belki ilginizi çeker
  1. · sakarya caddesi
  2. · kötü ama kafiyeli
  3. · as good as it gets
  4. · üstteki yazar sevgilin olsun mu
  5. · sonuna amına koyim yazılabilecek şarkı isimleri
  6. · alternatif iski açılımları
  7. · geçen haftanın en kötü girileri
  8. · fark etmezci insan
  9. · ilişkide lens taksam çocuğum mavi gözlü olur mu
  10. · beyza durmaz
gündem
  1. · 2012
  2. · sözlük yazarlarının hayalleri
  3. · kurban bayramı vahşeti
  4. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  5. · aklidengegorecelibikavramdir
  6. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  7. · yaran diyaloglar
  8. · silivri
  9. · 444 king

olduğu kadar  

1. gripin'in ikinci albümünün ismi olduğu kulaklarımıza gelmiştir.
    (kramer, 17.06.2006 20:34)
  2. hayata hızlı giriş yapıp mükemmel mesut yaşarken ne oluyoruz diyen kişi bakar ki artık yorgun, o aşamadan sonra kaderci bir durum sergilemeyi seçer, boşvercilik durumu yani...
    (heidi, 28.10.2007 21:48)
  3. gripin'in 2. albümdeki en iyi şarkısı olarak nitelendirilebilecek olan şarkı: gerek altyapı olarak gerek sözler açısından düşünüldüğünde.
    (taze bitti, 04.11.2007 01:37)
  4. bütün gün teknik resim ödevini yapmak için debelendikten sonra artık günün son dakikalarında mücadeleyi bırakırken söylenebilecek en makul söz
    (tersdönenşemsiye, 11.03.2008 19:42)
  5. hafiften bir hippi rahatlığıyla hayatın zorluklarına karşı baştan tavır aldıran, "kendimizi kasmaya, zorlamaya gerek yok" manasını içeren söz.
    (erky, 23.01.2009 00:04)
  6. bir gripin şarkısı.

üstüne çok uzun konuşulması gereken, belki de bir hastalık gibi ruha yayılan ilişkinin vücudu pes ettirme noktasına geldği günleri anlatan bir şarkı hatta. gripin'in 2007'de çıkan o albümünü aldığımda önce sözleri okudum, türkiye'de birol namoğlu'nun şarkı sözü yazarlığı bakımından özel bir yere sahip olduğunu düşünürüm, karşımda duran şey cesur bir ilişki özetiydi aslında.

sonra tüm albümü baştan sona dinleme geleneğimi bozarak bu şarkıdan başladım dinlemeye ve birkaç kez üst üste çalan şarkıyı sindirmeyi denedim. aslına bakılırsa bu şarkı günümüz ilişkilerinin sıradan bir portresi. özellikle 20'li yaşlarınızın ilişkilerine göz atarsanız göreceğiniz en hakiki parçalardan biri de bu.

güvensizlik dolup taşmış şarkının her cümlesinde. uzak mesafe ilişkilerinin de dibinizde sürüp giden ilişkilerin de yitip gitmesine neden olan tek özne burada kendini fena halde hissettiriyor. kuyruk acısı olanlar için reçete tadında yapmış abimiz şarkıyı. güvenmediğiniz bir sevgiliniz varsa dinleyip, siktir git hayatımdan sms'i ile olayı bitirme şansını sunuyor size. biliyorum, şarkıların altına genellikle hikaye tandanslı romantik şeyler yazılıyor; ama insanın duygularını yazacağı yazamayacağı yer ayrımını yapabilmesi lazım.

şarkının kilit sözü:
    "herkesin bir yedeği var mıdır dünyada?"

dünyanızı, hayallerinizi, yatağınızı, içinizi açtığınız kadın ya da adamın yerini gün gelip biri alacağı gerçeğiyle baş başa kalmak insanı üzüyor, yine de günü en doğru biçimde yaşamak lazım. yoksa olduğunuz zaman dilimini asla yaşayamayacağınız başkası odaklı boktan hayatınızda size başarılar dilemek düşer bana.

sözleri şöyle:

dert etmeye ne gerek var her şey olduğu kadar
    zorlamaya ne gerek var gittiği yere kadar
    özleyip kavuşamamayı aşk sandık senelerce
    zamanı durduramadık aşk bu mu hadi be sen de

dört duvar arasında neler neler var aklında
    sana aşık olmaya mı geldim dünyaya?

dört duvar arasında kimler kimler var yanında
    herkesin bir yedeği var mıdır dünyada?

düşünmeye ne gerek var her şey olduğu kadar
    zorlamaya ne gerek var gittiği yere kadar
    kendine anlatamadın senin olmayan cümlelerle
    şişeler derman olurmuş derdine
    hadi be sen de

gittiği yere kadar

(karanlıkta, 16.07.2009 15:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil