olcay baykal   

adana çık aradan

1. deniz baykal'ın eşidir.

kocası tarafından öylesine gölgelenmiş öylesine geri plana atılmıştır ki adına bu güne kadar başlık bile açılmamıştır.

hatta eminim chp ' yi destekleyen birçok kimse deniz baykal' ın evli olduğundan bile habersizdir.
    (labrie, 19.07.2007 13:11)

2. chp'nin baraj altında kaldığı seçimde deniz baykal'ın "siyaseti bırakıyorum" sözüne "iyi edersin" diye çok net, tertemiz bir cevap veren kadın. allah herkese böyle akıllı bir eş nasip etsin.
    (eksiksizuyum, 19.07.2007 13:14)
  3. susayım diyorum olmuyor. şuursuzluk fezaya çıktı atmosferdeki deliği büyütüyor her daim.
    be hey budala, madem b.k atma peşinde gollum olacaksın, azıcık iler tutar sallayayım da o bumerang dönüp benim kalın kafama çarpmasın diyemiyor musun da, anneannen yaşındaki kadını kendi ilkel sandık hesaplarına çekmeye çalışıyorsun? neye dil uzatacağınızı şaşırdınız lan.

olcay baykal siyasetçi değildir. torunları ile falan takılan bir anneannedir. olcay baykal bir televizyon yıldızı değildir. çoluk çocuğunu akşam yemeğine aldığında pilav yapan bir insan evladıdır.

olcay baykal gölgede kalmış. ünlü tiyatro oyuncusu, holivut starı olcay hanımın başı eşi deniz baykal tarafından zorla kapatılmış, eve sağ ayak bileğinden zincirlenmiştir. ayrıca gözlerine mil de çekildiğinden tvlerin görüşme tekliflerini de reddetmektedir. olcay baykal'dan beklediğim, en kısa sürede türkiye cumhuriyeti aleyhine avrupa insan hakları mahkemesi'nde bir dava açmasıdır. modern türk kadını böyle olur. kıralım zincirleri olcay hanım. deniz bey'in zulmü sona ersin. (bu zulüm kelimesinin çok seveni var. gızlaaarıımııığğz, zulüüğğm)

bununla bitiyor mu, yok artık!
    deniz baykal'ın çocuğunu gördünüz mü tvlerde haberlerde? ha? görmediniz tabi. despot mu desem mutlak monark mı desem bilemediğim chp lideri, oğlunun bir gemicik alıp tvlere çıkmasına dahi izin vermiyor. lan bir bırak çocuğu izin ver tavuklara mısır indirsin yem ayağına birkaç milyon dolarlık. hadi o olmadı, bir tiyatrocu eşine bağdat caddesi'nde araba ile çarpıp öldürmesine izin ver de bari kısa bir haber olsun. delilleri sildir, temizlet sen yine istersen sonra.

olcay baykal gölgede kalmış he. benim bir arkadaş var onun da teyzesi gölgede kalmış. enişte futbolcu oysa birinci ligde. ulan haysiyetsiz adam izin versene arkadaşımın teyzesi de vursun iki maçta topa, bir sonraki frikiği o atsın mesela. sıcak malum mevsim yaz. ondandır inşallah. ne insanlar var ya. selvi mi desem meşe mi desem. devamlı gölge.
    (palanthaser, 19.07.2007 13:25)
  4. dün izlediğim bir repörtajda antalyalı bir emekli öğretmen olduğunu şu anda ise ankarada torununa baktığını öğrendiğim deniz baykalın eşidir. açıkçası deniz baykalın evli olduğundan gerçekten haberim yoktu ve şu an merak içindeyim deniz baykalın neden eşiyle birlikte siyaset meydanlarında görünmediği yada en azından eşinin hiç kimse tarafından bilinmesine izin vermediği konusunda.

edit: ben sorana kadar üstten cevap gelmiş
    editin editi: http://www.objektifhaber.com/...
    (alqan, 19.07.2007 13:27 ~ 13:35)
  5. açıktır nettir. anlamayan için tekrar etmek istiyorum; gölgelenmiş geri plana itilmiş kadındır.

türkiye' de siyasetçilerin eşlerini sadece kavgalarla dövüşlerle kötü olaylarla mı tanıyoruz biz? bir sürü parti lideri seçim meydanlarına eşlerini göğüslerini gere gere onlarla gurur duyarak çıkartıyorlar.onlarca yıldır bu işi yapan hep medyanın gözü önünde olan kitleleri arkasına alan bir adamın eşi sırf torunlarıyla zaman geçiyor diye mi köşesinden hiç çıkmıyor?

atatürk' ün partisinin varisleri olmakla övünen insanlar atatürk' ü anlayamamış ne yazık. o' nun bütün batılı devletlerden önce kadınlara verdiği hakları kavrayamamışlar. gerici dediğimiz yobaz dediğimiz adamlara bakıyorum da eşlerine gösterdikleri saygıya...

herneyse görmek istemeyene göstermeye çalışmak boşa vakit kaybı...

ancak şunu söyleyemem lazım, vazgeçmemiz gereken bu zihniyeti vurgulamam lazım;

(bkz: baykal' ın götünü yalayım da ne olursa olsun)
    (labrie, 19.07.2007 13:43 ~ 13:46)
  6. insanların kendinin fikirlerini bilmeden, sormadan, eşi ona eve kapatmış gibilerinden konuştuğu insandır.
    her siyasi parti liderinin eşi siyasete bulaşmak zorunda mıdır?
    bu bayan siyasetin çetrefilli dünyasından uzak, torunlarıyla sakin bir hayat yaşama arzusu içinde olamaz mıdır?
    deniz baykal'a bok atmak için bu kadar alçalmak nedendir?
    (çılgın veyfik, 19.07.2007 13:51)