|
|
- şaşırma ünlemi
- kısa isimli memleketim
- trabzon'un bir ilçesi.
- trabzon'a bağlı olduğu sanılan ilçe. oflular "biz kimseye bağlı değiliz, direk allah'a bağlıyız" derler çünkü. of, karadeniz sahil şeridinde kurulmuş pek çok il ve ilçe gibi deniz ve denize parelel uzanan dağlar arasında dar bir alana sıkışıp kalmıştır... bunun yanında havasının oldukça rutubetli olması gibi bir kötü yanı var ki, bazen nefes almakta bile zorlanıyorsunuz eğer alışık değilseniz...
ilçenin bazı köyleri hala cumhuriyetten önceki adlarla anılmakta, bu bakımdan bazen gidilecek köyün eski adını öğrenmekte fayda var.
ha bir de, dört yılımı geçireceğim ilçedir aynı zamanda.
kaptanın seyir defteri-ek: oteli olmayan yirmi beş bin nüfuslu ilçe. yüzlerce boş ev olmasına rağmen bekarlar pek kolay ev bulamaz... hatta bekara ev vermemeyi "prensip!?" haline getirdiğini söyleyen ev sahipleri de mevcut.
kaptanın seyir defteri-ek 2: www.oflular.com adresinden detaylı bilgi edinebilir, fotoğraf galerisini gezebilirsiniz.
kaptanın seyir defteri-ek 3: (bkz: çürük ayı)
kaptanın seyir defteri-ek 4: (bkz: ços dağı) (bkz: çamburnu)
kaptanın seyir defteri-ek 5: (bkz: @2420595)(selenge, 12.07.2005 15:11 ~ 18.05.2008 18:16)
- kurtuluş savaşına baltayla katılmış insan topluluğunun memleketi. zira kendisine ilçe demek tehlikeli ve yasaktır
- nereye bağlı olduğu belli olmayan, güzel insanların güzel memleketi.
trabzonlular of'u kabül etmezler, hatta kimileri of'u bir rize ilçesi olarak kabül ederler. (of trabzonun rize sınırındaki son ilçesidir.) rizelilerin zaten oflularla işi olmaz. oflular da trabzon'a bağlı olduklarını kabül etmezler. bu üç güruhun arasında böyle bir nefretleşme bulunmaktadır.
- gökhan özen'in şarkılarında bol bol kullandığı geçiş. "o" harfi uzar, o-o-o-of gibi 4 adımdan oluşur. ve bu adımlardaki nota aralıkları genellikle mi*-fa*-sol*-la* dizilişindeki gibidir. şematik gerekirse:
/o-o-o-of
/e-f-g-a
elbet "ara nağme" diye bir şey vardır müzikte. ama sadece televizyondaki kliplerine denk gelerek bile nereye "o-o-o-of" koyacağını ileri görecek kadar işin ehli oldum be kardeşim. bu bir imza değil artık, boklu tekrar oldu. "bödöf" de, "rererö" de, "bombastik" de ama "o-o-o-of" deme artık gözünü sevem. dağ bayır kaçasım geliyor, yanlarım ağrıyor, fena oluyorum. merhamet!..
mustafa sandal versiyonu için;
(bkz: o)
- demet akalın'ın kusursuz 19 albümünden güzel bir şarkı, lakin yazı affedersin'le götürdüğü için bu şarkıya sıra gelmedi.
sözlerini de yaziyim tam olsun;
çok kısa önce seni buldum
içimde sakladığım hazinem oldun
tarif edemediğim en büyük duygum
seni sensiz yaşamak inan tek korkum
senden öğrenmiştim ben karşılıksız sevmeyi
aklımdan silinmiyor o sihirli sözlerin
büyü yaptılar bize kötüydü niyetleri
nihayet ayırdılar soldurdular gülleri...
resmine baktım yatağa uzandım uyku tutmuyor....
of hiç halim yok canım sıkılıyor
of sabah olmuş başım dönüyo
- biraz daha uzatılarak okunduğunda "offfffff";
öğrencinin derste sıkıldığının,
öğretmenin çok çaba harcadığı halde öğrencisine ulaşamamasının,
iş arayan bir üniversite mezununun kapıdan dönmesinin,
pişmanlığın,
aşkın,
hayalin,
sıcağın,
boğulmanın,
staj yapan öğrencinin,
sözlükte girisi eksi oy almış yazarın,
anlaşılamamanın,
anlatamanın .....
kısacası zaman zaman hayatın ta kendisidir. en büyük özelliği de şu anda tüm başlıklar içinde hepimize ait olan kelimedir.
- ingilizce aidiyet belirtir. ov diye okunur.
(bkz: ov diye okunan ingilizce şeyler)
- yansın, yıkılsın istediğim bir ilçe. o derece.
- yeni esprisi çıkmış trabzon ilçesi ama amerikaya bağlıymış nerden tabiki şurdan...
united states of america
- büyüklerin söylediğine göre 25 yıl onceki haliyle şimdiki hali arasında hiçbirfark olmayan gelişime kapalı ilçe. kurnaz ve sıcak kanlı insanlarıyla meşhurdur.
- trabzon ilinin 91.268 nüfuslu ve 330 km2 yüzölçümlü ilçesidir.
m.cengiz yücedal* ilçenin kaymakamıdır. aşağıkışlacık, ağaçbaşı, ağaçseven, başköy, barış, bayırca, birlik, çaltılı, çataldere, çatalsöğüt, çukurova, dağalan, darılı, dereköy, doğançay, dumlusu, esenköy, erenköy, fındıkoba, gökçeoba, güresen, gümüşören, ikidere, karabudak, kavakpınar, kazançlı, keler, kirazköy, kıyıboyu, kireçli, kurtuluş, korkut, korucuk, kumludere, meyvalı, ovacık, örtülü, pınaraltı, saraçlı, sarayköy, sarıbey, sarıkaya, sefaköy, serince, sıraağaç, sivrice, söğütlü, sugeldi, taşhan, tavşanlı, tekoba, uluağaç, yanıktaş, yazlık, yemisalan isimlerinde toplam 55 köyü bulunur.
- ilkokul bilmecelerinde türkiye'nin en dertli ilçesi diye geçer.
- (bkz: the republic of of)
- soldan sağa: 1- trabzonun bir ilçesi
yukarıdan aşağı: 2- sıkılınca söylenen söz
.......2
1 ....[ ][ ]
.......[ ]
- sıkıldığım zamanların iki harflik ünlemi.of!
- çay üreticilerinin kurduğu kısaca özçay koop isimli çay fabrikasını bünyesinde bulunduran ilçemiz.
not: türkiyenin ilk ve tek çay üreticileri kooperatifidir.ürettikleri çayın kalitesi türkiye ortalamasının üzerindedir.(afiyet olsun.)
- "united states of america" espirisini biraz önce duyduğum güzide ilçe. amerikaya bağlılık konusunda espiri yapmak ne derece komik onu da kestirebilmiş değilim hani.
-ofluyum olum, amerikaya bağlıyız biz "united states of america" bak "of" diyo ahaha çılgın komik yav
+ahaha harbiden çok komikmiş, "fak off" ahahaha bak bu daha komik
-ne diyon lan sen yarram
aman diyim, şakalaşmayın.(yaqui, 17.06.2008 13:20)
- bi tane çekince karşıki dağlar yıkılıyormuş. olur, görürsem söylerim.
madem yıkılmayacaktı niye bizi kandırdınız lan yıkılacak diye?! biz kandırmadık siz kendiniz kanmışsınız demeyin. izin vermiyorum. off işte be! hala yıkılmıyorlar.. ve dağları yıkmayan oflar da bi işe yaramıyor. (çıkarcıyım, evet)
(bkz: bi of çeksem karşıki dağlar yıkılır)
- almanya da bir şehrin plaka imi.
|