olası 29 nisan mitingi katılım sayısı sallamaları   

adana çık aradan

1. an itibariyle sözlükte de gördüğüm kendini bilmezliktir. bütün istanbulun yollarını kapayarak çağlayan'a akan kalabalık hala yollardadır. bazıları 10 bin kişi diyor bazıları daha az diyor. aynı hata 14 nisandaki mitingde de yapılmıştı onada bu civarda sayılar verilmişti ama ispatı acı oldu.

(bkz: saygılar bizden)
    (bkz: uyanda bak gazi kemal başımıza gelen işe)
    (dark elven, 29.04.2007 16:36 ~ 30.04.2007 00:57)

2. korkunç derecede yobaz insanların, bu ülke yönetiminde artık istenmediklerini bir türlü anlayamamaları sonucu, milyonları küçümsemeleridir.

(bkz: dallama)
    (bkz: sallama)
    (bkz: serbest çağrışım)
    (arch angel, 29.04.2007 16:46)
  3. trtnin başarıyla gerçekleştirdiği eylem.trt 10 bin gibi bir sallama yaparak bombayı patlatmıştır. allah'tan 3600 kişilik bir lisede okudum ve 5 bin kişiyi bir arada görme fırsatım oldu (velilerle falan) da gülüp geçebiliyorum...
    (fb, 29.04.2007 16:47 ~ 16:48)
  4. uzun süre gündemi kurcalayacak olan, 0 ila 500 milyon arasında aralığı olan sallamalardır
    bence 100 milyondur.
    sallamamı verdikten sonra bir iki ekleme yapayım. bu sayıları güreştirmenin bir anlamı yoktur. miting, birşeyi anlatmak, kamuoyunun gündemine sokmak için yapılır. referandum, seçim vs... amacı taşımaz. şimdi konu malum, herkes tarafından biliniyor. pekiştirmek için tekrar tekrar anlatılıyor o da tamam. gündemi tamamen yuttu, başka birşey konuşmuyoruz, e hadi o da tamam. ama sen burdaki sayıları ölçüp biçerek veya ölçmeden biçmeden sallayınca ne oluyor? hiçbirşey olmuyor. asıl sayıların önem kazanacağı yer sandıktır. orda gerçekten sayacaklar. o zaman biz sandıkta az çıktık ama meydanda 50 milyonduk demek anlamsız olacaktır.

ama mitingin amacına bakarsak, işini yapmıştır, konu gündeme gelmiştir. fazlaca bi anlam yüklemek, fazlaca bir sonuç beklemek yanlıştır.
    (eriyenadam, 29.04.2007 16:50 ~ 16:55)
  5. gerçek sayıdan 6 sıfır atmaya çalışan insanların "sallamaları". hepimiz bilmemneyiz tipi slogan kullanacacağım özür dilerim
    (bkz: hepimiz bir milyonuz)
    (transistör kazancı, 29.04.2007 16:56 ~ 24.04.2008 11:40)
  6. bir kaç tane 1 mayıs ve 6 kasım eylemi görmüş biri olarak katıldığım en kalabalık eylemdi. buradan yola çıkarak sayının 500000'den az olmadığını söyleyebilirim. ancak çok sayıda grup olduğu ve kortej oluşturulmadığı için kimileri gelirken kimileri gidiyordu. ayrıca sayı önemli değil o kadar, tepki göstermek önemli. yoksa bilgisayar başından konuşmak ne kadar rahat bende biliyorum. bir de artık alışmak değil ama tepki göstermek lazım insanların pasifliğine.
    (hell isnt good, 29.04.2007 16:57)
  7. cumhurbaşkanlığı seçiminde ellerinde cep telefonu uçanı kaçanı saymayı beceren tiplerin bunca büyük kalabalığı sayamaması ilginçtir aslında bülent arınç bey televizyondan bir bakışta saymıştır kaç kişi olduğunu.
    (anubis, 29.04.2007 16:59)
  8. sadece 9000 polis var ama ben göremedim gibi nedense. sanırım sivillerdi dimi yobazcıklar diye yorumlanası sayı.
    (natre de gama, 29.04.2007 17:15)
  9. mitinge katılanlar ve katılmayanlar tarafından kendi düşüncelerine göre yontulacak sayıdır. ve bu ülkede hala görüşlerden çok sayıların tartışılması ise kendi adıma utanç vericidir.
    (options, 29.04.2007 17:18)
  10. bence 5 kişiydik..

aramızda toplandık zaten..fazla takılmadık, geç olmadan dağıldık evlere..gelmeyenler fazla bir şey kaçırmış sayılmazlar..
    (zeus, 29.04.2007 17:20 ~ 17:26)
  11. birilerine 3,5 attırdığı kesin olan miting hakkında yapılan katılım sayısı tahminleridir.

(bkz: üç buçuk atmak)
    (bkz: yusuf yusuf)
    (tuogalen, 29.04.2007 17:23)
  12. benim kumarbaz mühendis olarak tahminim bir milyonun üstünde katılım olduğudur. tandoğan'dan kalabalıktı deniyor, o hâlde daha kalabalık olma ihtimalini ciddi olarak değerlendirmeliyiz. tandoğan için de kumarbaz mühendis tahminim beş yüz bin ile bir milyon arasında değiştiğine göre (zaten anıtkabir kayıtlarından dolayı en az üç yüz yetmiş bin kişinin katıldığı kesin) neden bir milyonun üzerinde bir tahminde bulunduğum anlaşılır.

ancak katılımın bu kadar yüksek olmasından etkilenip bunu sayıya dökmek isteyen ve google earth kullanarak hesap yapacak cin fikirli arkadaşa buradan açık mektup yazıyorum: 2 boyutlu öklit geometrisinde çevresi aynı uzunlukta her şeklin alanı da eşit değildir. bunu bir dikdörtgeni ele alıp görebilirsin. çevreyi sabit tutup bir kenarı uzattıkça dikdörtgen de bir çizgiye daha çok benzemeye başlayacak, alanı küçülecek ve en sonunda tek bir çizgi olup alanı da sıfır olacaktır. çevresi eşit dörtgenler arasında en geniş alana sahip şekil karedir. genel olarak tüm iki boyutlu şekiller arasında da dairedir. hesabını buna göre yap gözünü seveyim.
    (recai pengül, 29.04.2007 17:25 ~ 19:35)
  13. neticeden ziyade, bozacının şahidini yapan şıracı kaynakları doğrultusunda, hatice 'nin kilolarıyla uğraşan, korkmuş, bunu yazarken "ne moralleri bozulacak ipnelerin ehouğğvv" diye primat çığlıkları atmakta olanların nasıl da (d)evrim tedirginliği içinde çırpındıklarını gösterir ifadedir.

ha illa hatice hakkında bişiyler merak ediyorsanız şöyle diyeyim: o kadar büyük ki tükürse balgamında boğulursunuz.
    (lefteyenine, 29.04.2007 17:27 ~ 17:29)
  14. mitinge katılanların sayısını çok önemseyen hatta tek tek sayanların, cumhurbaşkanlığı seçimi 1. turuna katılanların doğru düzgün sayılmamasını (367'den önce sayılmayıp, sonradan içeriye bakıp çıkanları zorla zabıta ekletenleri) önemsememesi de büyük bir çelişkidir.
    (katakullyy, 29.04.2007 17:30 ~ 17:36)
  15. sayılara takılıp halkın tepkisini gözden kaçırmaya çalışanların kastığı sayıdır beş kişi olsak ne olurdu beş milyar kişi olsak ne olur sesimizin ne kadar çıktığı ne kadar duyulduğu önemli olandır.
    (dream endless, 29.04.2007 17:37)
  16. (bkz: önemli olan boyu değil işlevi)
    (vasati 40 çöp, 29.04.2007 17:56)
  17. (bkz: üçün beşin hesabını yapmak)
    (pa, 29.04.2007 18:05)
  18. "1"
    (bkz: tek yürek)
    (olty, 29.04.2007 18:39 ~ 18:48)
  19. (bkz: http://www.youtube.com/...)
    (zeus, 29.04.2007 18:42)
  20. meydanda biriken milyonlarca cumhuriyet bekçisini görmezden gelirseniz eğer, bir gün iran sınırında mülteci gibi biriktiğinizde yanlış sayılırsınız. o zamanda götü tutuşan satılmış medya elbet piç gibi ortada kalıp 1 milyon insana 10000 diyemeyecektir. hesap makinalarınızı elinize alınız, bazı şeylerin matematiğini iyi yapmak gerekmektedir.
    (gestalt, 29.04.2007 18:45)
  21. @1402541de başka bir açıdan iyi bir örneğinin bulunduğu güruh. sonlara doğru akp ile ilgili kısma dikkat çekerim.
    (haşmet asilkan, 29.04.2007 18:49)
  22. türkiye'nin 4 bir yanından otobüslerle uçaklarla istanbul'a akın eden insanlar olduğunu akıl etmekten aciz kişilerin sadece istanbul halkının katıldığını düşünerek "sallamalar"da bulunmasıdır.
    eğer bir oranlama yapacaksanız 70 milyon üzerinden yapın. 0 ila 90 yaş arasındaki her türk vatandaşını katarak!
    (yilan tislak, 29.04.2007 19:29 ~ 20:06)
  23. kesinlikle ve kesinlikle ne 1.5 ne 4 milyon ne de 180 bin kişi değildi oradakiler.

önceleri yalnızca
    bir kişiydi.*
    on kişi ondular...
    sonra 100 kişi......
    1000 kişi................
    on binler...................
    yüz binler.....................
    milyonlar.................................
    milyarlar oldular da aktılar......................

ne bir çuval şekere, ne deli bir mehdi sözüne.
    yalnız ve yalnızca geleceğe ve bu ülkenin güzel günlerine.
    (ben yengenden boşancam, 30.04.2007 23:46 ~ 23:47)
  24. mitinge katılanların hiç - çok affedersiniz ama- sikinde olmayan sallamalardır. nedense mitinge katılmayanların dilinde. sanırım biz 10 katını toplarız diyen insanların gücüne giden birşeyler var. düşünsenize mitinge 3 milyon kişi katılmış olsa 30 milyon insanı nereye toplayacaklar...
    (fakespeare, 30.04.2007 23:55 ~ 23:55)
  25. amaç orda kaç kişinin olmasıysa eğer, göz alabildiğince kalabalık.
    ama, amaç orda kaç kişinin olduğu değil neden orda olduğu ise cumhuriyete sahip çıkan herkes ordaydı. bedeniyle, gönlüyle, saygısıyla.
    (baharda geldim, 01.05.2007 00:01)