gündem
  1. · giyotine yolladılar gitmedim
  2. · bir kadının bilmesi gerekenler
  3. · günün tek şarkılık özeti
  4. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  5. · ibrahim üzülmez
  6. · disko kralı
  7. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  8. · patates baskısı
  9. · çarşı küresel ısınmaya karşı

okunmaz korkusuyla gece giri girilmemesi  

1. saatlerin gece yarısını bir hayli geçmesinden sonra, mesela 3-4 gibi aklına harika bir başlık veya giri gelen yazarın "ulan bu saatte kim okuyacak, en iyisi mi yarın yazayım" endişesine verilen addır.

yazarın kısmen haklı olduğu söylenebilir buna karşın o giriyi yarın unutacağı da yadsınmaz bir gerçektir.

bugünün işini yarına bırakmamak gerektiğini ben değil atalarımız söylemiş...
    (diazepam, 11.11.2007 03:24)
  2. bilgi amaçlı giriler söz konusuysa yapılmaması gereken şeydir. o bilgiye ihtiyaç duyup konuyla ilgili bir şeyer arayacak olan insan sonunda ulaşacaktır ilgili giriye/girilere.

amma velakin, kişi "çok komiğim, negzel anlattım durumu! hayatın anlamını çözdüm zaten. şimdi gelsin oylar!" gibi düşüncelerle giriyi kalabalık bir sözlük anına saklıyorsa...

(üç noktadan sonrasını istediğiniz gibi doldurun. zaten konuyla ilgili olarak "güzel yazın" denmiş.)
    (thecrimson, 11.11.2007 03:35 ~ 03:36)
  3. sadece "oy verilip verilmediği ile ilgilenen yazarlar"ın yapacağı şeydir. ama bilmez ki sözlük sadece oy ve statü demek değildir; amaç, bilgi vermek ve merak edilenlere biraz da olsa ışık tutmaya çalışmaktır. statü ve artı/eksi oylar sözlüğün tuzu, biberi yani eğlencesidir..
    (iki nokta üst üste biri altta biri üstte, 11.11.2007 03:54)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil