belki ilginizi çeker
  1. · liseli aylin
  2. · okula gidip derse girmeyen öğrenci
  3. · okulu asmak
gündem
  1. · darwin i bitiren balık
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  6. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  7. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  8. · 6 7 eylül sergisine yapılan saldırı
  9. · herzog

okulu asardım  

1. (akbak, 23.06.2007 17:50)
  2. bir aylin livaneli şarkısı:

sen miydin ben miydim
    derken aşkımız bitti
    yıllar geldi geçti
    sanki rüya gibi

sen gittin ben bittim
    aşk uçtu sevgilim
    her gün anar kalbim
    aklımda gözlerin

ziller çalınca
    kaçardım sana
    sığınıp kollarına
    küserdim dünyaya

okulu asardım
    dünyaya küserdim
    dalıp ta giderdim
    gözlerinin içine
    (condospree, 28.01.2008 15:48)
  3. eski bir beşiktaş bestesidir aynı zamanda.

''okulu asardık
    maçlara kaçardık
    fenere basardık
    inönünün çimlerinde''
    (hplovecraft, 28.01.2008 15:50 ~ 15:51)
  4. aylin livaneli'nin bir zamanlar evli olduğu tolga savacı ile birlikte klip çektiği şarkı. doksanlı yılların başındaydı sanırım.
    (billy, 28.01.2008 16:11)
  5. 90 lı yıllarda piyasa gibi duran bir şarkı. hoş gelirdi o zamanlarda da. ortalama şarkılardan biraz daha yukarıdaydı tabi. dinlerken bir coşku olurdu liseli bünyede. ha okulu asıp sana koşan kız arkadaş aylin livaneli'miydi? hayır. ama o daha bi candı sana. her türlü delilik makuldü o zamanlar.
    sonra büyünüldü. üniversiteye gidildi. bu şarkıya "eheheh, lisede ne salak şarkılar dinliyomuşum lan ben" tarzı yorumlar yapılıp, ortamlarda primler yapıldı. ama o primlerle gelen sevgili hiçbir zaman o lisede herşeyi göze alıp yanına kaçan kız çocuğu kadar içten olmadı be kardeş... sevgisi o kadar saf olmadı, olamazdı, çünkü o da büyümüştü.
    yıllar sonra bu şarkı dinlenilince, insanın yaşadığı hayat şöyle bir geçiyor yavaş yavaş. bu şarkı daha kıymetleniyor. anılar depreşiyor. "ulan biz sandığından çok çok daha güzel günlermişiz" diye bağırıyor. nedense bu şarkı yapıyor onu. o lisedeki deli çocuğu hatırlatıyor sana. etrafındaki lise öğrencilerinin hareketlerine bakıp, "densiz lan bunlar" deyişini suratına çarpıyor. sen o çocuklara o lafı diyorsun ya, o geçmişindeki delikanlıyı da eziyorsun içinde. oysaki sen bugün burdaysan o çocuk getirdi seni buraya, o aşkları o sevinçleri o hüzünleri o mutlulukları yaşayarak, o gencecik tecrübesiz yüreğiyle. o "densiz"ler de yaşayacak, o "densiz"ler de hatalarını yapacak, o "densiz"ler de bugün senin anlam veremediğin şarkılarla aşık olup ilerde buna gülecekler. unutma ki tek genç olan sen değilsin. ordan onlar da geçiyor. affet bazen be şu çocukları, 90 ların başındaki o keratanın hatrına.....

o yıllarda liseli olanlar dinlemeyi denesinler:
    (bkz: http://www.youtube.com/...)
    (heathcliff, 01.11.2008 00:01 ~ 20:16)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil