yünlü, kalın, her karesi ayrı telden çalan renkli gömlek.
adından dolayı giyene kendini sert, kaslı, güçlü hissettirebilecek kumaş-ı giysi..
tüketim sektörünün bia anlık hatası.yıllarca eskimeyecek,yeri geldiğinde battaniye,belki bi seccade.geceleri yorgan yerine bile kullanilabilecek bir üründü.kullan at formatına uygun olmadığı için yapımından vazgeçilen bir ürün.
1990 lı yıllarda bir fırtına gibi esen meşhur gömlek. ilk ortaya çıktığında bulunduğumuz şehirde oduncu gömleği olmayan bir insan evladı kalmamıştı. zengin ile fakiri bir üniforma edasıyla aynı gömlekte buluşmuştu.
üstümde bu gömleğin kalitesiz bir örneği var şu anda. geçen sene 10 ytl'ye filan almıştım. içine bir tişört giydim, üstüme bir mont aldım ve kendimi ankara ayazına attım. yün hırka ve kat kat sweatshirtlerle bile ağzıma sıçan o meşhur ayaz resmen etkisiz kaldı.
diyeceğim o ki soğukta üşütmüyor, sıcakta sıkmıyor. kotun üstünde (aşırı büyük boy alınmadığı sürece) gayet hoş duruyor. buna rağmen bu gömlek "modası geçti" gerekçesiyle üretilmezken etrafta tayt üzeri etekle dolaşan,
uggboat giyen kızlar gördüğüm an modaya olan inancımı kaybettim ben.
günümüzdeki veliahtı
mühendis gömleğidir.
o ormana giren kimseden birdaha haber alınamadı diyen, sallanan sandalyesindeki yaşlı amerikalı amcaların bayıldığı gömlek çeşidi.
(elira, 08.01.2009 01:03)
90ların 2. yarısının efsanelerinden,oduncu gömleği.hele birde bunu balıkçı yakayla kombinleyip beraber giyersen ortamda kralsın gerçi o zamanlar sen henüz çocuksundur ama işte o zamanki sana bunu anlatmak da imkansızdır.
bende turuncu kareli olan bi tane hatırlıyorum onu giydimmi d&g giymiş gibi kasılırdım,nerde benim gençliğim.
eski metalcilerin "abi artık şu simsiyah giysilerden vazgeçeyim" dedikleri zaman dolaplarına ilk ekledikleri kıyafet. ancak kolay kolay siyahtan vazgeçemeyen arkadaşlarımız genelde siyah tişört veya sivitsörtün üzerine giyerler.
kocaman kareli, yünlü, erkekleri olduğundan 10 kilo şişman göstermede üstüne olmayan 90ların en meşhur gömleği.. ekürisi de gömleğin üstüne giyilen içi kürklü açık kahverengi kapkalın monttur.
grungeın vazgeçilmez öğesi.
çok pis kaşıntı yapardı bu gömlekler.
kız erkek ayırt etmeden bir zamanlar giyilen gömlek çeşididir. itiraf ediyorum ben de giydim. kırmızı kareliydi.
(idiot, 11.04.2009 12:16)
çocuklukla ergenlik arasında sıkıştığım bir dönemde moda ikonu olan ablamın düğnünde giyindiğim için baba evinde her an herkes tarafından görülebilecek mal gibi poz verdiğim fotoraftaki beni tamamlayan kıyafettir. yalnız yakıştırabilen ergin erkeklerin, kadınlar tarafından seksi olarak tanımlanmasına neden olmuştur.
bildiğin masa örtüsü. popüler olduğu dönemde sıklıkla giyerek bu utancı paylaştık, o ayrı. daha da fenası siyah metal tişörtü üstüne giyilen ve düğmeleri iliklenmeyen kırmızı-siyah renkteki oduncu gömlekleridir. bunu da yaptım, ne olayım lan daha...
içine boyunlu ince trikolar da giyilen gömlekti. düğmeleri de açmayı beraberinde getirirdi bu tarz. kış günü palto dışı -10 derece iken paltonun içi sauna gibiydi.
(luto, 17.07.2009 16:41 ~ 16:41)
şal desenlı kravatla tamamlanan bir şıklık abidesi.
hala daha versiyonlarını giymekten keyif aldığım göynek tipi. üstüne gitmeyin bu kadar ayıptır.
göbekli, koları kıllı ( gömleğin kolarını sıyırdığında gözükmesi açısından ), sakallı ve şapkalı amcalara ayrıca yakışan gömlek.
elinde baltada varsa tam oldu.