mahallede bir arabanın arka camında yazılı olduğunu görmüştüm. birkaç ay sonra aynı arabanın camında bu sefer "o şimdi asker" yerine "şehitler ölmez" yazıyordu.
genelde şöyle ilkokulumsu iğrenç bir espriye kurban giden sözcük öbeği..
-alfabemizde kaç harf var?
-29!..
-hayır, 28.. "o" şimdi asker..ehueheu..
-ybsg..
başrollerinde baya türk ünlü sanatçı ve oyuncu olan türk filmi..gölcük depreminden sonra belli bir süreliğine, yardım amaçlı ülke genelinde yürürlüğe giren bedelli askerlikten yararlanmak isteyen bir tugay dolusu, hayat hikayeleri birbirinden değişik ve ilginç olan insanın askerlik maceralarını konu alan film, o zamanlarda baş gösteren kardak kayalıkları sorunsalına da ince bir yaklaşımla değiniyor..
özcan deniz in yakıştığı film. bildiğim kadarıyla sondaki helikopter sahnesi türk sinemasında ilk kez kullanılan bir teknikle çekilmiş. saçma yönleri de var tabi. misal yunan askeri öyle salınarak çıkıyor sözde adaya. yine de güzel bir film. alt yazısı çok hazin olan, buna rağmen güldürebilen bir film.
şu aralar militarizme karşı çıkmakla meşgul olan pelin batu'nun ve küçük iskender'in sanırım yanlışlıkla (!) rol aldığı, bana göre ırkçı içerikli, film. anti-militarist olmanın siyasal niteliğini çözememişler belli ki.
mehmet günsür'ün üstlendiği rolün ön planda olmasından dolayı en iyi mehmet günsür'müş gibi algılanan film.
o rol ercan saatçi'nin olsaydı sanıyorum ki bugün hala konuşulan o olacaktı.
güzeldi.