devrim stadıyla, devrim şehitleriyle ve devrimci duruşuyla sol değerler açısından kurtarılmış bölgemiz-di... şimdilerde orta yolcuların kalabalıkta olduğu geliyor kulaklarıma. yazıkk...
şu ana kadarki izlenimlerimi paylaşmam gerkekirse;
bir çok okulu gezdim görd,m, bundan 1 yıl önce de söylerdim şimdi de söylüyorum; ortam açısından türkiye'nin en güzel kampüsüne sahip okuldur. yerleşim açısından, eğer numaralı yurtlarda ya da ebi/hızıroğlu yurtlarında kalıyorsanız alışveriş, yiyecek, giyecek, içecek* konusunda hiçbir problem yaşamazsınız. fakar demiray yurtlarındaysanız, çarşıya biraz ters kaldığından akşamları rahat rahat çimlere yayılıp oturma, sun shine'da ya da çarşı kafelerinde takılma işlerini fazla uzatamıyorsunuz. eskiden hazır uzakta diye demiray kantinlerinde ve yemekhanelerinde öğrencileri bir güzel yerlermiş, lakin sert bir odtülü duruşuyla öğrenciler soruna çözüm getirmiş. artık oralar da makul, yenilip içilebilir yerler.*
fiyat/performans olarak yurtları ele aldığımızda tüm yurtlar hemen hemen aynı. fakat performans kısmını, yurtların temel amacının konaklama olduğunu var sayarak, 1 alırsanız eğer; en makul yurtlar erkekler için 8. ve 9. yurtlar olacaktır. bayan yurtlarıyla ilgili pek bir bilgim yok bu konuda. 8. yurdun da kötü namından dolayı*, yurt konusunda en iyi seçim 9. yurt olacaktır. tabi yurtlara sıralamayla yerleştirme yapılıyor ve yurt sıralaması da demiraylar > 8. ve 9. yurt > diğerleri şeklinde gidiyor. yüksek ücretli ebi (tam özel), hızıroğlu, konuk evi (yarı özel) gibi yurtlar diğerlerine bi 10 basar o ayrı mevzu.
9. yurtta kalıyor olmam nedeniyle bu yurttan daha ayrıntılı bahsedebilirim fakat, bu ayrı bi entry konusu.*
herifler sosyalliğin gözüne vurmuşlar abi. burada okuyorsanız en az bir, en çok üç toplulukta aktif bulunmak tavsiye edilir. kendinizle en az 1 ortak yanınız olacak yüzlerce arkadaşınız olur demek, bu da grupça kimsenin hayır demeyeceği yapılabilecek birşeylerin olması demek.
spor salonu, havuz gibi imkanlardan 65-75 krş gibi komik rakamlara yararlanabiliyorsunuz. hepsi de tam teşekküllü yerler.
yemek konusunda malesef okul yemekhanesini öneremiyorum 2.5 liraya alabileceğiniz yemeğin fazlasını alamıyorsunuz malesef. aynı ücrete ekmekle abanarak daha iyi bir yemek yemek adına çatı, arka bahçegibi yerlerde karnınızı doyurabilirsiniz. limitli bi cüzdanınız varsa yemek yerken çarşı'dan uzak durun hocam.
son olarak, odtüye adım attığınız günden itibaren efsaneler içinde boğulacaksınız.* zamanla daha güvenilir kaynaklardan bilgi aldıkça kafanızda cevaplar oluşacak ama o zamana kadar her anlatılanı gülümseyerek dinleyebileceksiniz. gerçekten hoş şeyler var.