|
|
- düşünün bir aile kız istemeye gidiyor kızın ailesinin söyleyeceği ilk söz "oğlunuz ne iş yapar " sanki bilmiyo bi de soruyo allahım sen bize akıl fikir ver
(hazzy, 21.09.2005 09:38)
- daha sempatik aileler tarafından oğlumuz ne iş yapar şeklinde sorulan soru.
(çarut, 21.09.2005 15:51)
- -oğlunuz ne iş yapar?
+kim?
-oğlan diyorum beyefendi..
+kimin oğlu?
-benim oğlum! allah allaa..
+ne biliyim ayol ben ne iş yapar sizin oğlunuz?
- bir metin fidan karikatüründe geçiyordu. devamı komiktir. (hafiften sallayabilirim, uzun zaman oldu)
- oğlunuz ne iş yapıyor
- gurme.
- yani ?
- kahve bişeye benzemiyo, kekler de bok gibi olmuş.
(karikatürün yiğit özgür'e ait olduğuna dair mesajlar alıyorum. mesaj atan arkadaşlar haklılar evet. lakin ben de yiğit özgür henüz piyasada yokken leman'da bu karikatürü okuduğumu hatırlıyorum ısrarla. bakalım ne olacak)
- eski yeşilçam filmlerinde muhtelif kız isteme diyaloglarının demirbaş sorusudur. bir de nedense 'oğlumuz' ne iş yapar formunda söylenerek bir - daha şimdiden damadımız belledik seni, artık bi oğlumuz da sensin - ifadesi, bir benimseme, bir laubalilik sergilenir. ve olaya konu olan damat adayı ekseriyetle kimya mühendisi çıkar.
- kız isteme geleneğinin geleneği olmuş soru.en azından karikatürlerde,filmlerde gelenek olmuş ve travesti,jigolo gibi cevapların yanlış kabul edildiği mühim soru.
(böcek, 07.11.2005 09:00)
- kızlarını sigorta+prim+mevki ile evlendirmek isteyen yozlaşmış türk ailesi cümlesi.ancak sorudaki niyet de önemlidir.zira utanılacak meslekler vardır.ilerde torunun büyük bir takımda teknik direktör olup "x efendi,2 ekmek 1 süt" şeklinde pankarta maruz kalmaması için sorulmalıdır.yoksa kızımızın mutluluğu değil,lüksü önemlidir.damat bey bize de bakar felsefesi güdülür.aslolanın doğruluk olduğu unutulur.oysa ki oğlumuz hırsız,pezevenk,vs olmadığı müddetçe sorulmasının gereği olmamasını düşündüğüm cümle.
ha bi de bu cümleyi sidik yarışına çevrilen rekabet ortamlarında da kullanıldığı görülür.
- (bkz: pezevenk)
- çeçenlerde erkekler genelde geç evlenirler. kız istemeye gittiklerinde;
-oğlumuz ne iş yapıyor??
-yeni emekli..
-hımmm iyiymiş maşallah.. *
- (bkz: abi ne iş olsa yaparım)
- - oğlunuz ne iş yapar?
+hidrojeoloji mühendisi.
- (boş boş bakış) olsun!
- -oğlunuz ne iş yapar
+inşaat mühendisi olcak bikaç ay sonra
-diplomalı amele olcak yani..ehehehe
+diplomasız olcak muhtemelen
-ehehehehe...bitiremiyo mu yoksa okulu??
+yok..senin gö.üne sokcam diplomayı..
- - oğlumuz ne işle meşgul?
+ efendim ramazan davulcusuyum ben.
- iyi güzel de delikanlı sürekli bir işin yok mu?
+ sürekli iş sürekli iş insan yıpranıyor. bazen de davul çalmak gerek diye düşünüyorum.
- anlaşıldı. istek parçası istesem çalar mısın?
+ elbette.
- biraz eskilerden bir parça istiyorum. adı "davul bile dengi dengine..."
+ onu tam hatırlayamadım. ben size yenilerden "dongi dongi donk..." parçasını çalayım çelik'in.
- sakın!
(bkz: yiğit özgür)
- -oğlunuz ne iş yapar
+kendisi kimya mühendisi
-sabun ,şampuan falan yani
+yok efendim öle değil,daha bi zor
- -oğlunuz ne iş yapar
-karın tokluğuna sevişir, zararı yoktur. kızınız çok memnun kalıcak
-biz sizi ararız..
- -oğlunuz ne iş yapar
+valla ben de öyle diyorum.
-efendim?
+bizim oğlan ne iş yapar, ne söz dinler saygısız itin tekidir.
- e size müsade o zaman
- serkan altuniğne tarafından
-oğlunuz ne iş yapar
+jigolo kendisi, 2 kokana skiyo paraya para demiyor
-belli canım cok cevval
şeklinde bir karikatüre konu edilen soru
http://img169.imageshack.us/...
- genelde gergin geçen kız isteme merasimlerinde derin bir sessizlik olup da milletin birbirine bön bön bakmaya başladığı anda tıkanmış sohbeti yeniden canlandırmak için kullanılan, cevabı herkes tarafından bilinen saçma soru.
- +oğlunuz ne iş yapar
-efendim biz ailece kapkaççıyız
+kapkaççımıı...yokk size kız mızz..
-.......
+anammm kızı kaptılarr
+anammm kaçtılar...böhhööööö...
- artık firma büyüklüklerine göre unvanlar inanılmaz çeşitlendiğinden, yanıltıcı yalan sorudur. ne iş yapar?- uzman uluslararası firmada ama siz gider kızı güdük bir otelde koordinatör unvanlıya verirsiniz, açlıktan ölürler....
(heidi, 12.11.2007 17:05)
- (bkz: yiğit özgür karikatürleri/@1297478)
|