aslında dünya çapında çok önemli projelerde çalışan bilim adamları yetiştirmiş bir bölümdür. sadece uçak mühendisliğ değil, uzay mühendisliği alanında da (bkz:
nasa) çalışmış, ödül almış mezunlara sahiptir.
geçtiğimiz yıllarda öğrencilerin katılacağı bir helikopter tasarımı yarışmasına hazırlanırlarken proje aşamalarında ben de birkaç çalışma anlarına şahit oldum. genç öğretim kadrosu, zehir gibi öğrencileri var.. gıpta ettim hatta gurur bilem duydum.. ah bu çocuklara imkan verilse neler yaparlar diye düşündüm.
tasarımını yaptıkları ve yarışmaya sokacakları iki kişilik mini helikopterlerine bir isim bulamıyorlardı, ya da buldukları pek hoşlarına gitmiyordu filan.. projenin başındaki hocalardan ikisi çok yakın arkadaşım, starbucks'ta otururuken "yaw sen kesin güzel bi şey düşünürsün, şöyle kısa ama vurucu bi isim lazım bize" dedi bi tanesi.. şaka yapıyo diye düşündüm ama ben de olaya kendimi dahil hissettim ve heli-cooper diyin gitsin abicim dedim..
ertesi gün öğrencilere söylemişler fikri ve oybirliğiyle kabul edilmiş. noluyo lan dedim (ben bile kendi önerimi o kadar ciddiye almamışım tabii). yani yarışmada derece alırlarsa, tarihe geçicek bi projenin isim babası oluverecektim.
lakin bölüm başkanı amca metukopter olacak diye tutturmuş (süper bi yaratıcılık helal). projenin başındaki arkadaşlarım bu duruma sinir olsa da maalesef heli-cooper fikri daha doğmadan ölmüş oldu...
böyleyken böyle işte...