belki ilginizi çeker
  1. · üniversiteyi bakire bitirebilen kız
  2. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · ezel
  2. · kurban bayramı vahşeti
  3. · günün tek şarkılık özeti
  4. · aklidengegorecelibikavramdir
  5. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  6. · thierry henry
  7. · domuz gribi
  8. · prison break
  9. · ebony

okuyup orospu mu olacaksın  

1. aynı anda hem kadınları hem de okuyanları aşağılayan en aşağılık soru cümlesi.türbanlı öğrenciler sayesinde yobazlar tarafından artık fazla kullanılmamaktadır.
    (mundar, 22.10.2009 10:44 ~ 10:45)
  2. yanlıştır. doğrusu şudur;

(bkz: http://www.youtube.com/...)
    (bkz: http://www.ktunnel.com/...)
    (zoser, 22.10.2009 10:50 ~ 10:52)
  3. cevabı yılmaz güney'in bir filminde verilen soru cümlesi.

yılmaz güney fakir fukara babasıdır. bir kadın kocasından dert yanmak için gelir. kızının ablası gibi orospu olmak istediğini söyler. yılmaz güney adamlarında şu talimatı verir.

"kızı da yatılı okula verin, olacaksa okumuş orospu olsun."
    (yeşil başlı gövel ördek, 22.10.2009 10:56)
  4. "o bölüm ön kayıtla genel yetenek sınavıyla alıyomuş" diye cevaplanası ve arkasından "annen beni sınava hazırlayabilir mi" diye sorgulanası konudur.
    yalnız bu cevap da kadınlara hakaret unsurları içerdiği için siz en iyisi "öyle bir şey yok, o cahillerin halt etmesidir" deyin geçin.
    (yannis, 22.10.2009 10:59 ~ 10:59)
  5. türk filmlerinde bol bol geçen replik. özellikle köylü kız ve babası arasında.
    (napalm yutmuş kedi, 22.10.2009 11:01)
  6. hala geçerliliği olan cümledir, bundan 15 sene önce ortaokula başlayacakken ailenin kadınlarından biri babama sakın kızını okutma bak bu camnın önünden her gün bir sürü ortaokul lise talebesi erkekli kızlı geçiyor, kızının ismi çıkar demiştir. bunları benim duyabileceğim ortamda söylemiştir. ortaokul talebesinden nasıl bir cinsel performans beklediği o kadının sapıklığından başka bir şey değildir. neyseki babam dinlememiş beni okula göndermiştir.

zaman zaman ya okula gitmeseydim şimdi halim ne olurdu diye düşünürüm. okuyamayan hatunların okuması için elimden geleni yapmamın nedeni de bu olaydır.
    (ederlezi, 22.10.2009 11:02)
  7. ''okumakla orospu olunsaydı, cerrahpaşa genelev olurdu.'' cümlesi ile çürütülebilecek saçma soru.
    (luthien tinuviel, 22.10.2009 11:05)
  8. devamında "o halde işletme oku." deniyorsa akıl veriliyordur, telaşlanmayın, dinleyin.
    (ahmak ı hayal, 22.10.2009 11:06)
  9. mevcut yönetimin her ile bir hatta birkaç üniversite açılması doğrultusundaki sözde gelişim hareketi ile olası bir durumdur. istihdam yaratmıyorsun, bir dolu üniversite açıyorsun. gençler kötü yola düşecek alooooo.
    (deli raporlu psikolog, 22.10.2009 11:18)
  10. bir de "yurtta kalan kızlar devamlı çocuk aldırıyormuş" versiyonu olan tutucu teyze cümlesi.
    (arapbebek, 22.10.2009 11:33)
  11. köylü kız ve babası arasında halen geçebilen replik. bire bir gözlemim var bu konuda maaselef. cahil babaya laf anlatmak kolay olmuyor. 8 yıllık kesintisiz eğitim olmasa çocuğunu ilkokula göndermeyecek adam var. bi de şu var: (bkz: mektep)
    (satiuqea, 22.10.2009 11:39)
  12. gelişmemiş toplumlardaki ön yargı belirten cümle.

babam ben aydın doğan anadolu iletişim lisesi'ni kazandığımda bana da aynı cümleyi kurmuştu. ne yazık!!!
    (gazozağacı, 22.10.2009 11:56)
  13. baba: okuyup orospu mu olacaksın?

kız: ya her okuyan "iş bulacak" diye bir kaide yok ki.

baba: !!!
    (ne uzunu ne kalını makbulu içinde kalanı, 22.10.2009 12:13)
  14. cinselliği bastırarak büyüyen her türlü kırsal kesim insanının söylemesi olası olan cümle. sadece ülkemizde değil diğer gelişmemiş ülkelerin alt gruplarında da çokca yaşanan olaylardan biri. okuyan insanın beyni geliştiğinden görüşü de farklılaşacaktır tabi ve okumayan büyükler gelişmemiş beyinleriyle, o güne kadar öğrendikleri insan yapımı dini kurallarla çocuğa gözü açıldı muamelesi yaparak baskı kuracaktır.

her ne kadar bu türden nefret ediyor olsam da suçlu olarak göremiyorum. kökten değişmesi gereken sorunlardan sadece bir tanesi.
    (deliyayla, 22.10.2009 12:28)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil