olmayınca olmuyor   

adana çık aradan

1. yüzde yüz golü aynı pozisyon içerisinde iki üç kere kaçıran takım için söylenecek söz. en yakın örnek 8 mart 2005 chelsea barcelona maçında eto'o un direkten dönen şutu boş kaleye atamayarak kaçırışıdır.
    (hansvoralberg, 09.03.2005 14:27)

2. daha fazla denemenin faydası yok, kısmet değilmiş anlamında kullanılan söz öbeği.
    (lightblue, 11.06.2005 02:11)
  3. lig tv de yayınlanan futbol görüntülerine üst başlık olarak kullanılmamıştır. bahsi geçen görüntüler için teselli sözcüğü gibi görünse de içten içe nasıl atamadın öküz anlamı taşır.
    (hothead, 18.08.2007 00:31)
  4. teoman abimizin en güzel hikayem adlı eserinde çokta güzel irdelediği durum...bazen ne yaparsan yap olmuyor bazen...ağzınla kuş tutsan,sekizli dokuzlu salto takla atsanda beceremessin yapmak istediğin şeyi...daha doğrusu sen becerirsin de,karşındaki memnun olmaz...

ayrıca yine mahsar abimizin -alanson olan- her şey çok güzel olacak filminin soundtraklerinden birinde dediği gibi 'insan olmak yetmez,yetmiyor zaten...superman superman olmak lazım bazen...
    (chakıl, 18.08.2007 01:04)
  5. (bkz: öldürmeyen allah öldürmüyor)
    (venom, 18.08.2007 01:06)
  6. bazen olmama ihtimali düşük olsa bile işin içinden çıkılmaz hale gelebiliyosun.. geçenlerde birine misafir olayım dedim telefonu yoktu direkt evine gittim evde kimse yok, ordan başka birine uğradım orda da kızın erkek arkadaşı çıktı kapıya baktım olcak gibi değil sahil kenarına gidip 1-2 şarap içerim mantığıyla birkaç alsancak tayfasının yanına çömdüm, cepleri yokladım para da kalmamış sadece yol parası var, gece de eve döndüm stres içinde a ha anahtarı da içerde unutmuşum evde bomboş, dımdızlak kaldım yani.. gecenin köründe tekrar kapı kapı dolaşmaya başladım bir arkadaşın kapısını çaldım hele ki işime yarıycak biri çıktı ki karşıma günün yorgunluğunu bir nebze atabildim bari, sabaha da çilingirle kapıyı açtırdım bir de baktım ki sular kesilmiş gittim kaçak yaptım acıktım yemek yapayım dedim tüp de bitmiş bankamatikte de 20 ytl para kalmış yarısıyla iddaa yarısıyla tantuni hesabı bişiler yedim, iddaa da tutmadı 3 gün aç gezdim.. nihayetinde olmayınca olmuyor..
    (sadomasochistic, 18.08.2007 01:23)
  7. kader karşısında mağlubiyeti geç de olsa kabullenmek, zorla güzellik olmayacağını idrak etmektir.

içerdiği tüm bu olumsuzluklara rağmen, elden gelenin yapılmış olduğunun farkındalığı, olayı az da olsa çekilir kılar.
    (applepie, 23.03.2008 00:37)
  8. (bkz: fenerbahçe)
    (skyward, 20.04.2008 01:52)