ayşe olcay tiryaki aydıntuğ *

adana çık aradan

1. ankara üniversitesi tıp fakültesi dekan yardımcısı.

bıçaklanarak öldürülmüştür. cesedi evinde bulunmuştur. ayrıca kızı da yaralı şekilde bulunmuştur.
    (neo, 24.03.2008 13:55)

2. en son haberlerden ulaşılan bilgiye göre, katil kızıdır. üniversitemizin başı sağolsun ayrıca.
    (kl7mu, 24.03.2008 17:03 ~ 17:03)
  3. bugün kaybettiğimiz başarılı bir akademisyendir.sabah internetten gazeteleri okurken rastladığımda çok yazık hangi şahsiyetsiz yaptı acaba diye kendi kendime söylenmeme değişik komplo teorileri üretmeme neden olmuştur ölümü.ancak akşamüstü aynı haberlere tekrar baktığımda daha da acıdır tablo.aynı evi paylaştığı dünyaya getirip büyüttüğü canından bir parça verdiği insan(!) ölümüne sebep olmuştur.hatta katili de bir hukuk öğrencisidir.haberi okudukça tablo vahimleşmektedir.ölüm illa ki herkesin başına gelecektir ama bu şekilde olması çok yazık.allah rahmet eylesin.
    (nagişşş, 24.03.2008 17:17)
  4. ankara üniversitesi tıp fakültesi iç hastalıkları immünoloji bilim dalında öğretim görevlisi idi. sonu kötü bitti. üstelik katilinin kızı olması daha da vahim.

(bkz: http://content.hurriyet.com.tr/...)
    (baharda geldim, 24.03.2008 17:48)
  5. romantik komedileri severdi. kızıda tim burton hayranıydı.
    (absurdino, 24.03.2008 23:36)
  6. bugün işe gelirken radyoda duyduğum olayın artık yaşamayan tarafı.çok acı bi durum gerçekten.belki ne alaka diye düşünülebilir ama sosyal statü olarak yukarılarda olan bir ailede gerçekleşmesi daha bir şaşırtıcı geldi bana.allah rahmet eylesin diyelim.
    (uysalim, 25.03.2008 08:51)
  7. kızının cinayeti satanist olduğu için işlediği iddia ediliyor. zira günlüğünde "sana bir kurban vereceğim" yazıyormuş.

haber için,
    http://www.milliyet.com.tr/...
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 25.03.2008 09:13)
  8. ankara üniversitesi tıp fakültesinde profesörmüş kendisi. ne umutlarla doğurduğu sevgisiyle büyüttüğü kızı tarafından kızının bir sinire kurban gitmiş. ne yazık! iki hayat da mahvolmuş artık. fazla da söze gerek yok. kadına allah rahmet eylesin. kıza da vicdan versin!!!
    (artı1, 25.03.2008 09:20)
  9. son günlerin en trajik olayının mağduru. bu konu hakkında konuşmayayım diyorum; ama dayanamıyorum.

birlikte aynı dersleri aldığınız, ara ara yolda gördüğünüz bir insanın böyle bir olaya imza atmış olması benim gibi samimi olmadığı birini bile dünden beri yumruk yemiş gibi dolaştırıyor. kızla samimi olan arkadaşlarının halini de görüyorum. hepsinin suratında ne yapacağını bilmeyen, şaşkın bir ifade...

bu hengamede gazeteler onları arıyor. böyle bir olayın üzerinden 24 saat bile geçmeden beraber çekildikleri fotoğrafları için para teklif edip, sürekli rahatsız ediyorlar. bununla da kalmayıp, kendi gerizekalı iddialarını doğrulatmaya çalışıyorlar. öyle ki işler, kızın bu eyleminden dolayı kendisiyle arası kötü olan arkadaşlarını suçlamaya kadar varıyor. en uç noktaya da, kızı satanist ilan eden, star gitti sanırım, tam olarak kendilerinden beklediğim gibi. başsavcının sekreterinin türbanlı oluşunu yılın haberi addeden bir haber kurumundan da başka bir tespit beklemiyordum.
    (twinkle, 25.03.2008 09:22 ~ 20:11)
  10. dışardan bakarken mükemmel ya da idare eder görünen hayatlarımıza, içerden bakılınca ne kadar ileri gidilebileceği ve neler olabileceğine dair iyi bir örnek. hangimiz bir diğerimizi yeterince iyi tanıyoruz? ya da hangimiz bir diğeri için bir an insanken başka bir an insan dışı bir varlığa dönüşüyoruz?
    (sphinks, 25.03.2008 09:41 ~ 09:42)
  11. olayın faili kız da bilkent hukuk 2. sınıf öğrencisiymiş. diğer bir ilginç nokta da (gerçi artık sözüne güvenilemez ama) kızın ifadesindeki “beni sürekli ‘yine kimin koynundaydın, sürtük’ diyerek aşağılıyordu” sözleri. toplumsal yapının sadece alt tabakada değil, üst tabakada da bir yıkıntı içinde olduğunun en acı göstergesi bir durum. bir profesör ve hukuk öğrencisi olan kızı.
    http://www.milliyet.com.tr/...
    (oley be yehuu, 25.03.2008 09:50 ~ 09:52)
  12. kendi çocuğu tarafından öldürülmeyi hak edecek ne yapmıştır diye düşündüğüm sıradan bir anne benim için. aile üyelerinin sahip oldukları tüm sıfatları, şu an için doğruluğunu ispatlayamayacağımız tüm olayları ve iddiaları bir kenara bırakırsak, ortada sadece bir anne ve bir kız kalır. bir çocuğun en çok güvendiği, ağlarken adını andığı, parçası olduğu birini öldürebilmesi ortada çok büyük bir problem olduğunu gösterir. çok acıdır.
    (ozlemmelzo, 25.03.2008 09:58)
  13. yaşam koşullarının giderek zorlaşması, çocukların ve ailelerin sınav maratonları, insanların birbirine ayıracak doğru dürüst zaman bulamamaları, iletişimsizlik, ben sahip olamadım çocuğum olsun yaklaşımımız vs.vs derken gençlerin sabır ve mücadele gücünün azalmasından kaynaklandığını düşündüğüm bir aile trajedisinin kurbanıdır. ölen anne de öldüren genç kız da bu trajedinin kurbanları ve bu derece vahşetle sonuçlanmasa bile benzer problemler, sürtüşmeler çoğu ailede yaşanıyor aslında. ailenin eğitimli olması, anlayışlı olması, maddi imkanların iyi olması vs de engelleyemiyor yaşanan çatışmaları ve psikolojik sorunlar böyle ürkütücü sonuçlara yol açabiliyor. çok üzücü ve korkutucu gelişmeler bunlar.
    (arapbebek, 25.03.2008 10:45 ~ 28.03.2008 10:09)
  14. ankara tıp 74-80 döneminden babamın sınıf arkadaşı yıllıktan ve babamdan aldığım bilgilere göre diğer ted ankara kolejliler gibi kendisi de kollejliler olarak anılırmış ve olaylı yıllarda kimseyi kırmadan sadece dersleriyle ilgilenen ve bu nedenledirki harika bir özgeçmişe sahip ama malesef pazartesi günü ölümünü fizyoloji hocamızdan öğrendiğimiz değerli profesör ayrıca 2000-2005 yılları arasında dekan yardımcılığı görevinde bulunmuştur ölümü gibi türkiyenin de böyle bir hocayı kaybetmesi korkunçtur allah rahmet eylesin..
    (acalculia, 27.03.2008 23:58)