belki ilginizi çeker
  1. · mevhibe meziyet beyat
  2. · cumhuriyet
  3. · anadilde ibadet
  4. · akbal
  5. · suçumuz insan olmak
  6. · cumhuriyet i çok sevmiştim
  7. · işçi partisi
  8. · şen saat
  9. · orhan kemal roman ödülü
  10. · yurtsever aydınlar serbest bırakılsın
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 100 opera
  2. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  3. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  4. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  5. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  6. · aklidengegorecelibikavramdir
  7. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  8. · les
  9. · sin city

oktay akbal  

1. halen cumhuriyet gazetesinde yazmakta olan 1923 doğumlu gazeteci/yazar. hürriyet, milliyet gibi gazetelerde de uzun süre çalışmış olmasının yanısıra öykü, roman, inceleme, deneme, günce vb. gibi yazının muhtelif türlerinde örneklere sahiptir.
    (altan ve babası, 06.01.2007 10:46)
  2. düş ekmeği adındaki eserini okuyup beğendiğim yazar.suçumuz insan olmak adlı eseri filme çekilmiştir ve başrolünde kadir inanır oynamaktadır.
    (the13thwarrior, 06.01.2007 13:05)
  3. onun gibi düşünmeyenlerin de kendisinden çok şey öğrenebileceği yazardır. zira bu da iyi yazar olduğuna delalettir. ne de olsa iyi yazar,düşündüklerimizi pekiştiren yazardan ziyade bize yeni ufuklar açandır. insancıl,özgürlükçü ve türkçeye hakim bir aydındır. cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı halihazırda sürmektedir.hiroşimalar olmasın adlı inceleme kitabı ve şarkılarına kadar mahzun adlı deneme kitabı tavsiyedir.
    (muglak, 27.02.2007 17:04 ~ 17:04)
  4. sağlık problemleri nedeniyle uzun süre yazmaya ara vermek zorunda kalmış, naif ve ince üslubuyla farklılaşan yazar.

en önemli eserleri arasında önce ekmekler bozuldu, yalnızlık bana yasak ve günceleri sayılabilir.

şair olmayacak kadar şiiri seviyorum, şiir yayımlandığı anda şairin olmaktan çıkıp okuyucunun olmuştur kelamlarını da etmiştir.

takip etmiyorum bir süredir, hayatta mıdır bilmiyorum.

hayattaysan hemen kaç abi. bence sırada sen varsın.

'' örgütten haberdar olmaksızın örgütün amaçlarını bilmeyerek örgütsüz vazife yüklenmek ve/veya yüklenmemek '' de suçmuş.

bu arada örgüt olmakla suçlananlardan içlerinde 7 aydır yatanlar olmasına rağmen henüz konuyla ilgili duruşma görmüş, ceza almışı yok.
    (just call me daydreamer, 23.03.2008 00:07 ~ 00:14)
  5. bir sözünün türkiyeyi çok iyi anlattığı düşüncesindeyim."futbol seyircisi kadar kitap okuyucusuna ulaştığımız gün muasır medeniyet seviyesini aşmış olacağız."
    (donungözüküyor benjamin, 23.03.2008 00:13 ~ 00:14)
  6. ilkyaz devrimi adlı kitabında, ne zaman dertlerinden, sıkıntılarından kurtulmak istese açıp bir kitap okuyarak dünyadan koptuğunu belirttiği sözleri hatırlıyorum. hâlbuki ben ne zaman kafam rahat olursa, dertsiz tasasız olursam o zaman bir iç huzurla kitaplara yöneliyor, sıkıntılıyken zaten kitap okuyamıyor; zira odaklanmakta zorlanıyorum. hiç empati kuramamıştım kendisiyle, o kitaba dair aklımda tek kalansa bu uyuşmazlıktır topu topu.
    (katip, 26.05.2009 21:52 ~ 21:54)
  7. "insan bir ormandır her anı da bir agaç" benzetmesıyle (ütopik bir sekilde insan ömrünün hatırlanan anlardan ibaraet oldugunu vurgulayıp) gönlümde taht kurmus yazar,gazeteci yazar(balçiçek de böyle der:yazar,gazeteci yazar)
    (crashingover, 19.09.2009 20:30 ~ 20:32)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil