belki ilginizi çeker
  1. · obama yı seviyorum
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · annenin gençlik fotoğrafları
  3. · erkekte ses tonu
  4. · zongul ducks
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · galatasaray
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · eşeğin amına itfaiye hortumuyla tazyikli su sıkmak
  9. · 35 5

obama yı seviyorum  

1. rusya başbakanı vladimir putin'in, barack obama'nın birleşik devletler başkanı olmasından 3 gün önce sarf ettiği iyi niyet içeren söz.

(bkz: http://www.ntvmsnbc.com/...)
    (bir şeyler olacak yarın, 18.01.2009 02:31)
  2. kenya'nın bilmem hangi kasabasının, hangi mezrasından bir lider lakin öyle bir yazıldı çizildi, öyle bir anlatıldı, öyle umutlandı ki herkes, sokaktan geçen herhangi bir vatandaşı tut daha barack demeden duyacağınız söz öbeğidir bu.
    (takuma, 24.01.2009 00:32)
  3. - anneni mi daha çok seviyorsun babanı mı ?
    -obama yı seviyorum
    - ...

hayat öyle garip ki bizi bu hallere sokuyor. vladimir putin bunu söyleyebilir, o bir liderdir. politikacılar böyle oynaşırlar. amerikanlar da sever hadi obamayı, biz de liderimizi severiz. lider derken atatürkü kastediyorum, aramızda herkes rte yi sevmiyor.

anlaşılmayan şey, obama seven türklerdir benim içim. neyini seviyosunuz abi anlamadım ki ? savaşı durdurucam dediği için mi ? i have a dream tarzı ortalarda dolanması mı ?

efendiler, bu adam amerikan başkanıdır. bi kere amerikanın çıkarlarını korumakla görevli, size bir faydası dokunmaz. savaşmıyorsa, amerikanın çıkarı içindir. ayrıca, amerika savaşmayacağı için bu adam seçilmiştir.

daha parti başkanlığına adayken bile belliydi bu obama'nın bush'un yerini alacağı. amerikan politikası bu yani, iyi polis kötü polis.

hatırlayın clinton dönemini, saksafonlu white house geceleri, jazz, seks, iyi polis adına herşey. sonra bush, kötü polis. ardından da gene iyi polis gelicek elbette, çok bariz.

amerikanın böyle bi lidere ihtiyacı olmasa, seçilemezdi zaten.

bush'u hatırlayın, nasıl da sandıklarla oynaşarak hilelerle başkan yaptılar, bariz bir gerçek daha. neden ? amerikanın aksiyona ihtiyacı vardı. obama bush ile kapışsa zamanında gene bush kazanırdı.

onu da geçtim, hükümet milletten ayrı bir organizmadır her ülkede. siyaset toplumdan ayrıdır yani. obama da bunun bir parçası kendi ülkesinde, bizden biri değil o. amerikan toplumundan biri de değil.

kısacası sevmeyin bu adamı, sempati duyun en fazla. güzel işler yaparsa da taktir edin.
    (the godless endeavor, 24.01.2009 00:42)
  4. baslığı okuyan herkesin istemsiz de olsa söyleyeceği söz öbeği olup sevmeyenlerin kendileriyle çelişmelerine sebep olabilir. *
    (hı hı evet, 24.01.2009 00:44)
  5. (bkz: kız olsam verirdim)
    kara saçına kara kaşına gurban olduğum obamam

not: dün bir bugün iki, hele bir sakin olun yahu
    (göster bakalım kaynanalar hamamda nasıl bayılır, 24.01.2009 00:54)
  6. (bkz: başıma bir iş gelmeyecekse obama yı sevmiyorum)
    (elpinoras, 24.01.2009 00:55)
  7. -ay kız ben obamayı çok seviyorum

+ayıp ayol evli barklı adam cık cık

-ay napıyım çok karizmatik, hele o gülüşü yok mu bitiyorum. karısı da dişleğin teki zaten..
    (uzaylı kertenkele, 24.01.2009 01:07)
  8. (bkz: obama sevsin sizi)
    (welatesor, 24.01.2009 01:28)
  9. (bkz: peki obama da bizi sevecek mi)
    (bkz: vizontele)
    (çat, 24.01.2009 01:30 ~ 01:30)
  10. obama yı seviyorum diye onun da beni sevmesi şart mı?
    (hı hı evet, 24.01.2009 01:39)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil