gündem
  1. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  2. · her yerinden öpüyorum rüştü
  3. · yeşim salkım
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · öğretmenler günü
  6. · beşiktaş
  7. · yaran diyaloglar
  8. · raging bull
  9. · 28 eylül 2004 manchester united fenerbahçe maçı

okul servisinden kafayı uzatıp laf atan çocuk  

1. *tanım: ev-okul arası ulaşımda açılabilir pencereye sahip bir servis tercih etmiş ve içine ibnelik işlemiş bir adet ilköğretim çocuğu.

*tercih ettiği favori pencere: genelde servisin orta tarafındaki boşluktan yararlanıp, acil durumlarda (sokaktaki adamın vurmaya çalışması, tükürmesi vs.) manevra kazanmak için kapının üstüne gelen pencereye tüner bu çocuk.

*misyon: yolda gördüğü envai çeşit insana doğaçlama laf atmak. örneğin; manavın önünden geçerken "abi iki kilo portakal" diye; gözlüklü bir insan gördüğünde " dörtgöz" diye; bakkalın önünden geçerken "salih abi, iyi sil oraları" diye bağırır. kimisi olayı abartıp tükürme moduna bile geçer ki, antipatide en üst duyguları hissetmeye zorlar insanı.
    (bkz: okul servisinden tüküren çocuklar)

*karakter: çok afedersiniz ama piçtir bu çocuk efendim.

buraya yazarken bile içimden çok fena dövme isteği geldi. şerefsiz ibne.
    (finch, 21.03.2008 13:33)
  2. eylem halindeyken dayak manyağı etme isteğini en üst sevileyelerde dolaştıran veletcandır.. kız arkadaşınla yürürken kız arkadaşına laf da atar bu şopar.. servisin maskotudur, okulda da tanınır.. ama aynı zamanda el bebek gül bebektir, servis dışında konuşmaya kalktığınızda sevimli mi sevimli bir gelişim çıkar ortaya.. bir kaç sene sonra mizah dergilerine yönelecek ve hayatına yön verecek müziğin seçimini yapacaktır..
    (komposto, 21.03.2008 13:46)
  3. + usta bütün camlara ince ızgara yap
    - hayirdır kaptan, f tipi servisine mi başladın.
    + yeni nesil okul servisinden tüküren çocuklar, kafayı uzatıp laf atanlarla dolu..

bilinen iki sorun kaliyor:
    (bkz: okul servisinde yiyişen çiftler)
    (bkz: okul servisini durdurup çocuğuna süt içiren anne)
    (serversirverme, 21.03.2008 13:57)
  4. bu çocuklar laf atmalar karşısında sizin hero modunda servise yetişemeyeceğinizin farkında olduklarından laf atmanın yanında hareket* çekerler.işte bu durumlarda taksiye binip okula kadar takip edilmeli ve çocukla göz göze gelip "çıkışta görüşürüz./çıkışta gel." hareketi yapılmalı.çocuğun tırsması sağlanmalıdır.sonrasında basıp geri gidilmelidir.

ayrıca bu çocuklar yolda yürüyen hanım kızlara(yazar burda kendinden bahsediyor) "yavvvrummm", "hepsi senin mi" gibi laf atmalarda bulunurlar. siz başınızı kaldırıp olayı çözene kadar çocuk okula varmıştır. ama yakalanması durumunda sopayla dövülesidir.

(bkz: çocuğa şiddet)
    (bkz: kınıyoruz)
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 21.03.2008 13:59 ~ 14:00)
  5. o çocuğun camdan kafayı uzatıp etraftakilere tükürmek gibi fonksiyonel yönleri de vardır. aslında adam gibi karşınıza çekip konuşacaksınız, neymiş derdi dinleyeceksiniz. kimse iplememiş çocuğu belli, delirmiş. bu birinci yöntem uzmanların yapacağı bir iş tabi. bana kalırsa karanlık bir mahsene kapatın ve ölsün orda derim. çocukları da sevmem ben aslında. öylesine gereksiz ki. hiçbir şeyden anlamıyor, servis camından kafasını uzatıp laf atıyor, tükürüyor, evdeki şeyleri kırıyor, tv kumandasını saklamak gibi sadistçe şeyler yapıyor. evlerden ırak.
    (geber marla singer, 21.03.2008 14:09 ~ 14:10)
  6. velet: şşş koca kafa dik yürü lan biraz bezgin bekir.
    leak: .......
    velet: ne bakıyon lan ters ters armut.
    leak: ......
    (leak, 21.03.2008 14:15 ~ 14:17)
  7. riyad'ta lise öğrencisi iken arkadaşım necati'nin de gazı ile yaptığım eylemlerden dolayı ben. yalnız bizimki laf atmak değil, yolun en sağından, kendi halinde, bisikletiyle giden gariban pakistanlı, afgan ya da hindistanlıları korkutmaktı. kafayı pencereden dışarı uzatıp, kuvvetle "böööh" diye böğürerek hem de. en son yaptığımızda adamcağızın biri korkudan dengeyi kaybedip yere düşmüştü. o günden sonra serviste birbirimizi dövme sporuyla uğraşır olduk. korkutmadık kimseyi. valla lan, çok üzülmüştüm adam düşünce.
    (viktorrap, 21.03.2008 14:22 ~ 11.04.2009 00:50)
  8. (travis acherontia styx, 21.03.2008 14:27)
  9. gsf çıkışı , fotoğrafçılıktan arkadaşların boynuna asılı makineleri gören öğrenci:
    -şşş! abiii! beni de çek!
    -otuzbir olsan çekilmezsin.
    ve servisteki çocuk kopar.

dersten önce, 'hatta derstte', dersten sonra eğlence arayan çocuktur. o dönemlerde zaten hayatını eğlenme üzerine kurmuştur.
    (los amantes del circulo polar, 21.03.2008 14:41)
  10. (diazepam, 21.03.2008 14:42)
  11. (sycrone one, 21.03.2008 14:46)
  12. genellikle sevimli erkek çocukları olur bunlar. şayet lafı yiyen de sarışın bir ablaysa değmeyin keyfine sevimlinin.
    (lolla, 21.03.2008 15:01)
  13. -abi hop ilhan selçuk gözaltına alınmış dolaşma burda mal gibi git git cumhuriyet gastesinin önüne.
    +ne diyosun len
    -ya bak yeşil yanacak sen beni dinle al bir iki adam gibi adam yanına geçin gasteye,önlüğü çıkarıp geliyorum bende.hade yürü durma mal gibi.
    (kemenche, 21.03.2008 15:49)
  14. (bkz: piç)
    (karasazo, 21.03.2008 15:57)
  15. ilkokulda servisle evine-okuluna ulaşmış erkek çocuklarının çoğunun yapmış olduğu eylemdir.
    (yavaş gel saçın başın dağılmasın, 21.03.2008 17:53)
  16. bazı zamanlar da sadece laf atmakla kalmayıp, ağzına doldurdugu suyu suratına püskürtmeyi başarıp, çok büyük bir eylemmişcesine sevinip, o yetmezmiş gibi elindeki şiseyi kafana atmayı başarabilmek için uğraşan dövülesi çocuk tipidir.
    (bilitis, 21.03.2008 18:12)
  17. kafayı cama sıkıştırıp sağlı sollu tokatlanması gerek velettir.
    (ya suck ya fuck, 21.03.2008 18:21)
  18. servisi yakalayıp aşağı indirilesi.ağzıyla burnu arasında mesafe bırakılmayası çocuktur...
    (judaspriest, 23.07.2008 04:25)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil