- baba ben eşcinselim.
- git sıç da gel.
- niye baba?
- götünün ne işe yaradığını öğren ibnetor.
hangi düzeyin insanı olursa olsun, bir babanın -ki kendisi eşcinsel değilse- oğlunun eşcinsel olduğunu kabullenmesi zordur. zira baba, o işlerin nasıl yağıldığı hususunda az çok bilgi sahibidir. ve karşısında ak u pak şekilde dimdik duran oğlunun birden bire bu şekilde kafasındaki fotoğrafı paramparça edivermesi babayı dağıtır. önü alınamaz acılara boğar. bu durumu hayal bile etmek güçtür bir baba açısından. zira ne millet, inanış veya tenden olursa olsun babalar oğullarını hep baskın -oğul, erkek- olarak görmek isterler. sanırım bir baba için yaşanılabilecek en büyük acılardan, kaldırılması güç zorluklardan birisi varsa, o da oğlunun eşcinsel olduğunu öğrenmesidir.
ayrıca, bu konunun yüzeysel ve sığ bir şekilde alay konusu yapılması da zannımca çok da uygun olmamıştır. herkesin önünde sonunda çocuğu olacak. hatırlatmak isterim.
türk örf adetlerine göre düşünüldüğünde son derece üzücü, acı verici hatta ve hatta yıkıcı etkiye sahip bir durum. olaya detaylıca bakıldığında ne kadar ıstırap verici olduğu anlaşılabilir. bir baba oğlunu erkek olarak görür hep, sağlıklı ve cinsel tercihlerinde heteroseksüel yaklaşımlar gösteren birisi olarak görür. ama böyle bir şeyi olur da öğrenirse adamcağızın hayatı kararmasa bile bütün dünyası sönebilir, yıkılır mahvolur. bunlar gayet ciddi konulardır, dalga geçmemek lazım. ilerde hepimiz inşallah anne baba olucaz. bu gibi durumlarla karşı karşıya kalmak istemeyiz.
eşcinselliği sapıklık olarak nitelendiren biriyse, çeşitli tepkiler verecek olan babadır. ama insanına göre değişir. kimisi evden kovar. kimisi döver. kimisi kabullenir. kimisi psikologlara götürür.
(bınar, 26.09.2005 09:32)
- buba ben ipne oldum.
- ulan keşke ben de ibne olsaydım da seni doğurtmasaydım.
(bkz:
çelişki)
(camel, 04.11.2005 21:18)
ali poyrazoğlunun bu konuda bir de oyunu vardı
öğrendiği anda kalp krizi geçirmesi muhtemel babadır.
-mitalip abi geçen senin oğlanı gördük,atmış arabaya bi rus piliç,iş götürüyodu..karı taş gibiydi haa...
-(kabarma efekti)ehueuhee babasına çekmiş köpoğluköp..ben de gençken öyleydim hiç bi kız vıdıdıdıdd...
.......
-cebbar abi senin oğğlannı da iş pişirirken görd..
-töbe de oğlum,benimkinin karıyla kızla işi olmaz,hele ejnebilerle ruslarla...bacısı gibi görür herkesi..namusuna düşkündür vesselam..
-haklısın abi yanındaki de ne karıydı ne rustu zaten muhahaha...
-eee tabi babasına çekm .... ulan??!!
- baba ben eşcinsel oldum.
- iyi. derslerini aksatma sakın.
- baba ben eşcinselim.
+ kime çektin lan sen, bilmem ki.
- halam'a sanırım. yani eskiden amcam olan halam'a.
+ çekmez olaydın.
- baba ben eşcinselim.
+ hanım ben demiştim, bu herif, hayatın acılarını özümseyerek öğrenecek diye.
-baba ben vurduyorumh !
- ?!..tamam sen dur ben vuruyorum, sevdiğim noktalar burası..mna çaktığım ibnesi seniieeeeğğ !! gaçma !
- baba ben eşcinselim.
+ ulan bu saatten sonra, yanarım yanarım sen doğdun diye dağıttığım lokumlara, sünnetine yaptığım masraflara yanarım.
- baba sana bişi itiraf etcem.
+ noldu, ne bok yedin yine?
- baba.. ben.. milli oldum!..
+ oo, aslan oğlum benim bundan niye utanıyosun? gel şöyle otur öyle konuşalım.
- oturamıyorum ki.
+?!?!?!
canada dan insan manzaraları:
-baba bugün ralph ve ailesi gelecek bize
+hayırdır yavrum
-hayırlı bi iş için baba merak etme
+ablan margaret i istemek için mi
-hayır baba
+celine i mi istiycekler yahu
-baba ralph ve ben birbirimizi seviyoruz ve böyle bir karar aldık
+yani benim oğlum götünü mü ziktiriyo,o vazelinlerin bi anlamı mı vardı,yani oğlum benim izimden mi gidiyo
-baba yalnız başlığa göre sadece sen benim ipne olduğumu öğrencektin
+hepiiiimiiizzz ipneyiiizzzz bu öfkeeeeaaaa neeaaa diyaaeeeeee
(floydzede, 25.10.2006 16:59 ~ 26.10.2006 02:09)
bir zamanlar konusu bu olan bir gazete haberini hatırlıyorum. eşcinsel olup eşcinsel arkadaşlarıyla ev tutan bir gencin babası ile olan ilişkisi de irdelenmişti. travestilik yapıp vücudunu pazarlayan oğlunu çok sevdiğinden olacak eşcinsel olmasını kabullenmiş, görüşmeye, arada ziyaret etmeye devam ediyordu adam. kendisine çevrenin tepkisi sorulunca; çevrede bizi beraber görenler beni ayıplayıp yaşından başından utanmıyor musun diye soruyorlar? ben onlara o benim oğlum diyorum. diye cevap veriyorum şeklinde bir cevap vermişti.
-baba,ben eşcinsel oldum.buna saygı gösterceğini biliyorum.
-ibne oldun demek...
-baba,kırıcı oluyosun.
-daha kırmaya başlamadım.hanım nerde benim odunum...
b: baba - a: anne - ge: gay evlat
ge: baba ben gay oldum
b : zaten bi hayrın yok
a : kavanoz kapaklarını açabilecek misin peki?
ge: evet anne
a : iyi o zaman
b : hayırlısı olsun ne diyelim