görseller
oliver stoneoliver stone
oliver stoneoliver stone
belki ilginizi çeker
  1. · natural born killers
  2. · alexander
  3. · müfreze
  4. · quentin tarantino
  5. · frost nixon
  6. · salvador
  7. · jfk
  8. · başka amerikalılar
  9. · two for the money
  10. · wall street
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  3. · google wave
  4. · okan bayülgen
  5. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  6. · bir solcunun bilmesi gekenler
  7. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  8. · balo sokak
  9. · oxxo

oliver stone  

1. solcu ve demokrat olduğunu pek çok kez vurgulayan, kapitalist düzeni eleştiren birçok filme imza atmış yönetmen.
    (bkz. salvador)
    (bkz. jfk)
    (bkz. born on the fourth of july)
    (bkz. nixon)
    (bkz. platoon)
    (bkz. natural born killers)
    (bkz. comandante)
    ve şu sıralar yapım aşamasında olan (bkz. alexander)
    (soulforged, 04.03.2004 22:18 ~ 22:19)
  2. fidel castro sunu saymamak ayıp olan yönetmen
    (invisibleruh, 27.03.2004 22:27)
  3. genelde festival filmleri üstünde yoğunlaşan sanatsal filmler ortaya koymaya çalışan yönetmen.
    (axel fox, 09.09.2004 09:35)
  4. midnight express'in senaristi.geçenlerde senaryosunun türkleri üzmesi, böyle olumsuz etkiler yaratması ve türkleri töhmet altında bırakmasından ötürü özür dileyen yönetmen.
    (bkz: be adam)
    (radula, 17.12.2004 12:21)
  5. türk düşmanı boktan adam. sonraları tövbekar olmuş, türkiye'ye gelmiş geçenlerde, tövbe edip hacca gidenler gibi.
    (where is my mind, 17.12.2004 12:23)
  6. filmlerinin türkiye'de de izleyici bulabilmesi için zoraki olarak türklerden özür dileyen yönetmen
    (lethe, 17.12.2004 12:23)
  7. büyük iskender gibi iğrenç bir filme imza atmış yönetmen. film kesinlikle dünya'nın en büyük efsanelerinden birisi olan büyük iskender'i yansıtmayı becerememiş. ayrıca oyuncu seçimi de tartışılır.
    (mclaren, 02.10.2005 16:23)
  8. başka amerikalılardan
    (bkz: başka amerikalılar)
    (petersellers, 18.11.2005 03:29)
  9. "geçmiş sadece bir önsözdür."-oliver stone
    (splash, 20.12.2005 20:29 ~ 20:30)
  10. midnight express ile ünlendikten sonra her düşmanımızın "abi beni de bi çekiver" diye kapısında dolandığı yönetmen boku. (bkz: http://kurdistan.org/...). özellikle "we at the american kurdish ınformation network humbly propose that you consider using the story of leyla zana for a film" cümlesiyle yaran bir açık mektubun alıcısı.

(bkz: ah canım benim gel seni bi öpeyim)

edit: mektubun yazarlarının ok aldıklarını iddia ediliyor olması da ayrı bir mevzu.
    (exfloresse, 29.03.2006 01:23 ~ 01:26)
  11. pink floyd the wall dan dolayı sevmeli mi, midnight express den dolayı nefret mi etmeli, diye düşündüğüm yönetmen.

ahu tuğba'nın da üvey kardeşiymiş. ahu tuğba ve pink floyd 40 yıl düşünsem bir araya gelmezdi. aha geldi.
    (mek, 29.03.2006 04:22)
  12. enteresan bir senarist/yönetmen. muhalif olduğunu iddia ediyor kendisi. bu adamın kimi filmlerini izlediğimde "galiba amerika'da ancak bu kadar muhalif olunabiliyor; vah vah" demekten kendimi alamıyorum.

lâkin, filmlerinde dolandırmadan, doğrudan bir anlatım tarzı var ki o yönüne saygı duymamak elde değil.
    (eksiksizuyum, 29.03.2006 04:35)
  13. seyrettiğim hemen her filmini rahatlıkla "seyrettiğim en kötü filmler" listeme ekleyebileceğim yönetmen, belki "platoon" ile kurtarabilir, o da belki...
    (van den budenmayer, 09.05.2007 03:56)
  14. george w bush'u filmleştirmeye değer görmüş usta sinemacı. umarız eleştirel yaklaşmıştır.
    http://www.slashfilm.com/...
    (electro, 08.05.2008 21:28)
  15. şiddetin belgelerini ortaya döken adam. amerikalı insanların merak alanını işgal eden en büyük konuların şiddet, hırs, kibir ve intikam olduğunu söylemiştir. amerikan toplumunun kötü şöhrete duyduğu ilgi; aydın olmaktan çok daha ulaşılmaya değer bir düzey olarak algınmakta ona göre. dolayısıyla bush'u gerektirdiği ve inandığı biçimde eleştirip, süzgeçten geçirecektir.
    (soldier in the army, 08.05.2008 21:48)
  16. alexanderında içine ettikten sonra, kesinlikle sevmediğim yönetmen. filmleri bende hiçbir duyguyu uyandıramadı. ne farklı ne de klişe diyemediğim için kendisini hiçbir katogoriye sokamıyorum.

gece yarısı ekspresi ile ilgili de şu açıklamayı vermiştir:
    "gece yarısı ekspresi'nde eski türkiye'yi yazdım. pişman değilim, ama artık o filmi unutmak istiyorum. türk halkıyla barış yapmak istiyorum. karşıma bir türk çıktığı zaman kendimi iyi hissetmek istiyorum artık. bırakın artık geleyim."

daha sonra ise bu haber yalanlanmış türk basının uydurması olarak görülmüş ve bir çok yazarımız tarafından da onaylanmıştır.
    sonuçta özür falan da dilememiştir.

ps: en başta sevmiyorum demiştim dimi?
    (freyjaa, 22.10.2008 19:54 ~ 19:55)
  17. akreplerle ne zoru olduğunu anlayamadığım, latin amerikanın büyülü gerçeklik ekolünden etkilenen adam.
    /vahşi hayvanlara bi zaafı var bence, evet(yüzeysel olduğumu daha önce söylemiş miydim? )
    (bkz: u turn)
    (palas pandıras, 01.01.2009 16:21)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil