belki ilginizi çeker
  1. · abdullah gül
  2. · hakan şükür
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  2. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  3. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · uludağ sözlük
  6. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · türkiye deki bor dünyayı 5 kere satın alır lan
  9. · istanbul

o benim cumhurbaşkanım olmayacak  

1. bekir coşkun'un bugünkü hürriyet gazetesi'nde,

"göbeğini kaşıyan adam*"ın zaferidir bu.

taa genel seçimlerde kararı o verdi.

çocukları için aydınlık türkiye isteyenler meydanlara dökülürken, o uzakta bıyık altından güldü, göbeğini kaşıdı ve dinci devletin yolunu açtı...

abdullah gül tam ona göredir.

zaten onun cumhurbaşkanı olacaktır.

benim değil..."

şeklinde sonlandırarak seçmenin %54'ünün yüreğinden geçenleri özetlediği köşe yazısının başlığıdır.

yazının tamamı için:

http://www.hurriyet.com.tr/...

*: (bkz: @1705152)

edit: iyi de, niye kötüleniyor anlamıyorum. abdullah gül, "halk beni istiyor, %46 oyu benim için verdi" demedi mi? dedi. peki ben o yüzde içinde miyim? hayır. o halde benim cumhurbaşkanım olmayacak tabi ki,zaten kendisinin de öyle bi niyeti yok. kim oy verdiyse o'na mübarek olsun...
    (yilan tislak, 15.08.2007 20:55 ~ 19.08.2007 20:18)
  2. seçimlerden sonrası düşünüldüğünde, yarım bırakılmış cümledir..

o benim başbakanım falan olmadı,
    hem o da benim devletim değil artık gördüklerimden sonra,
    ayrıca o da benim cumhurbaşkanım olmayacak..

hayır asıl korkum böyle giderse anıtkabiri, cumhuriyeti sırtlayıp gideceğim uzaklara.. bu ülkede size kalsın, o da benim olmayacak sayenizde artık..
    (madhate, 15.08.2007 22:46)
  3. tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış sözünü aklıllara getiren, ver mişketlerimi oynamıyomculuğun ifadesi. ya ben yanlış bir ülkede yaşıyorum yada birileri bizimle kafa buluyor. kime sorsan bir % hesabıdır gidiyor. yok %46 nın cumhurbaşkanıymış, yok %54 ün değilmiş. ya allahaşkına topluca deliriyoz mu biz. ne yüzdesi, ne çarpım taplosu. a.necdet sezer hangi yüzdede? demokrasi nedir? halk iradesi nedir? parlemonto nedir? ne işe yarar? bir kişi bunların cevabını bilmiyor mu? yada biliyoruzda kabullenmek mi istemiyoruz?

benim cumhurbaşkanım değilmiş. miş .. miş... lan çocuk oyunu mu bu? kime küsüyon? siyaset lan bu yıllarca devlet eliyle beslenmiş bir hareketin tepeye gelişi. saygı duy, otur yerine. git o beğenmediğin %46 yı nasıl ikna edersin onu düşün.
    (anarsist, 15.08.2007 22:58 ~ 23:03)
  4. hürriyet teki olaylı günlerde görebildiğimiz güzel yazı.
    açıkçası önce uzlaşma cart curt deyip sonra 2 ay öncesine geri dönen bir zihniyeti desteklemem söz konusu olamaz.kimse bana gelipte demokrasi halkın bilmem kaçı falan demesin.daha önce ülkece kimleri nerelere getirdik ne çabuk unuttuk.
    sonuç olarak yazının altına imzamı koyuyor ve o benimde cumhurbaşkanım olmayacak diyorum.
    (betatron, 15.08.2007 23:04)
  5. halk uzlaşma yoluyla seçilecek bir cumhurbaşkanına oy verdi ki rte de seçim kampanyaları boyunca meydanlarda konuşurken bundan bahsetti. fakat gel gelelim herşey gibi bu da çabuk unutuldu.( saymaya gerek duymuyorum nelerin daha unutulduğunu hatırlayan hatırlar) seçilen seçilir, makamında bulunması gereken bulunur ama dayatmayla, zorla kimse kimseye kabul ettiremez. isteyenin cumhurbaşkanı olur, istemeyenin olmaz. özgür bir ülke değil miyiz!
    (beyourself, 15.08.2007 23:14 ~ 23:14)
  6. bekir çoşkun'un kaleme aldığı makalesinde göze en çarpan benimde katıldığum cümle. lakin beni düşündüren senin cumhurbaşkanın olmayacak benim cumhurbaşkanım olmayacak ama onayladığı yasalara uymazsak suçlu durumuna düşeceğiz öyleyse biz istemesek dahi bizim cumhurbaşkanımız olmuş olacak bunun kaçar yolu yok. bu yüzden abdullah gül cumhurbaşkanı olduğu vakit istesekte istemesekte kendini herkese kabul ettirmiş olacak. umarım dediklerinin bir kısmını yapar laik türkiye'nin laik cumhurbaşkanı olarak herkesi memnun eder.
    (dna, 15.08.2007 23:25)
  7. usta bir yazardır bekir coşkun çok da severek okurum internetten yazılarını. fakat bu konu anlamsız bir polemikten öteye gitmemiştir kanımca. recep tayyip erdoğan'ı hiç beğenmem, bekir coşkun'un da çoğu söylemine katılırım ama burada çok açık bir durum var bence. mesela ben burda recep tayyip erdoğan'ı beğenmem diye yazıyorum. bekir coşkun ise bir gazeteci. yani senin/benim vekilim sayılabilecek biri aslında ve senden/benden daha çok kişiye ulaşıyor gazeteci olma vasfıyla. dolayısıyla oh ne güzel düşündüklerini yazsın beğendiklerini beğenmediklerini dile getirsin biz de dört köşe olalım ohh ben de olsam böyle yazardım helal olsun diye sevinelim. ama a.g benim cumhurbaşkanım değil lafını okuduğumda açıkçası bana da saçma gelmiştibirşeyler . açıkçası söylemde bir hata vardı. belki de bu polemiği yaratan sadece yanlış kelimelerin seçilmiş olması. abdullah gül'ün cumhurbaşkanım olmasını istemezdim. onu cumhurbaşkan olarak görmek istemem. yaptığı işleri beğenmiyorum, samimi bulmuyorum, güvenmiyorum vs demek başka, benim cumhurbaşkanım olamaz demek başka bir tını yaratıyor. ben de hiç istemiyorum ama olacaksa olacak ve biz beğenmeden katlandığımız çoğu politikacı gibi ona da katlanacağız. maalesef yazdıkların bir işe yaramadı ve bu halk onu aday gösteren partiye oy verdi sevgili bekir coşkun. sen, benim cumhurbaşkanım olamaz dediğinde ise senin gibi kelimeleri güzel kullanmayı bilen biri bile bazen yanlış ifadeler kullanabiliyorsa, her defasında kaba söylemler ve hatalı üsluplar kullanan rte elbette sana, o zaman çık git diyecek. buna şaşırmaktan daha saçma birşey olamaz. ve bunun üstüne kalkıp duygu sömürüsü yapmanın da bir anlamı olduğunu sanmıyorum.
    (cherryblossomgirl, 26.08.2007 00:00)
  8. abdullah gül ün eski söylemleri ortada iken laik olan birisinin vereceği gayet normal tepkidir. tabi siz "biz değiştik,milli görüş gömleğini çıkardık" lafına inanıyorsanız bilemem.
    (a day in the life, 26.08.2007 15:13)
  9. a. necdet sezer acaba kaç kişinin cumhurbaşkanıydı acaba diye düşünmeme sebebiyet veren absürd önerme.

bunun temelinde ise seçim sonuçlarının istediği gibi gelmemesiyle hayal kırıklığına uğrayan tabela yazarlarının acaba tutar mı istekleri mi var.

şunu bilin bir kere; kendinizi seçkin olarak görebilirsiniz, yıllarca bu ülkeyi çiftlik gibi kullanmış olabilirsiniz, demokrasiden dem vurup işinize gelmediği yerlerde yan çizebilirsiniz ama artık yeter. bu ülkede her kararı siz veremezsiniz.hak var adalet var hukuk var. % 47 ye rağmen benim dediğim olur derseniz halk ilk fırsatta size de cevabınızı verir.
    (sobanın kenarına kıvrılıp uyuyan kedi, 26.08.2007 17:39)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil