lise yıllarınmda çok gördüğüm, kavga etmek için yanıp tutuşan delikanlılardır genellikle.okul çıkışlarını tuttuklarından çıkıştan önce olan herhangi bir tartışma da çıkışta gel der.neden çıkışta ,neden şimdi değil diye sormak istemişimdir hep kendilerine ama korkmuşumdur bir çıkışta da beni beklerlerse diye.ayrıca bunlar bekledikleri birisi yoksa hemen birisini gözüne kesitirip sataşırlar yeter ki kavga çıksın.göz göze gelmemek en güzelidir.
yaşlarına bakmadan okuldaki bayanlara hava atmak, yavaşamak için toplan işsiz güçsüz serseri aylak insanlar topluluğu..
ülkemizdeki kadro limitini aşsan işlerden biridir (onlar için iştir. bir devlet maaş bağlasa tam güzel olur). en azından seçmecesi yoktur önüne gelen yapabiliyor. genelde bir b.k'tan anlamayan insanlardır..
delikanlı dediğimiz şahıs, merttir. yüreklidir. adam toplayıp bir herife 10 kişi girmez (10 kişiden bir araba dayak yeme durumu haricinde)
sebepsiz yere tartışma çıkartırlar. kendilerinden 5-6 yaş küçük (15-17 arasındaki) kızlara bakıp "vaşş yavrum sülüm gibi" diyerek takılırlar.
delikanlı diye nam salmış adamlar mahallenin namus bekçileridir.* dulun, yetimin, kocası bir kaç gün uzaktaki kadının hizmetindedirler.
yani delikanlı kavramı böyle denyolar yüzünden bozulmuş, barzo ile aynı anlamda kullanılmaya başlamıştır.
3600 kişilik bir lisede okuduğumdan dolayı fazlasıyla gözlem yapma fırsatı bulduğum, kimi zaman muhattap olmak zorunda kaldığım, bazen sayıları okul nüfusuna yaklaşan er kişiler.
en belirgin özellikleri;
- kot ceket (mümkünse açık renk ve pis)
- kot cekete uyumlu ve aynı paslı görünümde buz mavisi kot
- elde sigara
- mevsim önemli değil tuttuğu takımın seyyar satıcıdan alınmış leş atkısı
- okulun erkeklerine yöneltilen " hepinizin amına koyarım." bakışı
- şanslı olanları için; çıkışta yanına gelen mp bot giymiş sevgili (mp bot çok önemli bir ayrıntı, hani tank gibi topukları olan modeli)
önemli bir ayrıntı da şudur; bu kot ceket -10 derecede de giyilir +30 derecede de. bazıları o okuldan mezun olmuş ancak üniversite gibi bir ihtimalin yanından bile geçemeyeceği için çareyi yine eski okulunun kapılarında aramıştır.
genelde çalışmayan ama çalışıpta izin gününde gelen kişiler bile vardır aralarında, ayrıca bunlar tam çıkış saatlerinde değil 2,3 saaat önce gelip yerleşirler.
benim lise biteli uzun süre oldu, geçen okulun oradan geçerken kapının önüne bir baktım benim zamanımda orada bekleyen gençler yine orada(aynıkişiler). ne anlam çıkarmalıyız: bu kişiler azimlidir.
ben okurken okulun en güzel,en cekici kızları bu gençler ile birlikte olmaktaydı lan olum ben içinden ayarlıyamıyorum adamlar dışarıdan ayarlıyor diye hep düşünürdüm ben de keşke okulu bırakıp o kişiler ile takılsaydım belki şu an evli olabilirdim. buradan ne anlam çıkarmalıyız: bu herifler çekici, biz ne kadar dalga geçsek bile adamlar mesut.
"sıçar pozisyon" olarak adlandırılan çömeliş biçimiyle duvarların üzerine tüneyen gençliktir. parmakların kök kısmına kadar itilmiş sigara aksesuar olarak göz doldurucudur. bir de kesici- delici ışınlar saçan bakışları vardır.
bunların bir de racon kesen abi türleri vardır. içerideki şef benzeri arkadaşlarının çağrısıyla gelirler. takım elbise ve sivri burun ayakkabılarından tanıyabilirsiniz. çıkışta topluca dalarlar.