|
|
- oğuzname adında albüm çıkaran türkü dostu sanatçı.
- grup çığ zamanlarında mustafa özarslan'ın yüksek desibelli yanık sesinin gölgesinde kalmasına rağmen kalitesi farkedilen ve solo albümünde beklentilerimizi boşa çıkarmayan yorumcu. ses perdesi inanılmaz geniştir ve bas seslerde olduğu kadar tizde de ayrı bir keyif verir. canlı performansında çığlık atışına şahit olunmalıdır. biraz anormal hareketleri vardır konuşurken yüzü komik olur. iyi de üfürürmüş dediler bilmiyorum.
- salkım söğüt albümlerinde birbirinden güzel seslendiren çığ solisti. azeri türküleri çok güzel söyler.
- dalgalar isimli yeni albümü piyasaya çıkmıştır...
- türküleri güzel yorumlayan, gereksiz yere bağırıp çağırıp kulak tırmalamayan, çok hoş bir ses. adıyamanbu kişiden canlı canlı dinlenmelidir.solo albümünü çıkarması, özgürlüğünü ilan etmesi iyi olmuştur. güzel sesini heba etmemiştir. seviyoruz kendisini. yanılmıyorsam halen adreste sahne almaktadır. ha bir de mustafa özarslan ile birlikte söyledikleri ladik samahıvardır ki, kendi söylediği kısımlar beni benden alır.
- ankara sakaryasından grup çığ ile başlayan yolculuğunu şu an tek başına devam ettiren harkulade sesi ve albümlerindeki repertuar seçimiyle halk müziğini tekrar tekrar sevdiren yorumcu.gözümden kaçmayan bir nokta varki; itüsözlük makina zirvesinde tuğba altıntop'a vokal yapması beni derinden üzdü."tuğba ki bir medya maymunu sen ki müthiş yorumcu,türkü dostu... yakışmadı sana öyle beş paralık sesler ardında vokal yapmak" dedim kendi kendime.
- mustafa özarslan ile gurup çığ'ı kurarak, inanılmaz vokallerle süslü albümlere imzasını atmış, sonrasında tek başına çıkarmış olduğu oğuzname adlı albümü ile de gönüllere su serpmiş, kalitesini devam ettirmiş, ancak son kez makina'da tuğba altıntop'un arkasında vokal yapmış olması beni ve diğer sevenlerini sukut-u hayale uğratmıştır. ama yine de iyi bir ses, kaliteli bir genç adam.
mustafa özarslan ile birlikte yapmış oldukları semah çok güzeldir.
izlemek için ; http://www.youtube.com/... bakabilrsiniz.
- bir başka diyarbakır çarşısından sonra nizamiye yolunu tutan minibüste özgürlükten askerliğe geri dönerken dinlediğim ve son zamanlarda duyduğum en içli türkü olan adıyaman ı seslendiren belli "yanmış" dediğim sanatçı.
- hayatımda böyle bir gırtlak görmedim... ayrıca türkü deyince akla gelen isimlerden bir tanesi oldu ...sağlam çıkış yaptı
- türkülere kattığı kendine has yorumuyla dikkat çeken kişilik. kendisi erzincan'lıdır fakat ankara'da ikamet etmektedir, bu yüzden ankara'da birçok türkü evinde sahne almaktadır. gerçektende dinlenilesi bir sese sahiptir.
(bkz: adıyaman)
(bkz: ağlatma gelem)
(bkz: aşağıdan gelir omuz omuza)
(bkz: sandık sandığa dayalı)
(bkz: bir çift turna gördüm)
- çok farklı okur türküleri; feryat figan, deli dolu..
dinlerken ister istemez ayak uydurursunuz ona.. bir duyan olmadığı müddetçe sorun yoktur..
- tek başına orkestraya bedel, türkü dostu sanatçı. ağlatma gelem diye bir parçası var ki dinlemeye değer.
- ankara barlarından daha meşhur olmadığı zamanlardan tanıdığım türkücü.
sesi çok iyidir evet ama kişiliği için aynı şeyi diyemiyorum .
- sağlığa zararlı bir, sanatçı*, abimiz.
efendim kendisinin duygusal türkülerini dinliyoruz, kendimizden geçiyoruz. "hadi içelim! ağlayalım.." diyoruz, içiyoruz..
başka zaman, oynak türkülerini dinliyoruz, kendimizden gene geçiyoruz.. "hadi içelim! bu seferde, dağıtalım.." diyoruz , gene içiyoruz..
halaylara sahip çıktığı için de gözlerinden öperiz..
- yıllar öncesinden beni adıyaman ile vurmuş ve kendisini sürekli olarak takip etmemi sağlamış olan türkücfü
- deli evet delidir kendisi. hem kendisi hem sesi hem de yorumu delidir oğuz aksaç'ın. canlı izleyenler bilir. mikrofonu bir tutuşu vardır ki sormayın sanki sevgilisine sarılıyor gibilir, sanki dans ediyor gibidir hayallerinde mikrofonla, sevgilisiyle.. herkesin dilinde olan parçaları vardır mesela adıyaman gibi..grup çığ'ın mustafa özarslan'la birlikte kurucusudur da ayriyetten. ama ayrılmıştır da grup çığ'dan..icince dinlenilesi sanatçılardan bitanesidir..sesi zaten bitanedir; akla zarar, bünyeye zarardır, söylemesi bizdendir..
- "sahnede sıpastik gibi hareketler yapıyorum" itirafında bulunmuş sempatik insan.
|