|
|
- en sevdiğim sanattır. belki de yapabildiğime inandığım tek sanat olduğu için...
- okumak dünyada yapılabilecek en güzel eylemdir. fakat ondan zevk almanız için alışmanız gerekir. meşhurdur hep okullarda okuma alışkanlığı kazandırmak için yapılan etkinlikler yayınevleri tarafından yapılan kampanyalar aslında hepsi büyük bir boşluktan ibarettir. tek gereken hayal gücünüz ve ilginizi çekebilecek iyi bir kitap. bunlar olduğu zaman o kitabı hiç elinizden düşürmezsiniz. ve okuduğunuz her kitap size mutlaka birşey kazandırır.
- (bkz: sözlük ben sanata döktüm artık olayı)
(bkz: ben okurken şukelalar akıyor)
edit: (bkz: yarak olgusu)
- okumanın, kişinin kendi kendine verebileceği en güzel ve ruh açısından en besleyici hediye olduğunu göz önüne alırsak... günümüz reklam camiasının diline pelesenk olmuş "şımart kendini" sloganı, aslında okumak için de pekala kullanılabilir. bu durumda da okuma sanatı, insanın kendini şımartabileceği, mükemmel bir araçtır.
doğuştan gelen özel bir yetenek ya da pahalı ve özel ekipmanlar gerektirmeyen, üstelik sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen bu nefis sanat dalı, icra etmeye başladığınız andan itibaraen, aynada daha güleç ve daha bilge bir yüz görmenizi sağlayacaktır.
(bkz: haydi itü sözlük kütüphaneye)
- gözlerini ve zihnini kitapların dünyasına kilitleyen, sözlerin asasıyla kızıl renkli ufukları ikiye bölemeyen, kelimelere canlılık bahşetmekten ve onları hayatın kanına karıştırma hünerinden mahrum olan bünyeler; öğrendikçe cehaletlerini daha da arttıran iktidarsız ve mıymıntı kimseler olmaktan öteye geçemezler.
zihinlerinizi ve ruhlarınızı sarsın. yeryüzü kitabının sayfaları arasında deliler gibi at koşturun!(itaki, 30.08.2006 13:00)
|