|
|
- en az bazı itü'lülerin yıldız'lıları beğenmemesi kadar abuk bir durumdur. okuduğu okul hariç etrafındakilerin takdirini toplayabileceği herhangi bir vasfı bulunmayan kişiliksiz insancıkların etrafa kendilerince caka satma çabalarıdır kanımca.
- (bkz: itülülerin odtülüleri beğenmemesi)
- türkiye'de kaliteli üniversite, öss'de en yüksek puanı almış öğrencilerin tercih ettiği üniversitedir. öğrenciler tercihlerini bir önceki senenin puanlarına bakarak yaparlar. okulun popülerliği her sene katlanarak artar. kimse okulda yürütülen araştırmalara veya hocalara bakarak okul seçmez. (okulu büyük okul yapan kaliteli öğrenci olduğu halde, hocaların burnunun bu kadar havada olması da ayrı bir tartışma konusudur)
hal böyle olunca, o kadar kasıp yüksek puanlarla girdiği okulun kuş kondurmadığını gören bir grup odtü'lü ego tatmini için öss puanı düşük okullara yukardan bakabilir. bu üniversitelerin ötesinde bölümler arasında da yaşanan bir durumdur. fizik okuyan bir arkadaş, öss puanı yüzünden hep bir eziklik hali yaşayabilir.
verilen eğitim üç aşşağı beş yukarı aynı olduğu halde, hatta bu eğitimin onda biri iş hayatında uygulama alanı bulamadığı halde bu beğenmemeler niyedir? niyesi iş verenin seçtiği adam olma yarışıdır. beni seç çünkü ben daha iyiyim demektir. daha iyi olmanın tek sağlam kanıtı ise öss'dir. yabancı dil başka birşeydir, bazen dez avantaj bile olabilir...(nikmikyok, 02.06.2007 22:38 ~ 05.06.2007 01:49)
- aynı alandaki büyük okulların hepsinde görülen abuk durum.
msügsf'lilerin mügsf'lileri beğenmemesi aynı paralelde, bir diğer kulvardır.
- ben ne itü lüyüm ne de odtü lüyüm ama yeri geldiğinde ikisinden mezun, egosu kabarık arkadaşları beğenmemekle kalmıyorum, yeri geldiğinde mesleki bilgimle ezerek egolarını deliyorum ki, yaptıkları terbiyesizliği anlayabilsinler.
yoksa itü de odtü de türkiye nin kendi alanlarında ilk 5 indeki okullar, buralardan mezun kendini yetiştirmiş bir mühendisin başarılı olması kuvvetle muhtemel, sidik yarışının lüzumu yok.
- (bkz: odtülülerin hiç kimseyi beğenmemesi)
- (bkz: tavşan)
(bkz: dağ)
- son derece şiddetli bir tepki gösterdiğim beğenmeme durumudur. ama sonra baktım ki olayın sözlükle falan alakası yok tamamen üniversitelerle ilgili bir durum. e bende itülü değilim o zaman banane ki dedim içimden ve vazgeçtim öfkemi kusmaktan, haaa bak odtülü gelir marmaralıya laf koyar sonuna kadar giydiririm o ayrı.
derseniz ki ödtülü marmaralıyı kaale bile almıyor kuzum, muhatabı bile görmüyor, işte o zaman aq ben böyle okumanın.
- herhangi birini beğenmemek hakkını kendinde bulmaktan daha farklı bulmadığım, zavallı tutumdur.
ayrıca; birinin odtü mezunu olmasıyla değil, tamamıyla kişisel ezikliğiyle, başkaca parlak bir yanı olmayışıyla ilişkilendirilmesi gereken bir şeydir, zira bütün genellemeler yanlıştır.*
(bkz: yok öyle bir şey)
(bkz: bilakis odtü mezunuyum)
- ablamla çekişmelerimizin sebebidir. birimiz odtülü, birimiz itülü olarak sürekli çekişmekte, okullarımızı yarıştırmaktayız. odtü aya çıktı nerdesin itü lafı en büyük kozumdu bugüne dek. eziyordum hep. "sizin öğrenciniz bile beğenmiyor okulu, ben niye beğeneyim.hıh" diyordum. yalnız bugün notlarımızın açıklanmasıyla başımı öne eğdim. ikimiz de 1. sınıfız. o 3.16 ortalama yaptı ben 2.06 yaptım. böyle bir durumda beğenmemek olur mu? olmaz. bayılırım. hastasıyım itünün.
- (bkz: allah başka dert vermesin)
- bir odtülü, itülü olduğu için bir kişiyi beğenmiyorsa genelleme yapmaktır. yok odtülülerin itü'nün eğitimini beğenmemesi ise sorun, kendi bileceği iştir. odtülü itü'nün eğitimini beğenmeyebilir, itülü boğaziçi'nin eğitimini beğenmeyebilir, xli ynin eğitimini beğenmeyebilir; celallenmeye gerek yoktur.
edit: eksileyenlerin biri mesaj atıp sebep gösterirse cidden sevinirim. bir meraktır sardı bünyeyi.
- (bkz: tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış)
- daha dün tartıştığım için örnek verebileceğim bir olaydır . bir itülünün ağzından çıkan cümle aynen şöyledir :
-x şirketi odtüden 30 stajyer alırken , itüden 3 stajyer alıyor ...
yorum sizin ...
- şu ana kadar itülü bir kız görmediğim ve tanışmadığım için doğruluğunu genellemeye yayamayacağım önermedir.
- niyedir anlamadığım birşeydir odtülülerin şunu çekememesi bunu çekememesi.hep konuşulur. kimsenin kimseyi çekemediği falan yok aslında. itu ve odtü bu ülkenin afedersiniz en taşaklı mühendisliklerinin olduğu iki okulumuzdur.aralarındaki bi kaç puana bakarak laf atan varsa bu zaten o adamın sorunudur. odtülü diye genellemeye gerek yok. itülülerin içinde de var böleleri odtüye bok atanlar çekemeyenler. bunları xliler yliler diye ayırmamak gerekir. okulların arasındaki de rekabettir bu çekememek değildir. tatlı bir rekabettir kanımca.arada laf atmacalar olabilir akademisyenler arasında. tıpkı öğrenciler arasında birbirini kızdırmak için yapıldığı gibi. fenerbahçeli bir arkadaşın galatasaraylı bir arkadaşı kızdırması gibi.
kıi üniversiteler arası bu rekabet de dünyanın her yerinde vardır.gereksiz yere bu bunu çekemiyor bu şunu yapamıyor demenin luzumatı yoktur. herkese kendi okulu zordur. ama gerçek olan varsa türkiye'nin en kazık teknik okullarıdır ikisi de.
bu okulları 4 senede bitiren hayatından 4 sene, 5 senede bitiren hayatından 1 sene kaybeder.
(bkz: dostluk)
(bkz: barış)
(bkz: kardeşlik)
- daha dün tartıştığım için şöyle örnek verebileceğim bir olaydır. odtü'nün ayrıcalığı nedir diye sorduğumuzda şöyle bir cevap aldık: odtü'nün beşeriyat fakültesinde kız varmış. erkekleri abazan değilmiş. artık odtü'ye bir ilim irfan yuvası olarak bakmıyorum. şu an merak ettiğim şey ise ordaki kızlar teklif ediyor mudur.
bana göre ayrıcalıkları ise öss taban puanının yüksek olmasıdır. şirketler de bariz buna göre stajyer almaktadır. eğitim ve insanlarında fazla bir fark olduğunu sanmıyorum. beğenilmeyecek bir şey de göremiyorum. ikisi arasında ktü'yü tek geçiyorum.
- (bkz: bireysel öfke)
- odtülüler nedense kimseyi beğenmediklerinden normal olan şeydir. bu itülülerden değil, üzgünüz ama kendisini çok bir şey zanneden odtülülerden kaynaklanmaktadır.
- (bkz: senin ağzını yüzünü sikerim orospu çocuğu)
adam zorla küfür ettirir bunlar.lan biriniz odtü'de biriniz itü'de okuyorsunuz daha hala neyin peşindesiniz.türkiye'nin en saygın üniversitesinde okuyup hala birbirlerine laf atma, karşıdakini ezmeye çalışma niyedir ki??birbirinizle ortaya koyduğunuz ürünlerle yarışın.abidik gubidik sabah programı tartışmaları şeklinde değil!!!
- bunlar böyle yarıştıkca topuniversities de daha uzun süre universitelerimizi göremiyeceğiz anlaşılan. itü 390. olmuş sıralamada başkada hiç bi universitemiz yok. 390 da çok çok gerilerde bi sıra o kadar eski bir universite için.
bırakın odtü -itü yarışını yarışacaksanız mit - michigan- stanford- yale gibi yerlerle yarışın.
- yaş sınırı olmalıdır.odtülüler ne zamana kadar itülüleri beğenmesin, örneğin 24 yaşına kadar.sonra olgunlaşsınlar,gelişsinler daha çok okusunlar.daha çok okuyup hala mı beğenmiyorlar e yazık o zaman.senin okuduğun okula da sana da okumaktan ne anladığına da derler adama...bu arada niye beğenmiyorlarmış?
- istanbul da okunamayıp ortamlardan kopuk kalmanın stresinin dışa vurumudur.
- bir odtülü olmayarak oldukça mantıklı bulduğum bir şeydir. neden, çünkü ben bir üniversitenin kalitesini kız oranına göre ölçerim. oran 1'e yakınsa sorun yoktur benim için. aksini kabullenemem. kız azsa, kızların niteliğine bakmam gerekir. onun için de önce tanışmalıyım. kızlar teklif ediyor mu etmiyor mu ona bakarım. ediyorlarsa sorun yok. daha sonra ''john locke kimdir?'' diye sorarım. itülü kız muhtemelen lost anlatmaya başlar. çünkü itü'de beşeriyat dersleri yok. odtülüye sorsam bu felsefecinin mantığını bana anlatır, mutlu olurum. bu aşamadan sonra da itülülere sırt çeviririm. staj başvuruları da böyle değerlendiriliyor. işe de; odtülü değilseniz, hele kız değilseniz, hele hele güzel ve beşeri bir kız değilseniz almıyorlar. yani ben olsam almam.harvard son zamanlarda baya bozdu.
- türkiye'nin tam anlamıyla tek teknik üniversitesi olan itü'ye büyük ayıp etmektir.
|