görseller
oktay derelioğluoktay derelioğlu

belki ilginizi çeker
  1. · devler ligi
  2. · pes için efsane türk futbolcu yapma rehberi
  3. · fenerbahçe nin harcadığı futbolcular
  4. · 23 nisan 2009 minikler sahada
  5. · hakan şükür
  6. · beşiktaş
  7. · devler ligi
  8. · 100 ler kulübü
  9. · kulübüyle özdeşleşen futbolcular
  10. · arkadaşın sevgilisini kaçırıp evlenmek
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · aylin aslım
  2. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  3. · disko kralı
  4. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  5. · yaran diyaloglar
  6. · günün tek şarkılık özeti
  7. · annenin gençlik fotoğrafları
  8. · kazancı yokuşu
  9. · seray sever ve deniz sekiyle aynı evi paylaşmak

oktay derelioğlu  

sayfa  / 2
  1. bir belçika maçında attığı golle hafızalara kazınan, karısı intihar eden, şimdilerde azerbaycan'da oynayan 1975 doğumlu oyuncu.
    (zoma, 16.09.2005 18:00)
  2. eski üst kat komşumuz. karısı sezer'in hb bir ford focusu vardı o vakitler. göründüğü kadar kısa değildir boyu. koşsa real madrid'de oynar futbolculardandı zamanında.
    (anfinindistortiondugmesi, 01.12.2005 17:56 ~ 17:57)
  3. beşiktaş tarihinin avrupa kupalarında en fazla gol atmış futbolcusudur kendisi.
    (mosquito hunter, 01.07.2006 01:39)
  4. belçika maçında 3 kişiyi ipe dizip attığı gol sorası türkiye nin namusunu kurtaran futbolcu.
    (muvo, 06.01.2007 11:22)
  5. beşiktaşta oynarken uefa kupasında attığı bir gol sırasında yaptığı volenin gazetede çıkan fotoğrafı bi arkadaşım tarafından yırtılana kadar cebinde taşınmıştı. ne kadar çok severdi oktayı... ben de fenerbahçedeyken bayer leverkusen'e attığı kafa golunü hiç unutmadım. hani 0 puan vardı ya... işte o sene!
    (steinmetz, 19.01.2007 13:51 ~ 13:53)
  6. yalovaspor a transfer olan futbolcudur. ayrıca dün (07.02.2007) oynanan yalovaspor - etimesgut şekerspor maçında eski takım arkadaşı sergene karşı oynamış ve 2 gol atmış topçudur.

http://www.yalovaspor.org.tr/...
    (jkfl, 08.02.2007 04:51)
  7. beşiktaş tarihinin en büyük golcülerinden birisi.hem ayaklarına hakim,hem hava hakimiyeti olan hem de golü çok iyi koklayan yetenekti.karısı intihar ettikten sonra bir daha kendisine gelemedi eski oktay olamadı.eğer ki o bunalıma girmeseydi şu anda hakan şükür'ün ensesinde* * olacak yegane oyuncuydu kendisi.
    (silentpain, 08.02.2007 07:33)
  8. cihan oskay'ın topçu alemindeki eski kankalarındandır.*
    (chucky, 20.05.2007 19:57 ~ 19:58)
  9. oyun stili olarak raul'la çok benzeşirdi bu adam. hızlı ve fırsatçıydı, zor pozisyonlarda beklenmedik şutlar çıkarırdı.beşiktaş'ta oynadığı dönemlerde uefa kupasında bir gol atmıştı ki maribor'a öyle böyle değil. erkan'ın yaptığı ortaya kafayla vurması gerekirken, iki ayağını birden yerden kesip öyle bir vole vurur ve golünü çakar ki mutlaka izlenmelidir.
    (eskiunited, 09.07.2007 10:04)
  10. hemen hemen tüm futbolseverler tarafından saygı duyulan, futbolu zamanında zevkle izlenen, milli takımımızın demirbaşı hakan şükür'den daha teknik fakat şanssız futbolcumuzdur kendisi, yenilmiş olsak da belçika'ya attığı gol gelmiş geçmiş en güzel gollerden birisidir...
    (keles, 17.07.2007 04:23)
  11. özel yaşamında geçirdiği zor günlere rağmen oynadığı futbolun yanısıra attığı gollerle az çok akıllarda yer etmiş olan ve 2007-2008 sezonu için futbola başladığı kulüp olan fatih karagümrük'e geri dönen futbolcu...
    (ageblood, 28.07.2007 01:22)
  12. karısının intihaından sonra psikolojik sorunlar yaşamış, futbol hayatını mahvetmiş kişidir. beşiktaş kulüp olarak elinden geldiğince yardımda bulunmasına rağmen o arkadaşlarına ve çevresine kötü davranarak tek bir dostu bile kalmamıştır... toshack'ın çok yardımda bulunduğu futbolcudur aynı zamanda.
    (wadaa, 31.07.2007 21:57)
  13. 14 golle beşiktaş'ın avrupa maçlarında en çok gol atan oyuncusu ünvanına sahiptir ayrıca kendisi.
    (sycrone one, 29.11.2007 12:37)
  14. (mezbahadankaçankeçi, 20.03.2008 11:50)
  15. "beşiktaş'ta uzun yıllar oynamalıydım" diyerek beşiktaşlıları da fazlasıyla üzmüş futbolcu. gerçekten de beşiktaş'tan ayrılmamış olsaydı beşiktaş'ın da bir hakan şükür'ü olacaktı. bir diğer hakkını bulamamış süper golcü ahmet dursun'la müthiş işler yaparak beşiktaş'a avrupa'da da başarılar kazandırabilirdi. umarım ertuğrul sağlam gibi, bir gün beşiktaş'ı çalıştırma gururunu yaşar...
    (eskiunited, 20.03.2008 16:50)
  16. belçika'ya attığı şahane gol, san marino'ya attığı goller, hatta beşiktaşlı olmamama rağmen beşktaş formalı oktay, çocukluk yıllarımızın o şahane golcüsü, bunlar gelince insanın aklına kızıyor, sadece oktay'a değil, kendiyle birlikte futbol hayatını söndüren herkese sinirleniyor. futbolcu ahlağından uzak davranışlarıylada hatırladığım oktay, benim gördüğüm en yetenekli 3-4 golcüsünden biriydi, türk futbolunun. keşke yeteneğini azmiyle süsleyip onbeş yıl boyunca onu avrupa devlerinde izleseydik ama kümede izlemek durumunda kaldık. bildiğim kadarıyla henüz 32 yaşında bıraktı futbolu. 2 yıl kadar önce istanbulspor'da oynarken bir röportajını dinlemiştim. yeniden bir yükseliş bekliyor musun türünden soruya, gözleri sönmüş bir halde, ancak gülümseyerek "inşallah" diyebilmişti. keşke içten deseydi de yeniden doğuşunu izleyebilseydik ama olmadı. ben "inşallah" diyorum, yeni oktaylar yetiştiren türk futbolu inşallah oktay derelioğlu gibi onları da yitirmez.
    (ageylan, 20.03.2008 17:55 ~ 18:13)
  17. adını unutabilirsiniz ama tadını asla dedirten cinsten goller atan futbolcu;

belçika'ya attığı unutulmaz gol için;

http://www.youtube.com/watch?v=u4eQ0oDi1n8&feature=related
    (beşincicemre, 20.04.2008 16:01)
  18. kabyolan futbol değerlerimizden biridir. çok çalkantılıt bir özel yaşama sahip olduğu ve profesyönel bilince sahip olmadığı için zamanımız futbolu için çok genç denecek yaşta 33 yaşında futbolu bırakan bir efsane. eğitimli bir aileden gelse ve biraz da bilinçli biri olsa idi şu anda baş veya başaltı tabir edilecek avrupa takımlarından birinde ve milli takımımızda oynuyor olabilirdi. bir de anı: mahallede futbolunda çok iyi anlaştığım karşı komşumuzun oğlunun hep örnek aldığı maçlarda ben oktay'ım dediği kişiydi...
    (minero, 12.07.2008 02:20)
  19. uğruna statü değiştirilen adam.
    amatör futbolcu olarak geldiği trabzonspor'da profesyonel olan, beşiktaş'a lisans parası ödenmeden gidebilmesi için tekrar amatörlüğe geçen ve beşiktaş'ta yeniden profesyonel olan, bunu yapabilmesi için dönemin statüsü değiştirilen oyuncu. değiştirilmeden önce "profesyonellikten amatörlüğe geçen oyuncu yalnızca 3. ligde forma giyebilir." diyormuş statü.
    hatta o dönem 3. ligde oynamakta olan sivasspor bu değişikliğin mağduru olmuş. amatörlüğe geçen, sivasspor'un bütün oyunu üzerine kurduğu eşref ..., statü değişince 2. ligde oynayan çanakkale dardanelspor'a gitmiş, sivasspor zararlı çıkmış bu olaydan. bu da böyle bir olay işte.
    büyük futbolcu. (geçmiş zaman eki yok)
    (ilyiştaykovski, 15.08.2008 01:20)
  20. son kez bu gece hatta şu anda beşiktaş formasını giyip jübilesini beşiktaşta yapan futbolcu. zamanında beşiktaşa olan katkıları unutulmaz.
    (bana bir nick bulun, 16.08.2008 20:02)
  21. aklımda ''çok mükemmel futbolcuymuşta, eşinin intiharı ardından çok fena kötülemiş'' gibi kalan oyuncu. ne zaman onun adını duysam bu fikir beliriverir aklımda çünkü en flaş olduğu zamanlarda kendisine acayip bir hayranlık besler ve yakından takip ederdim.
    mahallede oynadığımız futbolcu kartlarında bana hep uğur getiren isim olduğunu düşünürdüm hatta. hep onu ortaya koyduğum vakitlerde kaldırırdım en büyük hasılatı.. kartlardaki ''değeri'' hanesinde onunkinden büyük tutarlar yazan futbolculara sinirlendiğim günleri bile hatırlıyorum. çocuk yaşta arkadaş arasında bir kaç günlük gündeminiz bile olabiliyor bu hatta.

sonra bir gün eşinin intihar ettiği haberini gördüm televizyonda...
    haberde gözyaşları içinde koluna bir kaç arkadaşı girmiş şekilde bir otobüsten iniyordu. o görüntü dün gibi aklımdadır. üzülmüştüm gerçekten. furbol kariyeri geldi aklıma bir izleyici olarak.. kartta yazan değerinin dahada düşmesinden korktum.
    ve emin olun aynen yazının başındada dediğim gibi, o günden sonra bir daha düzen tutmadı adam bana kalırsa. belçika ya attığı o ''mükemmel'' golün benzerini, o kadar yıl geçmesine rağmen, messi den başka kimsenin atabildiğini görmedim.
    sen ortasahadan kalkta koca bir takımı ip gibi diz ve başladığın işi bitir.

umarım teknik direktör olarak mükemmel bir kariyerle hayatına devam edecek.
    (adrian, 16.08.2008 20:24)
  22. kapalıya üçlü çektirememiş eski futbolcu. sanırım suç bizimdi anlatamadık derdimizi çünkü o anlamış değildi.
    (urias, 17.08.2008 14:53)
  23. an itibariyle lig tv'de fenarbahçe-d.kiev maçını değerlendirken,"maldonado ile aurello arasında bırakın dağları,buzullar kadar fark var" diyerek türkçeye yeni bir deyim kazandırmış insandır kendileri.
    (kendimden biliyorum, 01.10.2008 00:09 ~ 00:10)
  24. boş konuşan susmayı bilmeyen eski futbol , yeni yorum insanı.
    (kaan zender, 09.11.2008 21:37)
  25. yorumculuğunu hiç sevmediğim lig tv çalışanı eski topçu. birde fenerbahçe maçlarını yorumluyor arkadaş. ya sabır..
    (kaan zender, 14.12.2008 17:59)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil