taktik 1-
radyoodtü'de arkadaşım var...ismi
mehmet yılmaz...
açıklama: radyoodtü, bir hayli eleman çalıştırmakta olan bir kuruluş. türkiye'de 150.000 mehmet yılmaz var olduğu gerçeği düşünülecek olursa, son derece garantici bir yöntemdir.
taktik 2-
kkm'deki sergi için geldim.
açıklama: evet, kkm. yamulmuyorsam açılımı
kongre kültür merkezi. fakat bu güzide binanın ismini kısaltma biçiminde zikretmek hem kişiye odtülü havasını vermekte büyük etki sahibi olur, hem de karşıdakine özgüvenin dibine vurmuş bir insan portresi çizmeyi sağlar. kkm'de haftanın beş günü bir sergi muhakkak vardır. bu nedenle bu taktik de gayet güvenilirdir. biraz iddaa tahmini tadında oldu ama neyse.
taktik 3- kütüphaneye gireceğim.
açıklama: bu taktiğin işe yaraması, biraz sizin şansınızla, biraz o günkü ziyaretçi sayısıyla, biraz da denk geldiğiniz güvenlik görevlisinin insafıyla ilintilidir. eğer şanslıysanız, bu cümle sizi içeri sokmaya yetecektir. ama kıl bir görevliye denk gelmişseniz, ya da o gün işleri güçleri yoksa; "ne işiniz var kütüphanede?" "neden odtü?" "şimdi, normal şartlarda içeri almıyoruz." gibi bilumum rahatsız edici bahane ile karşılaşabilirsiniz. bu nedenle bu taktik biraz
christoph daumvari, 1-0 yenikken üç forvete dönüp maçı 2-1 kazanmayı hedefleyen, ancak 2-0 yenilmeyi de bu vesileyle göze alanlara uygun bir taktiktir. eğer başka birini uygulama şansınız varsa başvurmayın derim.
taktik 4- x günleri etkinliği için geldim.
açıklama: odtü, bu güzeller güzeli okul sosyal aktivitenin ankara'daki doruk noktasıdır- ya da bilkent parlayana dek öyleydi. öğrencilerin faaliyetleri ve topluluklarının sayesinde, sıkça paneller, konserler, konferanslar, sergiler, yürüyüşler bulmanız olasıdır. bu nedenle tarih, yer ve saati iyi kestirir; tarif ederken de çarşı içindeki bir mekanın adını doğru yerde kullanmayı başarırsanız güvenlikten geçmeniz olasıdır. yalnız bu katılacağınız etkinliğin güvenliklerin gıcık olacağı tarzda bir organizasyon olmamasını öneririm, görevliler ziyadesiyle huzursuzlaşabiliyorlar. sonraki girişlerinizi de mimlenerek tehlikeye atmak istmezsiniz. yaşadım oradan biliyorum.
taktik 5- duyarlı ve bilinçli öğrenci profili.
açıklama: burada aslolan, 68 kuşağının ön saflardaki üyelerindenmiş gibi bir maske ve kostümün altına iyi bir oyunculukla girmeyi başarmaktır. şu şekilde yapılır: yüzde mağrur ve güven dolu bir ifade, gözlerde de durdurulmaktan hoşlanmayan bir aktivistin bakışları bulunur. dolmuş, otobüs ya da tabanvay vasıtasıyla içeri girilir. kimlik kontrolü geldiği zaman, görevli yokmuş gibi davranılır. zaten eğer bu rolü iyi oynamışsanız, şüphe çekme ihtimaliniz düşüktür. fakat düşük bir olasılıkla, güvenlik görevlisinin kimliğinizi sorması durumunda, yapmanız gereken: "bir de kimlik mi göstereceğim? bu okul bizim kardeşim. sizden önce bizim sözümüz geçer. bu okul bizim okulumuz" şeklinde cümleleri güzelce kurmaktır. bunun ardından, odtü'nün tarihindeki birer gurur bayrağı olan bu güzel insanları az çok tanıyan güvenlik görevlisi, çok çok yüksek olasılıkla kafa sallayıp geçecektir. ha, adam iyice kıl çıkar da, kimlik görmekte diretirse, başı 154 ile başlayan, altı haneli bir numara söyleyin, ve "yarın sabah burada görüşürüz" diyin. bu da işe yaramazsa bana buradan mesaj atabilirsiniz, memnuniyetle bu giriyi yerim.
bu yöntemlerden biri sizi odtü merkez kampüs a-1 girişinden içeri sokmak için muhtemelen yeterli olacaktır.
not: odtü'yü çok seven, odtülü olmayan ve bu yöntemlerle pek çok kez, o sonbaharda muhteşem bir görünüm alan çift şeritli yoldan giriş yapmış biri olarak, işbu taktiklerin kullanıcılarının işine yaramasından büyük kıvanç duyarım.