okumaya gerek görmeyecek kadar islam ı bilenler   

adana çık aradan

1. "oku, oku, oku" kim demişti bunu? araştıralım ve hiç kimsenin okumadan gerçeklere ulaşamıyacağını anlatan bu çağrıyı yeniden değerlendirelim.
    "komşusu açken uyuyabilen..." bir duygu sömürüsü müdür? yoksa gerçekten bunu anlatanlar komşularıyla ilgilenen, yardım eden birileri midir?
    "lafla peynir gemisi yürümez" ya o bakımdan...
    (çekirdekailem, 08.09.2008 16:26 ~ 16:43)

2. ülkemizde çokça mevcut olan statü.

geçen gün oruç tutan bir kız arkadaşımla oturuyoruz, "itü sözlükteki yazılarını okuyabilir miyim?" dedi. okuyabilirsin tabii, dedim.

neyse ben ayıp olmasın diye balkona çıkıp sigaramı içtim. döndüğümde tam islamiyette kadının yeri başlığını tıklıyordu. "yine ne laf soktun din düşmanı seniii hihihi" tarzı hınzır bir hareket yaptı bana.

@2687596 numaralı girimi okuyunca yüzü gözü değişti.

"nasıl ya, var mı böyle bişey kuran'da gerçekten yoksa sen dalga geçmek için mi yazdın?" dedi suratını büzerek.

"evet dedim var". ama inanmamakta ısrarcıydı. yapacak bir şey yok diyerek elmalılı hamdi yazar'ın meal kitabını getirip kendisine oradan da gösterdim ayetleri. büyük bir şaşkınlık içerisinde hayretle bakmaya devam etti.

islam'ın emri olan orucu tutuyordu ama islam'ı eline alıp okumuşluğu bile yoktu. yani inanç kendi inancı değil toplumun ona empoze ettiği inançtı. neyse kendisine meal kitabını verdim ve okumasını söyledim. teşekkür etti.

dün mesaj atıp okuyup okumadığını sordum. meğersem büyük bir merakla okumaktaymış, ardından tevrat ve incil satın almış onları da okumaktaymış.

ehhh be dedim kendi kendime. bir müslümanı daha kafir eyledin, sözlükteki ateist lobisinden doyurucu bir para alırsın artık.
    (onurene, 08.09.2008 16:46 ~ 16:47)
  3. müslümanların büyük kesimi.
    türkiye'deki %99'luk müslüman kesimin ise yaklaşık %99'u.
    bir de okuyup itiraz ettiğin zaman o aslında öyle değil, herkes okyup anlayamaz sorunsalı çıkar ki karşımıza bu sebeple inanıyorsa hiç okumasın daha iyi,kafa bulandırmaya gerek yok.
    (4815162342, 08.09.2008 17:03)
  4. ananelerine güvenen müslümanlardır.

(bkz: biz böyle gördük)
    (bana bak ben gülüyor muyum, 08.09.2008 17:14)