkça kaybolan
beni oyuncaksız bir çocuk gibi
kalbi kırık koyan
gözü yaşlı koyan
durulmuşken süt liman
yine yeni baştan.. şeklinde bir şarkının varolmasına sebebiyet veren durum olsa gerek.. feridun düzağaçın tüm hakları yalnızlığıma aittir adlı albümünde seslendirdiği bu şarkının ardından içine girilebilecek durum, şartlar uygunsa tabii..
karşıdaki insanı tam tanımadan gerçekleşen olay...ilk önce aşık olursunuz, sonra hayal kurarsınız, sonra tanımaya başlarsınız. ama tanımaya başladığınız kişi maalesef hayalinizdeki kişi değildir. sonra hata yaptığınızı anlarsınız. o kişiyi tanımadan hayal kurmaya ve ona umut bağlamaya başlamışsınızdır. hiç olmamış birine aşık olmuşsunuzdur.