belki ilginizi çeker
  1. · üçlü amfi
  2. · arkeometri
  3. · öss 2009 yerleştirme sonuçları
  4. · fizik
  5. · odtü fizik bölümü
  6. · nirvanaya ulaşmak
  7. · halil üzülen
  8. · yüzüklerin beyefendisi
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  6. · yeşim salkım
  7. · zongul ducks
  8. · hayvanlı yataş reklamları
  9. · g stringden toz bezi yapmak

odtü fizik  

1. (closer, 26.01.2009 12:20 ~ 12:25)
  2. odtü nün en zor bölümü olduğu yönünde duyumlar aldığım bölüm
    (stunnchuck, 26.01.2009 12:41)
  3. duyduğuma göre bu bölümü 4 senede bitiren bir tek insan evladı varmış, onu da araba çarpmış ve rahmetli olmuş gitmiş.
    (spitzer, 26.01.2009 12:56)
  4. 96-97 yılı mezuniyet törenine gittiğimde, elinde odtü fizik pankartı ile tek başına yürüyen bir mezun görünce gülümsememe neden olan bölümdür. aynı kişinin matematik ile de çap yapmış olduğunu öğrendim sonradan. buradan hareketle zor olduğunu ve sayılı mezunlarının ise boş olmadığını düşündüğüm eğitim yuvasıdır.
    (jellicle, 06.02.2009 20:05)
  5. kantinini sevmediğim bölümdür
    (gıyrap, 17.06.2009 23:46)
  6. mucize yaşamazsak gitmemin kesinleştiği gibi bir şey olduğu bölüm. ben ki lise hayatım boyunca kendim yaptığım bir fizik yazılısından en yüksek 12 alabilmiş bir insanım. çok eğleneceğiz çok.
    (esekherif, 03.08.2009 02:36)
  7. türkiye'nin en iyi fizik bölümü olma iddiasını taşıyan bölüm.4 yılda bir mezun vermez.farklıdır onun öğrenim süresi.
    okuyanlar hem küfrediyor hem seviyor anlamadım ben de tam ne menem bir bölüm.
    (düttürü dünya, 03.08.2009 09:20)
  8. bu bölümü bitir, formasyon al ve ingilizce örtmeni olarak çalış. sonuç olarak herkes bilim insanı olamıyor ki dostum...

öğrenim süresi çift dikişten 9 yıla kadar uzar. keyifli olduğunu duydum.
    (mevlüt şekeri hüznü, 03.08.2009 09:24)
  9. çimleriyle meşhur bölüm. herkesin dilinde bir fizik çimleri. merak ettik haliyle.
    (bewitched, 22.09.2009 05:55)
  10. (indim dereye nick bulamadım, 22.09.2009 10:32)
  11. odtü'nin bitirmesi en zor bölümü olduğu epey yaygınca bilinen, fen-edebiyat fakültesi'ne bağlı bölüm.

konum olarak kampüsün tam ortasında yer alır. bölümün önündeki büyük çim alan ise havanın uygun olduğu günlerde kampüsün en popüler yerlerinden birisidir. bu yönüyle kimi zamanlar sadece fizik öğrencilerinin değil, tüm odtü'nün buluşma noktası olabilir.

kantini binanın hemen girişindedir, hatta giriş koridoru kantindir; artık nasıl anlıyorsanız. patatesli ekmeği meşhurdur. sadece öğrenciler değil, hocalar da burada takılır çoğunlukla.

bölümün yazılı olmayan bir kural olarak, tanrı inancı konusunda aslında bir duruşu da vardır. bu aslında fizik söz konusu olduğunda, gayet anlaşılır bir duruştur. bölümden bir hocanın bir zaman sorulan bir soruya, "onu tanrı bilir" demesi, olay olmuştur.

siyasi konularda da odtü'nün diğer bölümlerine kıyasla epey hareketlidir. sürekli bildiriler dağıtılır, afişler ve pankartlar asılır, standlar kurulur; kışın binanın içi, yazın çimler bu konuda pek boş kalmaz. ilginçtir, bunların çoğunluğu fizik öğrencisi de değildir, başka bölümlerden gelip -muhtemelen kampüsün merkezinde yer alması itibariyle- fiziği mesken tutmuşlardır. ülkücü, dinci gruplar falan yoktur odtü'de ama zaman zaman farklı sol gruplarla kürtçü gruplar burada kendi aralarında itişir kakışır, lakin büyük çaplı kavgalar genelde çıkmaz. birkaç senede bir estirir, olur. bunu bir istatistik olarak alırsak; bu sene odtü fizik'e girmiş bir öğrenci, öğrencilik yaşamı boyunca -normal şartlarda- 1, en fazla 2 kavga görür.

sadece kendi bölümleriyle sınırlı kalmazlar. örneğin, sadece yüksek lisans ve doktora programı olan arkeometri ana bilim dalı da fizik hocaları tarafından kurulmuş ve yine onlar tarafından yürütülmeye devam etmektedir.

dört yılda bu bölümü bitirenler sayıca epey azdır. ama öğrencilerine bakarsanız, burada uzun uzun okumaktan pek şikayetçi olduklarını da görmezsiniz. "elbet biter, hazır buradayken takılalım işte" gibi bir havaları vardır.
    (ptah amun ra, 22.09.2009 11:07 ~ 11:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil