belki ilginizi çeker
  1. · anneye gelin aratmak
  2. · gelinim olur musun
  3. · ruhsar
  4. · seni büyük oğluma beğendim
  5. · oğluna oyun arkadaşı bulan anne
  6. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ugg düşmanı ezik kızlar
  2. · bir kadının bilmesi gerekenler
  3. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  4. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  5. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  6. · annelerin yakışıklı anlayışı
  7. · ugg
  8. · sb dreams
  9. · okuyor musun sorusuna alternatif cevaplar

oğluna kız arayan anne  

sayfa  / 2
  1. torun hasretiyle yanıp tutuşan,biricik evladının mürvedini görmek isteyen ama oğlunun o taraklarda bezi olmadığını anlayan annenin yaptığı arayıştır.
    (bkz: gelinim olur musun)
    (bkz: semra hanım)
    (premature bebek, 08.05.2007 17:04)
  2. filmlerde ilerlemiş yaşlarına rağmen hala bir sevgilisi olmamış erkeklerin annesini canlandıran aktristlerin büründüğü karakterdir.
    (sereia, 08.05.2007 17:12)
  3. ''davul, dengi dengine vurur'' atasözünü kendine düstur edinen, oğluma kalsa ''ota da konar, moka da konar'' diyen annenin arayışları.
    (baharda geldim, 12.05.2007 00:34)
  4. muhtemelen çevre ilköğretim okulu ve liselerde "mesleği olsun ama evine de zaman ayırabilsin" düşüncesinden yola çıkarak stajyer öğretmen aramaya çıkmış annedir bu..
    (epilofs, 12.05.2007 00:46)
  5. hala da bulamayan annedir yani bu başlık burda kaldığı süre içerisinde arayacak mı bu kişi ben de onu bilmiyorum
    (dış kapının dış mandalı, 12.05.2007 02:13)
  6. görüldüğü an kaçılması gereken anne tipidir.burada bahsedilen aranan kızdır.
    (kaplumbağa, 12.05.2007 12:52)
  7. (chericheri, 11.04.2009 01:35)
  8. "annedir ne yapsa yeridir."

yok lan bu böyle değildi! aman haşa deli demek dilim taş olur. seni seviyorum anne!
    (idiot, 11.04.2009 02:07)
  9. (ilişik yaşam formu, 27.05.2009 19:01)
  10. eskiden hamama giderdi. topuklara bakardı. topuk önemliydi.
    (evinin kadını çocuklarının anası, 27.05.2009 19:02)
  11. cik cikk cikk

- efendim
    + alo.
    - kimi aramıştınız
    + nedameti aramıştım
    - nedamet değilim teyze. yanlış oldu herhalde.
    + ben oğluma kız aramıştım ama yanlış mı oldu
    - ?!?!

yazarın notu: "cik cikk cikk" telefonun çalma sesidir. kızımız telefonunu kuş sesi olarak ayarlamıştır.
    (aseton, 27.05.2009 19:29)
  12. faaliyete geçse, oğlunu bulmakta kızı bulmaktan fazla zorlancak bir versiyonu yakınım olan annedir.
    (shimmering horizon, 27.05.2009 19:32)
  13. oğlunun isteklerinden çok kendi isteklerine göre kız arayan annedir.tabi annedir nede olsa ileri görüşlüdür anlık mutluluğu değil mantıklı ileriye dönük mutluluğu arar esasında.
    (yeşil erik, 27.05.2009 19:35)
  14. (bkz: ruhsar)
    (nighttimebird, 13.07.2009 22:45)
  15. hayatının misyonuna giriş yapmış annedir. oğluşuna uygun eş arayıp da bulamayanı henüz görülmemiştir, bulamazsa aşk olsundur.
    (fernweh, 13.07.2009 22:49)
  16. bu tiplerin bir de kapı kapı dolaşanları vardır.kapısını çaldığı evde uygun kız yoksa bir de kapıyı açan insana anket uygulayıp apartman ve çevredeki uygun kızları saptarlar.hayır hadi istediğin özellikte buldun birini karpuz mu seçiyorsun ya al bak iyi çıkar yoksa getirirsin diyelim ne diyim allah akıl fikir versin
    (domestik, 13.07.2009 22:54)
  17. bir tür gizli çöpçatan çetesinin üyesi gibidir; inanılmayacak bir hızda bekar kızlar ve elbette aileleriyle bağlantı kurar. oğlan tek başına tırım tırım kız bulacağım diye ortalarda dolanmış ve hep eli bağrında dönmüşken onca yıldır yuvası, anne sanki gökten oğluna rıza gösterecek kız yağıyormuş da sadece sepet tutmuş gibi üçünün beşinin adını, telefonunu serer evlatcığının önüne.

yani tüm geleneksel sinir bozuculuğunun dışında, kız tavlamada oğullarından daha başarılı olduğunu bir de ortaya serer ki, oğluşlarının esas derdine yanmaları gereken nokta da budur zaten.
    (feklavye, 13.07.2009 23:00)
  18. (tombalaci pascal, 04.08.2009 17:51)
  19. her ortamda oğluna kız arayan anne tipidir. bu tip annelere hayatınızın her alanında rastlarsınız. okulda, iş yerinde, otobüste, durakta, alışveriş merkezinde, özellikle de düğün salonlarında. gelin damat evlenirken anne kişimiz etrafı şöyle bir keser. uzakta gözüne kestirdiği sahipsiz bekar kızımızı şöyle bir baştan aşağıya süzer. sonra usulca yanına yaklaşıp "kızım sen ne güzelmişsin böyle" "tuh tuh tuh maşallah" "ne de güzel gözlerin varmış senin" diyerek sahipsiz kızımızla konuşmaya başlar. muhabbet ilerledikçe yaşlılığından bahseder, torun torba sahibi olmak derken "benim de senin yaşında bir oğlum var" sözleriyle anne kişimiz bodozlama söze dalar. o an niyet anlaşılır. jeton düşer. sahipsiz kızımız çaresizlik içinde oradan uzaklaşmak ister fakat ne mümkün. anne kişimiz ahtapot kollarını kızımızın üzerine sarmıştır bir kere. onun için sahipli hiç bir kızımızı böyle ortamlarda sahipsiz bırakmamak elzem bir iştir.
    (castiel, 04.08.2009 18:04 ~ 05.08.2009 16:17)
  20. torun sevme duygusunun coştuğu annedir. hakkıdır oğlunun evlendiğini görmek. ya da hakkı değildir bilmiyorum. sen ne düşünüyosan.
    (stains, 04.08.2009 18:08)
  21. - nasılsın olum
    + iyidir anne işten yeni geldim bende. sen nasılsın?
    - iyi bende bugün güne gittim. hayriye hanımın kızıda geldi görmeliydin dünya güzeli
    + anne ben evliyim
    - aa doğru. o zaman evlendircek birini bulurum ben ona
    (erfert, 04.08.2009 18:43)
  22. oğluna oyun arkadaşı arayan anneyle aynıdır.
    (bkz: @3779027)
    (çokdaumrumda, 04.08.2009 19:07)
  23. metinde anlatılan teyzedir...
    ankaradan istanbula giderken otobüsün yolda verdiği molada yanıma gelen teyze:
    * kızım sen okuyorsun galiba ?
    - evet teyzeciğim (bu ciğim gereksiz olmuştu kabul ediyorum.)
    * ankarada mı okuyorsun? istanbulda mı okuyorsun?
    -ankarada okuyorum ...
    * ailen istanbulda o zaman ?
    - ( eh sanırım ) ... evet teyzeciğim.
    * senin yaşın kaç bakayım ?
    dumur olmuş bir halde niyetini anladım ama bozuntuya vermedim .
    - on dokuz .
    * tüüüh yaaaa!
    apıştım....
    * bende seni oğluma düşünmüştüm . yirmi yedi yaşında, bu otobüs firmasının müdürlüğünü yapıyor ankarada bıdı bıdı bıdı ...
    - hmmmm ( ohooo teyzeye bak oğlanı pazarlıyor. )
    * sen daha küçükmüşsün güzel bi kızsın da ablan falan yokmu senin ?
    teyze uzatmaları oynamaktadır zira otobüs beş dakika sonra kalkacaktır.
    - yok teyzeciğim. (olsada söylemem )
    * ben sana numaramı vereyim evden ara beni bir ihtiyacın olunca . keçiörende bıdı bıdı bıdı...
    - peki teyzeciğim ( ne işim var yaw)
    otobüse binerken rahbere kaydettiğim teyzenin numarası hala duruyor.
    (brachiopod, 04.08.2009 20:15)
  24. inatçı, laftan sözden anlamayan annedir. yeter ya, isyan edeceğim artık!
    (qrs komplexi, 05.10.2009 01:23 ~ 01:23)
  25. (the engineer next door, 05.10.2009 01:49)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil