|
|
- birçok sanatçı tarafından seslendirilmiş olsa da *** en güzelini ezginin günlüğü'nün söylediğini düşündüğüm eşsiz eser. bitlis'te beş minare ile aynı etkiyi yaratır bünyede aşşağı yukarı.
odam kireç tutmuyor
kumunu katmayınca
sevda baştan gitmiyor
sarılıp yatmayınca
baba ben derviş miyem
hırkamı giymiş miyem
ben sevdim eller aldı
niye ben ölmüş müyem
odamı kireç eyle
yüzümü güleç eyle
yandım aşkın elinden
gel bana ilaç eyle
odam kireçtir benim
yüzüm güleçtir benim
soyun da gel yanıma
tenim ilaçtır benim
- ilhan erşahin'in virgo albümünde pek güzel yorumladığı güzel türküdür. ahmet kanneci de yorumlamıştı zamanında.
- bunun ritimiyle yapılmış çok güzel de bir beşiktaş taraftar bestesi mevcuttur.
- dinle dinle ağla serisinden bir türkü daha. diğerleri için :
(bkz: değmen benim gamlı yaslı gönlüme)
(bkz: bitliste beş minare)
- (bkz: lümüne)
- zülfü livaneli olanca kötü sesiyle söylemesine rağmen sesine yakıştırabildiği ender türkülerden biridir. diğerleri için:
(bkz: çırak aranıyor)
(bkz: dağlara küstüm)
- odaya daha önceden plastik boya sürülmüşse normal olan vukuat.çünkü plastik boyanın üstüne kireç tutmaz..*
- cem adrian'ın da söylediği dinleyenleri mest eden türkü/şarkı.
http://www.youtube.com/...
- cem karaca'nın da daha başka güzel seslendirdiği parça.
- ezikliğin , terk edilmişliğin , yoksunluğun türküsü.
eşi tarafından terk edilmiş coğrafya öğretmenimizin dilinden düşürmediği , gençliğin verdiği toylukla dersi kaynatmaya hevesli olduğumuz günlerde , öğretmenimizi gaza getirerek tekrar tekrar dinlediğimiz türküydü lise yıllarımızda. öğretmenimizin gözünden yaşlar süzülürken , biz çok akıllı öğrenci grubu zevk alırdık dersi kaynatmış olmaktan , gurur duyardık zekamızla ve şaşırırdık aslında nasıl beceriyoruz da her defasında yutturabiliyoruz diye. yaşımız ilerledikçe , sevgililerimiz terk ettikçe anladık türküdeki sözlerin anlamını ve acısını . geç farkettik bir insanın acısını alaya aldığımızı.(jassmine, 25.03.2007 00:37 ~ 26.03.2007 10:09)
- kanırtır. başka da bir şey yapmaz.
- cem adrian ve emin igüs'ten dinlenmesi güzel olan türküdür..
- zülfü livaneli'nin her konserinde söylediği şarkıdır.
- cem adrian ın yorumuyla ayrı bir boyut kazanan, "ben sevdim eller aldı" bölümüyle yürekleri dağlayan parça.
- ali kınık'ın duvar yazısı albümünde yer alan,anonim türküdür. kendisi çok güzel yorumlamıştır.
- cem adrian'ın eşsiz yorumuyla gözümde daha da yücelmesine sebep olan güzide türkülerimizden biridir.
- zülfü livaneli yorumu etkileyici olan, liriksel ve müzikal açıdan insanı ince ince inciten, mana yüklü güzide türkü.
- ezginin günlüğü'nün de söylediği güzel türküdür.
- cem adrian'ın söylerken resmen şov yaptığı türkü.
(bkz: ben sevdim eller aldı
neden ben ölmüş müyem)
- en güzel yeri'ben sevdim eller aldı'olan şarkıdır ama bütünüylede çok güzeldir.cem adrian dan dinlemişliğim çoktur.sarı sıcak adlı bir programda dinlemiştim ondan sonra kurtulamadım..
- kam ana(bursa yöresi) türküsüne çok benzediğini fark ettiğim türkü.onun da sözleri şöyleydi;
odam sıva dutmayor
içine kum gatmayınca
seviler baştan gitmeyor da
ah kam ana
sarılıp yatmayınca
kim kimin telif hakkını gasp etmiş merak ettim şimdi *
|