korkusuz korkak'taki bu müziğinin orijinal adı
east breeze'dir. ya da
denizaltı rüzgarları türkçe ismiyle de bilinir. har haliyle manyak bir şarkıdır bu şarkı. bu şarkıyı pekçok
kemal sunal filminde duymamız mümkündür. çok eğlencelidir, esrarengiz korkunç havasıyla beraber oynatabilen bir müziktir. bu şarkıyı tam olarak ilk kez bundan belki sekiz yıl önce
show radyoda
doğan şener'in
zaman tüneli programında dinlemiştim. 1975 yılında yapılan bu eserde 24 tane ensrüman kullanılmıştır. gerçekten bu sayı adeti abartı olmasa gerektir, çünkü şarkının iyi bir kaydı dinlenilirse oradaki enstrüman zenginliği anlaşılacaktır. asıl ilginci, 1975 yılında bu şarkının kaydı yapılırken orkestranın tamamının okay temiz'in sadece kendisi olmasıdır. 24 tane enstümanı ayrı ayrı çalarak, o zamanın teknolojisinde nasıl bu eserleri böyle üstüste bindirmiştir, hala daha akıl sır erdiremem.
doğan şener bizi yemediyse, ki öyle geyik biri değildi, bu olay doğruysa bu adamın gerçekten kıymeti anlaşılmamıştır derim. gerçi bu olayın doğruluğunun kanıtı okay temiz'in yine kendisidir. bu müzik adamı ney dahil pek çok çalgıyı çalabilmektedir. yani bunun doğruluğuna bi kanıt olabilir bu. şu an fonda o müzik çalıyor ve ben hala daha bunları nasıl çaldığını ve bir ahenk içinde nasıl üstüste koyduğunu düşünüyorum. içimden bi ses "olum siktir et, müziği dinle, girini gir hemen ve oyna!" diyor. bu sese kulak vereceğim sanırım...