belki ilginizi çeker
  1. · süblimleşmek
  2. · oda arkadaşının gay çıkması
  3. · ağzına sıçılası arkadaş modeli
  4. · whisper
  5. · günaydın deyince öküz gibi bakan tip
  6. · diş ağrısı
  7. · püskül
  8. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · author
  4. · ugg düşmanı ezik kızlar
  5. · marjinal isim meraklısı aile
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · önemli olan iç güzelliği
  9. · manha de carnival

oda arkadaşı  

sayfa  / 3
  1. ailenizden çok gördüğünüz insan
    (lithium, 07.10.2004 23:47)
  2. (bkz: roommate)
    (bkz: rumoş)
    (togisama, 07.10.2004 23:49 ~ 23:51)
  3. bazen sabrınızı zorlayan insandır;(r=radula,o=oda arkadaşı)
    r: anaa...sin city'deki miho 82'liymiş lan!
    o: evet olum, 2 fast 2 furious'ta da oynuyodu ya...
    r: haa, izlemedim ben onu.
    o: olum hani yeşil bi araba sürüyodu.
    r: izlemedim abi...
    o: yav hani diğer bi arabayla yarışıyolardı, bıdı bıdı oluyodu.
    r: (ben zaten kendi kendime konuşuyorum de mi a.k.?)* haaa, o kız bu kız mı?*
    o: evet abi anlatıyorum ya...dinlemiyo musun sen beni?
    r: (hey allah'ım yav)*
    (radula, 11.04.2005 15:26 ~ 17.04.2005 18:39)
  4. ismiyle tezat ne aynı odada durduğunuz ne de arkadaşınız olan evin diğer insanı, gereksiz bi ortaklık sonucu çeşitli fatura ve ödemeler üzerine muhasebe yaptığınız zat.
    (fizalya, 11.04.2005 20:23)
  5. kayıp giysilerin adresi
    (mavio, 17.04.2005 14:03)
  6. yaşamınıza çok olumlu veya çok olumsuz yönler sokabilecek insandır. sizinle uyumlu bir oda arkadaşı yaşamınızı çok daha eğlenceli ve kolay hale getirebilir. zamanla kardeşinizden bile yakın olur. oda arkadaşlığınız sona erdiğinde kardeşiniz gibi düşündüğünüz ve özlediğiniz biri olduğunu farkeder ve kesinlikle özlem duyarsınız.
    (püskül, 06.10.2005 18:52)
  7. kardeş de olabilir belli bir yaşa kadar. arkadaş mıdır, yoksa boğazına mı sarılınır belli olmaz.
    (artemisia, 21.01.2006 14:50)
  8. vadide binbir türlüsü olan şey. hiç muhabbeti olmayan ot insandan uyurken kulaklıksız radyo dinleyenine, dj olup odayı diskoya çevirenden 5 metrekareye home theater dolby ses sistemi kurana, masasında hamster besleyeninden odaya her akşam milyon tane insan dolduranına çeşit çeşit oda arkadaşı vardır. sigara içmeyenle içenin, sesten hoşlanmayanla müzisyen adamın oda arkadaşı olması gibi talihsizlikler yaşamı çekilmez hale getirir.

bir de bunların herşeye burnunu sokan tipi vardır. ana babanızdan beter olurlar, garip bir kontrol manyaklığı vardır kendilerinde, herşeyi bilip kontrolde tutmal isterler. sınavdan kaç aldın, nereye gidiyosun, şunu yaptın mı sınava çalıştın mı diye insanın başının etini yerler.en çekilmezlerdendir.

hiç konuşmayanları yada dersten başka şeye laf etmeyenleri de çok sinir bozucudur. böylesi anca işi düşünce sizle konuşur, başka zaman dediğinize cevap bile vermez. aynı odada olduğunuz için acayip kıl bir şeydir bu. sürekli kafa şişiren durmasını bilmeyen kadar problemdir.
    (genaro, 20.04.2006 03:55 ~ 04:10)
  9. hem sevgiliniz , hem aileniz, hem düşmanınız hem de dostunuz olabilecek kapasiteye sahip yüce insan.
    başınızı koyduğunuz yastık yerine omzuna yaslanır , yapamadığınız ödevleri yaptırtabilir (bkz: mutualist yaşam) kirlileri ile top oynayabilir ve de sırtınızı keseletebilirsiniz. çok fonksiyona sahip taşınabilir bir varlıktır. bir telefonla şehirdışından gelebilecek yeteneğe sahip olanlar kankalık mevkiine atlayabilir.
    (ciociosan, 20.04.2006 05:00)
  10. (bkz: evde kalmış kız kurusu)
    (sorunsal, 20.04.2006 20:28)
  11. hayatı zehir etmeye yeten şeylerdendir bunlar, gece 4'te film izlemeye başlar, siz müzik açınca da "abi manyak mısın gecenin bu saatinde şarkı mı dinlenir" diye pişkin pişkin sorarlar.
    (lightblue, 20.04.2006 21:16 ~ 21:17)
  12. kulaklık kullananı makbul olan şey.
    (genaro, 20.04.2006 21:55)
  13. (bkz: deniz seki)
    (bkz: seray sever)
    (bkz: sabaha kadar dance)
    (trouble everyday, 20.04.2006 23:30)
  14. hal ve hareketleriyle odanızın cennet bahçelerinden bir bahçe ya da cehennem çukurlarından bir çukur olmasını sağlayan stratejik unsur.
    (abıhayat, 21.03.2007 02:17)
  15. uyurken horlamayanı makbul olan kişi.
    (allakbullak, 05.08.2007 11:14)
  16. aynı odayı paylaştığınız ama kimi zaman oda dışında hiçbir şey paylaşamadığınız veya odada pek nadir karşılaşsanız bile çok fazla şey paylaşabileceğiniz insandır.en nihayetinde aynı odada uyuyorsunuzdur ve korkulu,üzüntülü veya yalnız anlarla yanınızda olabilitesi en yüksek olan kişidir.
    (benim sessizligimde senin de susuşun var, 21.08.2007 18:28 ~ 22.08.2007 14:13)
  17. özenle arayıp tarayıp seçmeniz gereken kişidir. eğer yanlış bir tercih yaparsanız o odada yaşamak sizin için tam bir eziyete dönüşebilir.
    (fernando, 01.11.2007 17:38)
  18. akşamları bir araya gelindiğinde çene çalmaktan, kıkırdaşmaktan ders çalıştırmayan,uyutmayan ve gene 2 kilo alıp almadığından yakınıp duran, her türlü iğrençliklerinize şahit olan kişilerdir bu oda arkadaşları. sizin de onlardan aşağı kalır yanınız yoktur genelde bu mevzularda. bazen hiç olmasalar da kafa dinlesek diye içten içe yakındığınız bazen de gelseler de bugün olanları anlatsam diye dört gözle beklediğiniz insanlardır. garip bir sevgi bağınız olur.
    (meerjungfrau, 09.11.2007 00:06)
  19. (bkz: oda arkadaşının gay çıkması)
    (diazepam, 09.11.2007 00:10)
  20. yurt yaşamında odayı beraber paylaştığınız kişidir. bunların selamı sabahı olmayanı, kulaklıkla bile sesi dışarı vermeyi başaranı da vardır. insanı sinir eder ama yapacak pek birşey yoktur eğer yurtta kalmak zorundaysanız.
    (velociraptor, 11.03.2008 23:04)
  21. eğer okul yönetimi falan seçmiyorsa iyi tercih yapılması gereken kişi. biliyorum " kavun mu seçiyoruz kıçını koklayalım diyecekseniz "ama karakter, davranışlar, ruh hali gibi vaziyetleri de gözardı etmemek gerekir.

tercihen , okulu aksatmayan, inek olmasa da derslerine önem gösteren, her şeyden önce sorumluluk sahibi insanları bulmak en güzel tercih olacaktır. eğer insomnia veya benzeri uykusuzluk problemleri çeken bir arkadaşınız var ise vay halinize derim.
    (dünyayı kurtaran adam, 11.03.2008 23:13 ~ 23:22)
  22. ailenizden ayrı yurt odanızda zamanınızın büyük kısmını paylaştığınız, yıllar geçtikçe dostunuz olabilendir.
    mutlu olduğunuzda,üzüldüğünüzde her an arayabileceğiniz, uzakta olsanız bile merak edilen can arkadaşınızdır...
    (rhododendronluteum, 11.03.2008 23:55)
  23. (bkz: vezir de eder rezil de)
    (nayl, 27.09.2008 01:36)
  24. gerçek kimliğini uyurken ortaya çıkaran olmaz olsundur. beklenmedik şeyler yapabilir. mesela durup duruken yüz üstü yatarken ayaklarını havaya dikebilir. sonra aniden kalkıp size gördüğü sapıkça rüyayı anlatıp akabinde devrilmek suretiyle uykusuna/rüyasına kaldığı yerden devam edebilir. korkutucudur.

neyseki benim ki arada bir "..hımps yapma ya! yapma dedim.. koy onu koy koy. s*kerim ebeni" gibisinden birşeyler zırvalıyor. ya da demin işaret parmağını burnuna sokmaya çalıştı. bu giriyi yazmam için ilhamı bu hareket verdi işte. bir insan tamamen alfa dalgası ürettiği sırada nasıl burnunu o kadar ustalıkla karıştırabilir ve parmağındaki öğrenmek istemediğim şeylerden basit parmak şıklatma hareketi ile kurtulabilir anlam veremedim. ben uyanıkken yapamıyorum lan. du bakayım, hımps...
    (elladan tinuviel, 15.10.2008 12:45)
  25. (bkz: ağzına sıçılası arkadaş modeli)
    (umutsuz vaka uzun yolda, 14.11.2008 16:56)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil