21 mayıs 2012 pazartesi
günün başlıkları: 994 tane

okullara tablet bilgisayar dağıtımı

güzelinden getir  başlık içinde ara  bakın dur
  1. 17 ilde belirlenmiş pilot okullarda tablet bilgisayarlı eğitime geçiliyormuş. neymiş efendim müfredatlar bunlara yüklenecekmiş, öğrenciler teknolojiyle entegre olmuş bu sistemden faydalanacakmış. bana göre gerçekten çok gereksiz bir uygulama. bir insan dersine çalışırken kağıt kalem kullanmalı, kitap sayfalarını çevirmeli, notlar tutmalı ki daha iyi öğrenebilsin. zaten ülkemizdeki öğrenci modeli araştırmadan uzak, her şeyin hazırına konan bir öğrenci modeli. bu nedenle öğrencileri kitaplardan uzaklaştırmayan yöntemler bulunabilir. teknoloji çağındayız öğrencilerde teknolojiye ayak uydursun laflarını geçin artık, zaten hepsi günün her saati bilgisayarlarının başında.

(, 30.01.2012 10:22)

@8273092

2. daha teknolojik imamlara sahip olmamızı sağlayacaktır.

(, 30.01.2012 10:40)

@8273120

3. parasının öğrenciden "aidat" adı altında yavaş yavaş (başka bir deyimle ittire ittire) alınacağının habercisi olay. milyonlarca kitap basımı için ağaçların kesilmemesine seviniyor olsam da, tabletler arızalandığında müdür yardımcısının "o kesin meme yapmıştır anam" şeklinde bir tepki vermesinden korkuyorum. tüm bunlara mahal vermemek için devlet her okula bilgisayar mühendisi atamak zorunda kalacak, ya da öğretmen adaylarına zorunlu haftada 8 saat tablet bilgisayar dersi konacak...

(bkz: haydi hayırlısı)

(, 30.01.2012 10:41)

@8273121

4. bilişim dersinin mecburi değil de seçmeli ders olması ile çelişmektedir.

madem o kadar önemli bu bilişim, dersi neden seçmeli?

(, 30.01.2012 11:02 ~ 13:34)

@8273164

5. (bkz: bi siki de beğenin la)

(, 30.01.2012 11:04)

@8273170

6. bilgisayarla ders çalışmak üniversitede girdi bizim neslin hayatına; e-book'lardan fizik, matematik çalışmak falan. kaldık biz bu derslerden hep; olmuyor çünkü, dikkat çok kolay dağılıyor bir kere. hadi dağılmadı, odaklandın diyelim; anladım zannediyorsun, ama yazıp çizmedikçe o aklından hemen uçup gidiyor. çözümlü sorulara bakıp 'hımmmm mantıklı' diyorsun, sınava girince 'ben ne mantıksız bir şey yapmışım' oluyorsun.

diyeceğim şu ki; bunu bir şekilde bilinçli olarak çalışmaya oturmuş bir yetişkin yapıyorsa çocuğun önüne tableti koyduğunda ne yapar ben bilemedim onu.

(, 30.01.2012 11:05)

@8273172

7. (bkz: çakma entelektüellerdeki kitap kokusu aşkı)

(, 30.01.2012 11:12)

@8273193

8. yakın zamanda 2.el tablet pc piyasasını patlatacak olaydır.

(, 30.01.2012 11:12)

@8273194

9. olmayacak sistemdir neden mi?

- okullara dağıtılacak tabletler sony ya da apple gibi markalardan seçilecek değil. (yüksek fiyatlarından ötürü)

- arızalanan bunca tablete kim servis hizmeti verecek?

- üstüne üstlük teknolojik bu aygıtı "kaybettim" bahanesi ile satanlar çıkmazsa aha ben de zetina değilim. hadi bunu geçtik, gerçekten kaybolan tabletler ne olacak, yerine yenisi verilecek mi, para alınacak mı bunun için?

- arıza durumunda tablet servisteyken yerine yeni tablet mi verilecek yoksa kitap deftere devam mı?

(, 30.01.2012 11:28 ~ 25.02.2012 01:32)

@8273244

10. ankarada okulumun pilot okul seçilmesinden dolayı sevindiğim olaydır. fakat şöyle şeylerde var; bu tablet bilgisayarlar (tablet bilgisayar olduğu da belli değil laptop da verilebilirmiş) sadece 9. .sınıf öğrencilerine veriliyor. yani 10-11-12. sınıflara dağıtılmıyor; sınıfların hepsine dokunmatik televizyon konuldu (hani rıdvan dilmenin kullandığı vardıya heh ondan) fakat bunları kullanacak (kullanabilecek) öğretmen var mı orası muamma.

(, 30.01.2012 11:34)

@8273259

11. (bkz: her kuşu siktik bir leylek kaldı)

(, 30.01.2012 11:34)

@8273262

12. bilgisayar öğretmeni olmadan boşa gidecek eylemdir. yazık lan. paramız sokağa dökülecek gene.

(, 30.01.2012 11:35)

@8273266

13. ev ödevini yapmama bahanelerine yeni kavramlar ekleyecek durum.

(bkz: virüs girmiş yaptığım ödevleri silmiş.)

(bkz: elektrikler kesikti şarj edemedim.)

(bkz: bana o ödevin maili gelmedi.)

(, 30.01.2012 11:54)

@8273317

14. ne gibi bir alt düşünce barındırıyor bilemem ama güzel bir uygulama. belki bu yaşlarda okulda verilecek eğitim ile teknolojinin doğru kullanımıda öğretilebilinir.

(, 30.01.2012 11:56)

@8273324

15. heralde tabletleri aynı apple store'daki gibi muhafazalı pleksiglas kabın içine yerleştirmek uygun olacaktır. kaldı ki zamanla düğmeleri bozulacak, ekranı çizilecek filan. çalınma derdi filan da var ki o zaman bunu engellemek için de sınıflara kamera koymak, kamera odalarından izlemek filan gerekiyor heralde. aynı zamanda bu cihazlar bir network e bağlanmalı ki herkes aynı program üzerinde bilgi alışverişi yapsın, ne bileyim sorumlu teknisyen dosya güncellesin di mi. e o zaman da her okula bir server, bir server odası gibi eklentiler de gerekir. teknisyen ücreti de cabası. ha ek istihdam yaratır bu güzel. teknisyenler, guvenlikciler, servis ağında çalışan insanlar filan. ama aynı zamanda maliyet de almış başını yürümüş olacaktır anlayacağınız, hem bir seferlik de değil, bir basladimi maliyet ömrü billah gider. teknoloji iyi güzel ve her zaman lazım. ha yarın fakirden fukaradan tablet bilgisayar vergisi/aidatı da alınacak haberiniz olsun. öğrencinin tembelleşmesine de yol açabilir. denemek de lazım ondan eminim bak.

(, 30.01.2012 12:08)

@8273362

16. - ama fotokopi makinamız yok bizim :(

bu memleket bu chp kafası ile nereye kadar gidecek bilmiyorum. adam kitap sayfası çeviremeyecek benim öğrencim, not tutamayacak benim öğrencim diye ağlıyor.

abi bi siktirin gidin de beyninize oksijen girsin biraz. sanki milletin elindekileri tüm kitapları gasp edip el koyacaklar.

sen zengin, burjuva ve lümpen olabilirsin, ipad'in, iphone'un olabilir, dokunmatik telefonun olabilir ama bu vesileyle eline belki de daha önce sadece rüyasında göreceği şey geçecek çocuğun eline. ama sen sırf muhalefet olabilmek için karşı çıkıyorsun.

hep zenginin tarafından bakmayı bırakın da biraz da yoksulun yanında yer alın.

sırf muhalif olmak için muhalefet, sırf akepe yaptı diye tü kaka.

siktirin gidin boğaz'da rakı balık yapın siz.

(, 30.01.2012 12:33)

@8273440

17. dibiniz düşsün de akeppe akeeppe diye yırtının durun e mi?
    ben yaptım oldu diyerek olmuyor anacım bu işler...akepeciğiniz ve onun intihalci bakanı yapınca da olmuyor , başkası da bu şekilde yapsa olmayacak zaten.... veletlerin eline tablet vermekle uzaya gidemeyiz. zaten bazı çevrelerde her çocuğun bilgisayarı var ama olmuyor...
    akıllı tahta aldık duvara astık ama çocuğumuz hala öküz....
    alt yapın üst yapın kılın tüyün var mı olum senin?
    hala birleştirilmiş sınıflı köy okulların var mı?
    hala aynı işi yapan öğretmenlerinin bir kısmı ücretli, bir kısmı sözleşmeli, bir kısmı kadrolu, bir kısmı uzman , bir kısmı başöğretmen mi?
    hala okullarında çalışan bazı öğretmenlerin cemaat evlerinde sakal bıyık traşı oluyor mu?
    hala okulların bi boka benzemeyen küp küp yap- boz binalar mı?
    ......
    daha sayarım ama o zaman boğaza rakıya geç kalırım...
    sırf daha iyi yalayabilmek için herşeye şapır şupur olmuyor tosunum... adam olun yeter.... okullar da adam yetiştirsin.... çocuğun eline tablet vermekle olmuyor o işler, olmaz da olmayacak da hiçbir zaman....
    okullarda bilişim sınıfları var zaten ne işe yarıyor?
    ulan bu çağda bile akkeeeepeee nin atadığı züpper zekki okul müdürleri bilgisyarlara virüs bulaşmasın diye bu bilişim sınıflarının kapılarını bile açtırmıyor...
    okullarda bilgisayar eğitimi seçmeli ders ama din eğitimi zorunlu ders ...
    siktirin gidin cami avlusunda hangi çocuk kaç vakit namaza gelmiş onun çetelesini tutun siz, tabletler de götünüze girsin....

(, 30.01.2012 12:54 ~ 12:55)

@8273482

18. umarım tabletini satan öğrenciler hadisesi yaşanmaz yine. eğitimi ve hayat standartlarını değiştirmek yerine eğitimde kullanılan araçları değiştirmek pek faydalı olmayacaktır kanımca.

örneğin interneti olmayan çocuklara internet bağlantısı sağlanmalı. sağlanmıyorsa tabletlerin içine her dersin konu anlatımı yüklenmeli ki öğrenci anlamadığı yerleri tekrar edebilsin. mesela güney kore'de öyle. tabi tableti akıl eden güzel insanlar bunu akıl eder mi bilemiyorum.

(, 30.01.2012 12:58 ~ 12:58)

@8273496

19. okullarda biraz daha iyi bir eğitim verecek, bilgisi ve kültür seviyesi ile çocujklara örnek olacak öğretmenler dağıtılması gerekirken gidip gösteriş olarak dağıtılmak istenen şeylere bakın. eğitim seviyemiz zaten zirvede bir o eksikti.

(, 30.01.2012 13:00)

@8273504

20. zannediyorum bedava dağıtılan kitaplar yerine alınacak olmasıyla maliyeti azaltmak adına atılan bir adımdır. tutmasını gönülden istediğim ama tutarsa çok da şaşıracağım bir girişimdir.
    bilgisayardan çalışılmaz diyenlerin de kitapla yetişmiş olduklarını hatırlatıyorum. çok eski yaşta bilgisayarla tanışmış olan ben, asla kitaptan çalışamıyorum muhakkak bilgisayardan kaynak araştırıyorum. bu nedenle kitap yerine tabletle yetişen bir öğrenci nesli muhakkak alışacaktır.

(, 30.01.2012 13:05)

@8273518

21. milattan kalma bilgisayarlar kullandığımızdan ötürü bizde isteriz bizde isteriz.. hikaye bunlar.. okullara gelen teknolojiden bir haber bilgisayarlar ile biz yıllardır bilgisayarlı eğitime geçmeye çalışıyoruz.. şimdi de tablet gidecekmiş.. hala sobayla ısınan okullar olan ülkede pilot okullara yollanacak tabletler.. ota boka para harcamak bunun adı..

(, 30.01.2012 13:14)

@8273546

22. umarım okula bir bilgisayar öğretmeni atamayı da akıl ederler.

(, 30.01.2012 13:19)

@8273559

23. nostaljik.
    sümerler çağın en ileri teknolojisini kullanıyorlardı ama hiç olup gittiler.
    sonra başkalarının da başına aynı şey geldi.
    ibn-i haldun bunu, her şeyin değişmek zorunda olduğunu söyleyerek izah etmeye çalıştı.
    değişmekte olan şeyin farkına varmayanların tümden ortadan kalkma mecburiyetini vurgularken, o vakte dek bu kanunun dışında kimsenin kalamadığını, bundan sonra da kalamayacağını ima etti.
    bir müddet sonra ortadan kalkmak istemeyenlerden birileri, neler olup bittiğini anlayıp, ona göre hareket ederek, her bi' boka sıfırdan başlamaya gerek olmayabileceğini söylemeye başladı.
    pek sikleyen olmadı garipleri, sikleyenleri de siktiler zati.
    şimdilerde sümerler çağındayız, teknoloji son sürat.
    ne olup bittiğinin farkına varan ise yok denecek kadar yok.
    ne yazacak o tabletlerde, sümerlerin yazdığı tabletlerdekinin aynısı.
    "bizim kral çok kral adam, osman'ın borcu bin lira."
    çok yaşayın emi.

(, 30.01.2012 13:20 ~ 13:21)

@8273566

24. şimdilik ankara, istanbul, izmir, balıkesir, bingöl, diyarbakır, erzincan, erzurum, hatay, kayseri, karaman, kocaeli, mersin, rize, samsun, uşak ve yozgat illerinden seçilen 52 okulu kapsayacakmış.

(, 30.01.2012 13:31)

@8273602

25. ipad sahibi olunca kalem kağıdı bırakmak zorunda olduğunu zanneden geri zekalılara sahip olduğumuzu gösteren haberdir. a-be fuck-mind tüm notlar, dersin materyalleri tablette yüklü olacak ve çocuk istediği zaman buna erişebilecek, aynı bilgi defalarca kağıtlara basılmayacak ve kağıt tasarrufu sağlanacak. derse çalışırken al eline kağıt kalem bak notlara nasıl kavrıyorsan öyle çalış, sana kağıt kalemi yasaklayan mı oldu? yok arkadaş biz her zaman 50 yıl geride olmaya mahkumuz.

(, 30.01.2012 13:37)

@8273631

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4