belki ilginizi çeker
  1. · ybsg dizileri
  2. · simitçi bıyığı
  3. · hayat bilgisi
  4. · sbs anneleri
  5. · cumartesi anneleri
  6. · ehliyet sınavı anneleri
  7. · arka sıradakiler
  8. · tus anneleri
  9. · tudem
  10. · arka sıradakiler
  11. · otomatik ödeyin netbook'unuz olsun! (reklam)
gündem
  1. · lost
  2. · osman durmuş
  3. · hz muhammed
  4. · anneanne lafları
  5. · doğuda öss de kopya çekilmesi
  6. · yaran msn iletileri
  7. · orhan ölmez ölünce atılacak gazete manşetleri
  8. · council member
  9. · bitter çikolata sevmenin ayrıcalığı
 sayfa  / 2

oks anneleri  

1. fox tv deki tanıtımını izleyen her 5 ortaokul öğrencisinden 3ünü intihara sürükleyebilecek yeni bir enteresanlık. yahu arkadaşım insan azıcık düzgün bir şeyler yapar değil mi? küçücük çocuk bunları izleyen. yok artık senin hayatın yok, yok baban arabasını sattı seni dershaneye yollamak için... ne yapıyorsunuz böyle? küçücük çocukların sırtına bu kadar büyük vicdani yük yüklenir mi? hayır anladık bu tutumu eleştireceksiniz ama ucundan çaktırsaydınız bari eleştirecek olduğunuzu. bunu izleyen ruh hastası, çocuğunun derslerinden başka bir uğraş alanı ve hayat amacı olmayan anneler bu reklamı izleyip dönüp el kadar çocuğa "bak görün mü" demezler mi?

velhasılı kelam başlamadan sinirimi bozmuş bir yapımdır. hem de ne öyle oks anneleri... cumartesi annelerigibi. çirkin bir gönderme olmuş. o insanların çocukları hapishanelerde işkence gördüler,kayboldular,can verdiler. 3-5 sümüklü bir sınava girecek diye bu kadar abartmanın alemi yok. biz de geçtik o yollardan ama bakın ölmedik.
    (kedikara, 27.11.2007 00:26)
  2. kaybedebileceği bir şey varsa onu da isimden kaybeden dizi.
    (olty, 11.12.2007 16:32)
  3. konusu saçma, ismi tırt, sonu belli olan, ama insanın yine de izlemekten kendini alamadığı ve izleyiciyi gençlik yıllarına götüren dizi.
    (nisan cadısı, 11.12.2007 19:56)
  4. bugün kanal değiştirme sırasında gördüğüm ve "yok lan bu dizinin adı değildir" dediğim, ama malesef göt olduğum dizi.

ama bu dizi 2. sezonu göremez. şimdiden söyliyim. oks dediğimiz sınavın da adı her yıl değişiyor zaten. ki oks de bu yıl son. daha sonra her yıl sonu birer sınav olacak.

ayrıca "özel okul ve kolejlere giriş sınavı anneleri" ile "devlet parasız yatılı sınavı anneleri"nin de hakkını yemeyin.

edit ulan: kardeşim giricek sahi bu sene oks' ye. benim annem de o zaman oks annesi. ben de oks abisiyim. o kadar...
    (alkolik2000, 11.12.2007 20:03 ~ 20:17)
  5. duyduğum anda dehşete kapıldım.

"össye ikinci kez girebilirsin ama oksye sadece bir kez!!"
    (ruhani oyun havaları, 11.12.2007 20:20)
  6. (selenge, 11.12.2007 20:26)
  7. son yıllarda izlediğim en iyi komedi dizisi. biri oğlum oks'ye girecek diye ücretsiz izine ayrılıyor öteki dersaneye yazdıracam diye banka kredisi çekiyor 5000 ytl. çocuklar dışarıda top oynayan çocuklara simit görmüş sezercik edasıyla bakıyorlar. dersane müdürü velileri toplamış formul öğretiyor s.p= asp+tp- anap+dyp/akp diye. bi de bizimkileri hatırlıyorum o yıllarda. lan sınava bile gelmediler. en tatlı sabahlar çokokremle başlar diye bağırıyorlardı ben çıkarken. iyi okumuşuz cidden düşe kalka.
    ---------s1e1----------
    dersane öğretmeni: bisiklete 34343434 kere binebilirsiniz, sinemaya 355235 kere gidebilirsiniz hatta öss'ye bile birden çok girebilirsiniz ama oks'nin telafisi yoktur. (suça ortak olmayın)
    ---------s1e1-----------
    (entourage, 11.12.2007 20:29 ~ 31.05.2008 16:30)
  8. (alkolik2000, 11.12.2007 21:20)
  9. (strutter, 11.12.2007 21:29)
  10. (bkz: tus anneleri)
    (bkz: kpss anneleri)
    (bkz: ehliyet sınavı anneleri)

böyle devam eder...

ayrıca baba, amca, dayı, bacanak,... gibi versiyonları çekilebilir.
    (abdkl, 15.12.2007 20:47)
  11. (sycrone one, 15.12.2007 21:49)
  12. kardeşime izlemesini yasakladım. çocuk bugün "bilgisayara şifre koyun, play station'u kaldırın. test çözücem sabah akşam, hobareyyy" demiş. çocukların reyting uğruna istismar edilmesi suçtur, ahlak değerlerine sığmaz. oks türü sınavlar yeteri kadar geriyorken çocukları böyle "amigovari" diziler daha da bozuyor ruh sağlıklarını.

(bkz: rtük uyuma sabrımızı taşırma)
    (misuf, 15.12.2007 21:57)
  13. yakında dizideki çocukların "eee amna gorum sınavınızın da kendinizin de, girmiyom lan sınava mınava, girin kendiniz" diyerek isyan etmelerini beklediğim dizi.
    (aqisb, 15.12.2007 22:08)
  14. çocuğu için özel öğretmeni dört sene önceden ayarlayan velileri,polyester ve naylon giymeyi yasaklayan rehberlik hocalarını gösteren hayal aleminde yaşayan dizi.ulan öss ve oks* ye girdik bizde.atmosferi biliyoruz.böyle ders çalışan birisi sınavı kazanamaz.bu gereksiz diziye eğer televizyonda denk gelirseniz bi siktir git deyip kanalı çevirin.
    (ultracarizma, 17.12.2007 20:18 ~ 18.12.2007 11:02)
  15. sol frame'de gördükçe yine bir çeşit ''modelleme'' başlığı olduğunu zannederek bakmıyordum ki, bugün zapping yaparken farkettim, diziymiş bir de.

gerçi dayanamadım izlemeye ama, denk geldiğim tek sahnesinde adamın biri kızı oks denemesine girecek olan kadına okunmuş kalemtraş veriyordu. (bkz: ybsg)
    (sekizinci cüce, 17.12.2007 20:24 ~ 24.12.2007 00:15)
  16. fox tv nin enteresan dizisi. reklamlarını gördüm, şahane. arkada depresif türk rockının nadide parçaları çalarken bi takım minik çocuklar ağlaşıyor filan.. ulan izleyen var mı bunları anlamıyorum ki.. bi de arka sıradakiler var, onu izleyen sağlam bi kitle var biliyorum. sağlam kitle derken kalabalık manasında, zeka olarak sağlam değil..
    (henderson, 17.12.2007 21:11)
  17. ülkemizde ki oks sınavının çocuklar üzerinde,o dönemde ki etkisini abartmanında ötesine götürerek anlatmaya çalışan saçma sapan dizi...

fox tv'nin hayat bilgisi saçmalığından ders almadan piyasaya sunduğu arka sıradakiler dizisinden sonra ki ikinci saçmalığı,üniversite versiyonunu sabırsızlıkla bekliyoruz.
    (la bebe, 17.12.2007 23:14 ~ 23:18)
  18. öss hakkında onlarca dizi,film yapıldı bu sefer de oks hakkında dizi yapalım düşüncesi ile hazırlandığını düşünüyorum bu dizinin.
    oks ölüm kalım mücadelesi olarak gösteriliyor, sanki o küçük kız kazanamazsa hayatı kararacak hayır efendim gider bir liseye öss sınavına hazırlar,ulan oks sınavında siz bu çocuklara bu kadar yüklenirseniz öss'de ne yapacaksınız.
    ben öyle anne ne gördüm ne duydum kızı derse yoğunlaşsın diye odasının rengini değiştiriyor
    baba ise; oğluna ps3 alıyor ama diyor ki; '' sınavı kazanmadan dokunmayacaksın''
    tamam oks hakkında da dizi yapıldı sırada kpss olması lazım o kişilerin canı yok mu onlarda çalışıyor.
    (eazy, 17.12.2007 23:33)
  19. çocuk deneme sınavına girmeden önce annesi çocuğa"bu senin son şansın çocuğum,baban senin için kredi çekti yazık olmasın sana verdiğimiz emeklere" deyip sonra da çocuktan başarı beklemeleri çok sinir etti.çocuğa onu heyecanlandırcak herşeyi söledin hem de dandirikten bir deneme sınavı için sonra da bu çocuğun oksde iyi yapmasını mı bekliyosun bu kadar abartı bir dizide olmaz.çocuklar dersaneye 15 dakika geç kalıyolar dersane müdürü onları karşılayıp "bu dersaneye ilk geç kalan sizlersiniz bir daha tekrarlarsanız bu dersaneden atılacaksınız"diyor.nasıl bir saçmalık bu anlamış değilim.
    (ismini vermek istemeyen izleyici, 19.12.2007 19:04)
  20. var böyle ebeveynler efenim buradakiler biraz dramatize edilmiş olmakla beraber.
    (darksideofthemoon, 19.12.2007 19:09)
  21. ana konusu simitçi bıyığı olan dizi.
    .
    (çılgın veyfik, 29.12.2007 23:57)
  22. olası bir milf filminin ismi gibi duruyor, "i scored a soccer mom" gibi.
    (sükun, 06.01.2008 20:24)
  23. ilk ve tek izleyişim sonrasında ağzımı açık bırakan dizidir.sosyal olayları yansıtmada büyük üstad olarak görülen birol güven'i övmek istiyorum fekat buna türk dili bile elvermiyor şu an.
    izledim ve beynimden vurulmuşa döndüm, açıkçası çok etkilendim.beş para etmez bir sınav uğruna kafayı yemiş veliler ve kafayı sıyırmak üzere olan minik bedenler gördüm.alfred hitchcock'a selam edip yorganımın altındaki dinazora sarıldım.bir taraftan ellerimle gözlerimi kapıyor bir taraftan da merakıma engel olamadığımdan ekranı dikizliyordum.bu dizide çok garip şeyler oluyordu gerçekten de.evde saç kurutma makinesi kullanımı yasaktı.zeytinyağlılar uyku getirir diye çocuklara yasaklanıyordu.birkaç dakika baktım;tiksindim,kapattım.
    (hepimiz girdik bu sınavlara hatta ben bu oks denilen sınava girmedim bile .yani pek de bir halta yaramayan bir sınavı bu kadar da abartmak,ölüm kalım meselesi yapmak da ne demek oluyor? )
    (setheleh, 07.01.2008 15:47)
  24. çarpıcı bir üsluba sahip...dersanedeki geri sayım tabelası rüyalara giresi.
    (darksideofthemoon, 07.01.2008 15:58)
  25. sınav ekonomisine dayalı eğitim sistemiyle ilgili tespitlerden ibaret. tespitlerin abartılı yansıtılması bazen komik oluyor. (bazenden daha sık da olabülü. genelde veya sık sık gibi)

mesela dersanede öğretmenlik yapan bir çiftten erkek olanı karısına "bir villa gördüm, alıyorum" gibisinden bir teklifte bulunuyor. karısı da "aa, programım çok yoğun, yollarda geçiremem vaktimi" gibisinden bir şeyler söyleyip reddediyor. adam da "yok yok şehir merkezinde" diyerek karısını ikna ediyor.

öğretmenler tüsiad üyesi gibiler. bir de bir matematik öğretmeninin özel ders saat ücreti 200 ytl civarında bu dizide. ha 3 yıl önceden rezervasyon yaptıranlar ancak ders alabiliyorlar.
    (fantastik karakter, 07.01.2008 16:15)
 sayfa  / 2

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook