olası emniyet güçleri ergenekoncu diyalogları   

adana çık aradan

1. emniyet mensubu ; bu el bombalarının sizin odanızda ne işi var ?

ergenekoncu ; ben atatürkü çok seviyorum

emniyet mensubu; peki ya bu kanlı eylem planları, bu planın yapılacağı yerlerin krokisi ?

ergenekoncu ; ben laik ve demokrat bir insanım bu yaptığınız hukuka aykırı

emniyet mensubu
    ; bu glock marka silahla kime suikast yapmayı planlamıştınız ?

ergenekoncu; bu bizim en demokratik hakkımız, biz bununla demokrasiye sahip çıkıyoruz. bunu engelleyemezsiniz. bu kişi hak ve özgürlüğüne aykırı. sizi aihm'e şikayet edeceğim.

emniyet mensubu
    ; peki bu darbe çağrısı yapan pankartlar bunlara ne diyeceksiniz ?

ergenekoncu ; ben vatanını ve milletini çok seven aydın bir insanım, beni bu şekilde sorgulayamazsınız. bir hukuk devletinde böyle çağdışı bir sorgulama biçimi olamaz.

emniyet mensubu; kasadaki bu 3 milyon euro size mi ait ?

ergenekoncu
    ; ben atatürk'ü çok seviyorum. kendimi milletime adadım.

emniyet mensubu; günlüklerde türkiye çapında 40 ayrı noktada izinsiz gösteri yapacağınıza dair belgeler ele geçirildi. buna ne diyeceksiniz ?

ergenekoncu ; biz ülkemize hizmet aşkıyla yanıp tutuşan insanlarız. bizim çağdaş, laik ve demokratik düzeni korumaktan başka gayemiz yok. buna engel olamazsınız.
    (seledun, 10.07.2008 18:09 ~ 18:19)
  2. emniyet mensubu; atatürkü sevdiğinizi söylüyorsunuz ama kasadaki paraların üzerinde atatürk'ün resmi yok

ergenekoncu ; atatürk'ün kasası o. resimleri de o sildi... zaten ilkokulda benim resim dersim de iyi değildi. bana komplo kuruldu..sizi hukuka davet ediyorum...
    (seledun, 10.07.2008 18:15 ~ 18:21)
  3. emniyet mensubu; bu suikast silahı size mi ait ?

ergenekoncu ; bunu bana soramazsınız, bu hiç demokratik değil. böyle antidemokratik sorular ancak 3. dünya ülkelerinde olur.
    (seledun, 10.07.2008 18:16 ~ 18:22)
  4. emniyet mensubu ; bu el bombalarının sizin odanızda ne işi var ?

ergenekoncu ; sizin sonradan yok ettiğiniz hani şu elinizde olmayanlar mı?

emniyet mensubu; peki ya bu kanlı eylem planları, bu planın yapılacağı yerlerin krokisi ?

ergenekoncu ; erbekan' ın bir sözü ''devrim olacak ama kanlı mı kansız mı olacağı size bağlı'' hatırladın mı, vakti zamanında kanlı planlar yapmış olanlar o takiyeciler

emniyet mensubu; bu suikast silahı size mi ait ?

ergenekoncu ; sinan aygün ün odasına konulup sonrasında emniyete teslim edilen, fakat emniyettin ilgilenmediği mi? hayır bize ait değil, hala sizdeyse bize verin biz inceleyelim...

emniyet mensubu; bu glock marka silahla kime suikast yapmayı planlamıştınız ?

ergenekoncu; danıştay saldırısını yapan güçlerle karıştırdınız herhalde. o yeni vakitti biz ise cumhuriyet gazetesiyiz.

emniyet mensubu; peki bu darbe çağrısı yapan pankartlar bunlara ne diyeceksiniz ?

ergenekoncu ; darbe mi? şeriat gelirken sen hala bu milletin emeği olan tsk nın olaya müdahalesini darbe olarak mı görüyorsun? yazık sana...

emniyet mensubu; kasadaki bu 3 milyon euro size mi ait ?

ergenekoncu ; ben ato başkanıyım ve ülke çapında inşaat ihalelerine giriyorum. eğer sizin yanınızda olmayıp bir çok ihaleye girememiş olmamın hiç mi önemi yok?

emniyet mensubu; günlüklerde türkiye çapında 40 ayrı noktada izinsiz gösteri yapacağınıza dair belgeler ele geçirildi. buna ne diyeceksiniz ?

ergenekoncu ; yazan siz oynayan siz, biz atatürkçüler bu kadar erk sizdeyken ne yapabiliriz ki? peki ben size bir soru soarabilir miyim?

emniyet mensubu; tabi sor,

ergenekoncu; siz atatürkü seviyor musunuz?

emniyet mensubu; ?????
    (pembe bir mısradır aşk, 10.07.2008 18:18 ~ 18:32)
  5. aralarında geçen diyaloglar bize şunu göstermiştir ki , atatürk'ü malzeme yapan bir ergenekoncudan daha kötüsü atatürk'ü malzeme yapıp ergenekonculara sallayandır.zaten bunların bütün tarihi bu değil midir ? takke düşeli çok oluyor keliniz ortada.

edit: düzeltme.
    (guanoapes, 10.07.2008 18:24 ~ 21:08)
  6. emniyet: terör örgütü kurmakla ve anayasal düzeni değiştirmeye çalışmakla suçlanıyorsunuz. bu konuda ne diyeceksiniz?

ergenekoncu: paşayım ben, generalim ben, beni sorgulayamazsınız.

emniyet: o halde içeride paşa paşa yatmayı da göze almışsınız demektir?

ergenekoncu: eoohhmm, şey ya o krokileri bizim torun çizmiş. valla bak, ehehe şaka yapmıyorum lan.

emniyet: ehehe, allah müstehakını versin, yollayın şunları metrise.
    (tuzluerik, 10.07.2008 18:25)
  7. emniyet mensubu; şeriatın geleceğini iddia ediyorsun ama bu delil ister..buna delilin var mı ?

ergenekoncu ; google a hiç bakmıyor musunuz ? yazık size.. orda herşey yazılı....

emniyet mensubu ; velevki takkiyeciler bunu daha önce planlamış olsun bu size aynısını yapma hakkı tanır mı ? onlarınki kanlı ise sizinki neli olacak ?

ergenekoncu ; velevki dediniz kaybettiniz.. bu bir itiraftır...başka delil sunmaya gerek yok

emniyet mensubu ; velevki "farz edelim" demektir.."bir an için öyle olduğunu kabul edelim" demektir..bu itiraf değil aslında öyle olmadığını söylemek demektir..."oyle olsaydı bile" demektir.

ergenekoncu ; bu çağdışı kelimenin ne anlama geldiği beni ilgilendirmez..bu kelimeyi kullanmak, anlamını bilmek, kullandırmak laikliğe aykırıdır, irticadır... ben laik, çağdaş ve demokratik bir insanım...

emniyet mensubu ; danıştay saldırısının cumhuriyet gazetesi ile bağlantıları tesbit edildi. saldırıda kullanılan bombalar ile gazete binasına atılan bombalar aynı.. gazeteninizin olayı örtbas etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz ?

ergenekoncu ; saldırgan mahkemede "ben şeriat istiyorum" diye bağırmadı mı ? demek ki şeriatçılar yaptı. biz şeriate karşıyız bir kere ?.

emniyet mensubu ; saldırgan ben laikim diye bağırsaydı bu sizin yaptığınız anlamına mı gelecekti ?

ergenekoncu ; laik olunmaz, laik doğuur..laikliğe kurban olunur...laiklik kapıya gelirse...

emniyet mensubu ; kanlı plan yapanlara tsk diyorsun ama bizim böyle bir tsk mız yok...siz hangi tsk dan bahsediyorsunuz ?

ergenekoncu ; tolon ve eruygurdan bahsediyorum..en büyük tsk bizim tsk...

emniyet mensubu ; 40 ayrı noktada kanlı eylemler yapacağınıza dair günlükler ele geçirildi..üstelik emekli orgeneraller tarafından doğrulandı buna ne diyeceksiniz ?

ergenekoncu ; o da sizden, orgeneralleri de kendi safınıza çekmeyi başardınız ?

atatürkü seviyor musunuz diye soruyorsunuz ya..

ergenekoncu ; evet

emniyet mensubu
    ; biz atatürk'ü seviyoruz, sizin sevemeyeceğiniz kadar ama atatürkçü olamayız ;
    evet olamayız çünkü biz temel hak ve özgürlükleri gasp edemeyiz.
    toplumu sizin gibi kamplara/kutuplara bölemeyiz.
    halkın iradesini ayaklar altına alıp "cahil güruh" muamelesi yapamayız...
    en ilkel toplumlarda bile örneği olmayan darbe girişimlerine çanak tutup şakşakçılığını yapamayız..
    laiklik adı altında din ve diyanete ait bütün değerlere dogmatik bir şekilde saldıramayız.
    hiç kimseyi inancının gereklerini yapıyor diye linç edemeyiz..
    iğrenç ideolojilerimize atatürk'ü alet edip "demokrasi ve hukuk askıya alınabilir" diyemeyiz..
    halkı cehaletle itham edip iradesini yok sayamayız...
    bir grup oligarşik burjuvazinin refahı için toplumun refahını askıya alamaz, juristokrasiyi demokrasiye tercih edemeyiz.
    (seledun, 10.07.2008 18:35 ~ 19:18)
  8. ergenekoncu : suçum ne?
    emniyet mensubu : ben bilmem başbakanım bilir.
    (özellikle hotmail kullanıyorum, 10.07.2008 18:45)
  9. dünyanın en temiz, şeffaf, demokratik, adil emniyet mensubunun yer aldığı dialoglardır. hani bir zamanlar eski emniyetçiler ile başlayıp çetelerle, yasadışı oluşumlarla biten olaylar olmamış ve hala olmuyor olsa on numara emniyet mensubudur dialoglarda geçen.
    (panzerfaust, 10.07.2008 18:48)
  10. t: national geographic okuduğunuzu tespit ettik
    e: hönk
    t: ulusal filan; nasa araştırmalarını takip etmek gibi bir mevzuu da varmış
    e: bizim ulusal değil amerikan ulusalı onlar
    t: saygı duyarım o zaman hocamada buradan selamlarımı iletiyorum
    (xlasss, 10.07.2008 18:54 ~ 21:09)
  11. burada çok ince detaylardan giderk bir psikolojik tahlil ypılması gerekiyor ve bunuda yapabilecek tek kişi olduğumu düşündüğüm için ben yapacağım.

olası emniyet güçleri ergenekoncu diyalogları

dikkat edersek emniyet güçleri başa yazılmış halbuki olası ergenekoncu emniyet güçleri diyalogları da yazılabilirdi. bu bilinçli bir tercih benim kannaatimce. emniyet güçlerine bir sempati var burada dahası daha ortada ne olup bittiği belli değilken emniyet güçlerinin haklı olduğuna dair güçlü bir izlenim yaratılmaya çalışılmış. kaldı ki emniyet güçleri taraf değildir.

ayrıca diyaloglar denmiş. bu da kendinden emin bir ifade. bu konunun dikkat çekme potansiyeli düşünülerek seçilmiş ve rastgele değil. yani birden çok olacağı tahmin edilmiş.
    (eve su getiren sucu, 10.07.2008 18:58)
  12. emniyet: sinan ağbiii, sinan ağbiii, hooppp, allooo..

sinan aygun: ne oldu lan, ne bağırıyorsun?

emniyet: ağbii abbas güçlü arıyor ne diyelim?

sinan aygün: zamanı mı şimdi a.q, onun da mucitlerinin de, kapayın yüzüne telefonu.
    (tuzluerik, 10.07.2008 19:02)
  13. emniyet mensubu: ben hiç paşa tutuklamamıştım. çok zevkliymiş...
    ergenekoncu: ben hiç kovuş görmemiştim...çok güzelmiş...

-ekran kararır-

siyah ekranda yazar.... "emniyet genel müdürlüğü ve akp işbirliğinde gerçekleştirilen proje. 100lerle adamı görmedikleri yerlere götüryoruz, siyasetin sağı, solu ve merkez arası bir gönül köprüsü kuruyoruz.

-ekran kararır-
    (özellikle hotmail kullanıyorum, 10.07.2008 19:24)
  14. emniyet mensubu: size neden kanaturkten mesaj gelmiş yürüyüşe gelin diye?
    ergenekoncu : üye oldum sms atıp, siz de atın size de yollarlar.

e.m. : peki mailinizdeki akp karşıtı,başbakana hakaret içeren bu maile ne diyeceksiniz?
    e: dostlarım göndermişler her yerde var buna benzer şeyler.

e.m. : danıştay katili ile 64 kez konuştuğunuz iddia ediliyor?
    e : kayıtları isteyin bakın yok öyle bir durum yalan.
    e.m: gazeteler öyle yazıyor ama.

yok bunlar götten uydurma komikçi liboş yazıları değil. bunlar harbi ifadelerden alıntı.

yoksa biz de görünürdekine, önümüze konulana, dünyanın en yüzeysel adamı ile rekabet eder düzeyde bir yaklaşım benimseyebilseydik belki gülüp eğlenirdik berabercene di mi canlar ?
    (kedikara, 16.07.2008 00:34)
  15. -siz,600 yıllık geçmişe dayanan bir örgütsünüz.tarikatvari bir yapılanmanız var ve agarta felsefesine göre yapılanmışsınız.darbe planlarınızı ele geçirdiki(konuşmaya uzun müddet devam eder)
    -(bir şeyler yazarak)abi son bölümü baştan bi söylesene
    -niye bir şeyler yazıyorsun?
    -abi,hikaye manyak bir şey ya.dışarı çıkınca ben bunu hollywood a falan götürüm alın size senaryo diye.valla iyi para kazanırım he.emekliliğimde para içinde yüzerim artık.nerede kalmıştık.he tamam,halk,darbe için meclise yürüyordu..
    (nickdeğiltakmaad, 20.07.2008 17:15 ~ 19:04)