geçen dönem gözetimde kalan itülünün yeni dönem başındaki umarsız çığlığıdır. sevgili, saygılı, çalışkan ama biraz üşengeç itülümüz gözetim sonrası her dönem başında fakültesinin önünde durur, yüzünü hafif hafif esen seher yelinin soğukluğuna aldırmadan dinç bir ifadeyle fakülte kapısına çevirir ve "ulan itü ya sen beni alacan ya ben seni" nidalarıyla bağırır. bunu gören çevredeki arkadaşları "genco hayırdır ne oluyo ne dir bu hal" derler. bunun üzerine "hacım aç kalırım belki ölürüm ama yıkılmammmm" der vede ekler "oğlum şerefsizim küllerimden doğucam bu dönem göreceksiniz 4.00 ortalama yapmayan en adi şeref..." şeklinde uzayan ve kişinin küfür kültürüyle orantılı olarak uzayan bir cümle kurmak süretiyle bu olayı her dönem tekrarlar. genelde arkadaşlarının buna verdikleri tepki hep aynıdır
(bkz: bsg)
meşhur türk büyücüsüsü hayri potur' un yeni macerasındaki külhanbeyi zümrüdü anka kuşunun repliği olmalıdır ve mutlaka haluk bilginer tarafından seslendirilmelidir.
yenilmiş, bitmiş, artık elinden hiçbir şey gelmeyen kimsenin; hıncından ağlamaklı ses tonuyla söyleyeceği, bu esnada dolaylı olarak ezikliğini dışa vurmasına neden olan cümledir.