futbolla yeni yeni ilgilenmeye başladığında hangi erkek(o zaman belki çocuk) ofsaytı ilk seferinde anlamıştı, çok merak etmekteyim. buradan kesinlikle kadınların zeka seviyesine hakaret ettiğim sanılmasın, futbolu çoğunlukla "22 adamın bir topun peşinden koştuğu anlamsız bir mevzu" olarak gören bayanların
ofsaytı
faul gibi,
korner gibi,
aut gibi bir defada anlamamaları çok normaldir. çünkü
ofsayt, futboldaki en komplike kurallardan biridir ve var olup olmadığını anlayabilmek için aralarında genelde önemli bir mesafe olan 2 takımdaş ve en az bir rakip takımdan futbolcuyu birden görmeniz gerekir.
futbolu anlayarak izlemeye başlamak istediğim 6-7 yaşlarımda bir maç sırasında hep duyduğum ofsaytı babama sordum. "arkadaşın gol atman için pas verdiğinde gol atacağın kaleye en yakın kişi sen olmamalısın, rakip takımdan biri olmalı" mealinde, bir cümle kurdu. kafamda canlandıramadığım için "anlamadım". sonra pozisyonun yavaş çekimdeki tekrar gösteriminde babam "işte bak, bu yüzden ofsayt değil. şöyle olsaydı ofsayt olurdu" dedi, ve anlamaya başladım. tekrar tekrar izledikçe alıştırma yapar gibi çözdüm mevzuyu. buradan itiraf ediyorum, "ofsaytın ilk seferde ne olduğunu anlayan kız" ben değilim. ancak "ikinci seferde anlayanlar"dan olabilirim. ve bundan da kesinlikle gocunmuyorum...