belki ilginizi çeker
  1. · 3 yazar kimsiniz la
  2. · sözlükteki hatalar
  3. · bir ahir zaman
  4. · news feed
  5. · bilmem kaç kez girileriniz arandı
  6. · şu an
  7. · tiksinti
  8. · en sevilen eserlerinden nefret etmek
  9. · tarihte bugün
  10. · sınır ötesi değil savaş
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  2. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  3. · yaran diyaloglar
  4. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  5. · çok istenip de olunamayan meslekler
  6. · aşk ı memnu
  7. · darwin i bitiren balık
  8. · çıkma teklifine alınan acı cevaplar
  9. · dünya halkları kardeştir

olaylar  

sayfa  / 2
  1. eğer ismi release tarihine dek değişmezse, kişilerin kanka listesinde olan yazarların sözlükteki mahremiyet sınırları içine girmeyen tüm aktivitelerini (mesela favori listesine giri ekleme, ukte doldurma ve daha onlarcası) topluca gösteren bir panel bölümü olacak.
    (wondrous, 26.11.2007 19:12)
  2. mesaj, çöp ve olay lambalarının yanında yer alanşu an adlı lambaya bağlı bir panel.
    (thedewil, 01.12.2007 13:48)
  3. yazarın psikolojisini bozmada birebir. hani bizim egolarımız ? yazık değil mi onlara, hiç mi düşünmüyorsunuz ? ben herbir girimi yüzlerce hatta milyonlarca kişi oyladı bir o kadarı favori listesine ekledi diye avuturkene hayallarimi yıktı neymiş "0 kişi " aratmış beni beni. hadi beya, inanmıyorum, hayır inanmayacağım. (sende bi sus sülü) bak gökyüzüne yıldızlar gözükmüyor ama oradalar biliyorum, onlar dahi selam veriyor beni takip ediyorken nasıl "0 kişi" girilerimi favorilerine eklemiş. yemişim bu işi.
    (sngl, 01.12.2007 21:13)
  4. bu panelin altında bulunan dün adlı bölümde verilen istatistikler verilirken gözetilen kriteri merak ediyorum. mesela ben şimdi şahsım'a bastığım zaman bu olay yarın oradaki istatistiklere yansıyacaksa iş değişiyor. sözün özü, yazarlar kendi infolarına bakınca veya kendi girilerini aratınca oradaki sayılar değişecek mi acaba? mantık çerçevesinde düşününce yazarların kendi infosuna bakmasının o sayıları etkilememesi gerekir. kimse bir önceki gün kaç kere şahsım'a tıkladığını hatırlamaz.
    (misuf, 02.12.2007 00:09)
  5. daha bir 80630 forumuna dönmüş sözlükteki suçlu arayüzdür. yazı alanlarını daraltması da cabasıdır. görür görmez pek alışamadım mı nedir
    (kahnesty, 02.12.2007 12:54)
  6. pek bir gereksiz sözlük fasilitesi, üstelik yazıların ekranda görülme formatı değişmiş. birinci başlıkla ikinci başlık arasında hayli bir yol katediliyor..
    (be anything, 02.12.2007 13:20)
  7. "aynı facebook ayol" eleştirisi sanırım bu uygulamaya yönelik.

sözlük içi bir tür news-feed yapılmaya çalışılmış ve benim kanaatimce hakikaten "sadece sözlük içi yapılan değişiklikleri gösterdiği" için başarılı olmuş. avatarımızı, arkadaşlarımızı ve ilkokulumuzu göstermediği için "aynı facebook" olmamış. ufak ikonlar tasarımda göze batmıyor, sözlük içi olan sıkıcı tek düzeliği bir şekilde bozabiliyor.
    (man on the moon, 02.12.2007 22:53)
  8. kanka listesinde bulunan kişilerin ne yaptıklarını, ne içtiklerini, ne yediklerini gösteren bölüm.
    benim gibi kanka listesi boş olanlar için ise sözlük ahalisinin durumlarını öğrenmek için eğlence yeri. canım sıkılınca bakıyorum güzel oluyor
    örneğin; dirtypain mutluymuş,bulsaraa iz sürmek yerine direk sormayı tercih etmiş,clvclnx çok paylaşımcı bir yazarmış,eksiksizuyum hastaymış kankası değilim ama geçmiş olsun, thecrimson ne diyor anlamadım.
    bilgi sahibi olmak için birebir
    (eazy, 03.12.2007 01:50)
  9. output cacheing denilen bir şeyden ötürü, 3 dakika falan gecikmeliymiş. 2 de olabilir. ama 1 değil. belki de 1'dir bilmiyorum. ama real time olma iddiası yok, bak ondan eminim.

edit: 1 dakka imiş. (bkz: output caching)
    (azureel, 03.12.2007 03:02 ~ 03:03)
  10. anlıklığından kastım, herhangi bir zaman aralığında da olsa, yani lafla da olsa anlık olması.

kısaca, mesela son 10 dakikayı içine alsın, anlık diyelim.

ama öyle değil, yanlış şey etmediysem başladığı günden bu yana sayaç gibi çalışıyor. sayaç bu!
    (açık kalp ameliyatı, 03.12.2007 03:04 ~ 03:04)
  11. kanka listesindekilerden fazlasını merak ettiğiniz zaman gün boyu sözlükte neler olmuş biiiir bir ortaya dökülüyor. bir de sanırım her gece yarısında neler olmuş neler bitmiş diziyor. tüm sözlüğü dizdiği zaman amma da ohaymış be. oku oku bitmiyor...
    (azwepsa, 06.12.2007 00:12)
  12. kankalarımızın esas kişiliklerini, ne yapıp ettiklerini bir bir ortaya döken buton. x meğer ne uktesever bi kişilikmiş; vaaay y'ye bak, yuh lan o favoriye eklenir mi dememize, an be an bunları görmemizi sağlayan olay. güzel bi şey. daha fazlasını görsek fena olmazdı aslında..
    (absinthe, 06.12.2007 11:00)
  13. benimle kafa bulduğuna kanaat getirdiğim özellik. benim denk geldiğim tek bir istisnası var onun dışında hergün aynı şey yazıyor.

_dün_____________________

3 kez yazar bilgileriniz incelendi
    3 kez girileriniz arandı

(bkz: 3 yazar kimsiniz la)

not: yukarıdaki türden bir istatistiğe rastlamıyorum artık. düzeltilmiş sanırım.
    (aksamustune dogru kis vakti, 16.12.2007 00:17 ~ 18.02.2008 20:43)
  14. beni ''ya biri düzenli olarak günde 3 kere girilerimi arıyor ya da evrende yalnız değiliz'' düşüncelerine gark eden fasilite.
    (yata yata paslandık, 16.12.2007 00:22)
  15. her yazarın en az 3 sapığı olduğunu gösteren aparat, ya da gönülleri hoş tutmak adına kodlanmış bir pembe yalan.
    (umbro, 19.12.2007 15:09)
  16. gösterdiği "x kez yazar bilgileriniz incelendi" tarzı istatistikler sebebiyle bir yazarın profiline bakmak istediğimde beni engelliyor bu aparat. "şımarmasın şimdi ibne" diyorum orada çıkacak on ve katları şeklindeki sayıları görünce. bu da kişi hakkında bilgi alma şevkimi oldukça düşürüyor.

yok lan şaka yapıyorum, bana tek etkisi, artık yazarların "?" tuşuna basarken daha seçici oluyorum. bir nevi giri artılamak gibi bir şey bu.
    (sycrone one, 19.12.2007 18:13 ~ 18:14)
  17. istisnasız her girişimde 2 kez yazar bilgilerimin incelendiğini 3 kez de girilerimin arandığını söyleyen buton.şimdi ben her türlü üst düzey yöneticiye ve "şu an" zamazingosunu yaratan insanlara sormak istiyorum, ne gerek vardı böyle bir düzeneğe ? hadi diyelim sözlük ahalisinin işine yarar diye düşünüdünüzde koydunuz ee peki neden bu gizlilik ?
    (ceceri, 21.12.2007 02:39)
  18. özellikle favori giri ekleme konusunda ufak salgınlar başlatan uygulama. inanmayan bugün ve dün için aldığım notlara baksın (ördeklerin sol kanattan geliştirdiği ataklara dikkat):

infogmy, snitch kişisine ait @1424960 numaralı giriyi favorilerine ekledi. 1 saat önce
    ayqch, ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi kişisine ait @2160172 numaralı giriyi favorilerine ekledi. 2 saat önce
    iao, "sirius" kişisinin "ameni" şeklindeki uktesini doldurdu. 2 saat önce
    pushitonmeshitonme, ali kamber kişisine ait @2159926 numaralı giriyi favorilerine ekledi. 13:27
    öle de olur, ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi kişisine ait @1890779 numaralı giriyi favorilerine ekledi. 11:50
    bad5ector, ali kamber kişisine ait @2095276 numaralı giriyi favorilerine ekledi. 11:10
    abedi pele, iao kişisine ait @918060 numaralı giriyi favorilerine ekledi. 01:07
    ayka, ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi kişisine ait @1890779 numaralı giriyi favorilerine ekledi. 00:23
    yata yata paslandık, ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi kişisine ait @1890779 numaralı giriyi favorilerine ekledi. 00:03
    dün
    morbid angel, ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi kişisine ait @1890779 numaralı giriyi favorilerine ekledi.
    void, ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi kişisine ait @1890779 numaralı giriyi favorilerine ekledi.
    entourage, ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi kişisine ait @1922002 numaralı giriyi favorilerine ekledi.
    arı mayalı silgi, ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi kişisine ait @1892656 numaralı giriyi favorilerine ekledi.
    arı mayalı silgi, ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi kişisine ait @2081880 numaralı giriyi favorilerine ekledi.
    iao, "az samimi olunan kişiyle aynı yöne yürümek" başlığındaki @538142 numaralı giriyi favorilerine ekledi.
    ede, ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi kişisine ait @2156382 numaralı giriyi favorilerine ekledi.
    el haşhaşin, ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi kişisine ait @2156382 numaralı giriyi favorilerine ekledi.
    arı mayalı silgi, iao kişisine ait @898432 numaralı giriyi favorilerine ekledi.
    cinephile, ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi kişisine ait @2156382 numaralı giriyi favorilerine ekledi.
    yasal uyarı, ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi kişisine ait @2156595 numaralı giriyi favorilerine ekledi.
    (recai pengül, 29.12.2007 19:41 ~ 19:42)
  19. dün kısmında hergün 1 kez yazar bilgilerimin incelendiğini, bir kez de girilerimin arandığını bana gösteren hede. ya ben yanılıyorum, ya kodlardaki counterda bir çeşit sorun var ya da bir sapık beni düzenli olarak takip etmekte.

(bkz: seri eksi oy veren ibne)
    (bkz: eşcinsellik)
    (bkz: saplantı)
    (kaşıntı, 12.01.2008 01:50 ~ 14.01.2008 13:26)
  20. sanırım default hali şu şekilde olan aparat:

*
    1 kez yazar bilgileriniz incelendi
    1 kez girileriniz arandı
    *
    bu kanıya tabii ki, bir kaç gün giri girmediğiniz hâlde yanıp sönen şu an butonu neticesinde varıyorsunuz. tutarsız görünse de siz yine de x kez yazar bilgileriniz aranmışsa, (x-1) alın onu! sonra hesap yanlış çıkmasın. 4 yanlış bir doğruyu götürmesin, analar ağlamasın...

o değil de, insan kendini bi' bok sanıyor azizim!..
    (malpolitikası, 17.01.2008 03:42)
  21. sözlükte genelde kırmızı olan araç.
    içeriği şöyledir;

dün
    x kez yazar bilgileriniz incelendi
    x kez girileriniz arandı
    0 giriniz favorilere eklendi *
    (desperation, 31.01.2008 13:54 ~ 14:29)
  22. yazarlar hakkında hiç bir icraat olmasada,yazarlara ayıp olmasın diye default olarak "1 kez yazar bilgileriniz incelendi. 1kez girileriniz arandı" uyarısı veren sözlük aparatı.
    (cursedsw, 04.02.2008 00:28 ~ 00:29)
  23. bizi aldatmasına gerek olmayan araç. orada;

0 kez yazar bilgileriniz incelendi
    0 kez girileriniz arandı
    0 giriniz favorilere eklendi

şeklinde bir tablo olursa intihar edecek değiliz, valla bak.
    (xix, 10.03.2008 00:09)
  24. 24 gün dokunmadığım sözlüğe şöyle bi istatistikle başlamışımdır,
    3 kez yazar bilgileriniz incelendi
    3 kez girileriniz arandı
    (bkz: at yalanı sikeyim inananı)
    (bvrak, 10.03.2008 00:16)
  25. bir keresinde "50 kez yazar bilgileriniz incelendi" ibaresini gördüğümde noluyo lan dediğim uygulama.
    (siyah kutup ayısı, 10.03.2008 17:25)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil