|
|
- haydarpaşa lisesinde yaşanan olaylardan sonra tarih itibariyle ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında uygulanması düşünülen yasak.öğretmenlere yapılan saygısızlıkların sonunun gelmesini sağlayacak,çevreden etkilenerek etek altı fotoğraflar çekmeye çalışan şerefsizlerin kökünü kurutacak yasaktır kanımca.
- yasayla önünü kesemeyecekleri yasaktır. ne kadar yasa koyarsanız koyun yine okula bir yoldan getirilecektir o cep telefonu.
(dna, 14.10.2006 18:21 ~ 18:21)
- yapılan davranışlar üzerinde hiçbir etkisi olmayacak yasaklamadır. sadece, bu olayların görüntülenip internette yayınlanmasının önüne geçilecektir. böylece artık televizyonda "şu okulda öğrenciler şöyle yaptı bu okulda bu oldu" gibi haberler çıkmayacak, okulların karalanan (!) adları temize çıkacaktır. iyice cılkı çıkmış gençlik ise eylemlerine devam edecek, sadece bunları görüntüleme şansını yitirecektir. bu tür yasaklar sadece kanıtı ortadan kaldırmak için getirilmektedir, disiplin üzerinde hiçbir etkileri yoktur.
- televizyonlarda öğrencilerin derste çektikleri rezillikleri izleyince geç bile kaldığını düşündüğüm yasaktır.öğrencinin çok cep telefonu kullanmaya ihtiyacı varsa en azından kameralı telefonları yasaklasınlar.lisede ilkokulda okuyan çocuklar kamerasız telefon kullanınca bir yerlerinden birşey eksilmez herhalde.ben üniversitede okuyorum,kamerasız cep telefonu kullanıyorum,benim eksilmedi.
tabii ki okulları düzene sokmak sadece cep telefonlarını yasaklamakla olmuyor,öğrencinin karşısında sigara içmesine ses çıkarmayacak kadar otorite yoksunu öğretmenlerde bu konuda en az öğrenciler kadar suçlu.bir şeyleri düzene sokmak için kameralı cep telefonunu yasaklamaktan başlanacaksa bence artık vakti geldi.
- biz de epey yaygın olan bir anlayışın yansıması. kötü bir şeyi kimse görmediyse, kimse bilmezse ayıp değildir. yani kendi çevrenizden biri orospuçocukluğu ettiğinizi görmez, duymaz, bilmezse asla orospuçocuğu olmazsınız...
gene o yaklaşımla eğer okullardaki yanlışları kimse görmez ve bilmezse herşey yolunda, mükemmel demektir.
- "yasakla edinilecek yegane şey sapkınlıktır" denilesi hadisedir.
(skuba, 15.10.2006 03:08)
- (bkz: bizim zamanımızda yoktu bunlar)
- öğrencilerin çok sikinde olacak yasaktır. ben lisede okurken, eşşek kadar satır sokuyorlardı, bir cep telefonunu mu sokamayacaklar allahaşkınıza. ahlaki çöküntünün nedenini kameralı cep telefonundan aramamak gerek.
|