|
|
- jar of flise albümünden bir alice in chains şarkısı. layne staley'nin vokaline hayran olmamak elde değil.
unplugged versiyonu ağlatır.
we chase misprinted lies
we face the path of time
and yet i fight, and yet i fight
this battle all alone
no one to cry to
no place to call home
my gift of self is raped
my privacy is raked
and yet i find, yet i find
repeating in my head
if i can't be my own
i'd feel better dead(siyah, 06.01.2006 15:02)
- ecnebilerin 5 dakkada xxx formatindaki tony little kitap isimlerinin çok popüler bir kelimesi.
misal : tantra in a nutshell
- alice in chains'in jar of flies albümünden harika bir parça. keşke bu kadar kısa olmasaydı.
- gece dinlenilmemesi tavsiye edilen, aksi taktirde bünyede çok kötü etki yaratabilecek aşmış alice in chains şarkısı. bu şarkıyı dinledikten sonra, insan layne'i tekrar istiyor; tekrar gelip tekrar böyle şarkılar yazmasını istiyor.
(bkz: layne staley)
- dinlerken kelimelerin boğazda düğümlenmesine, deli gibi ağlanacaksa bile bir türlü dağılamamaya sebep olan, öldürüp intihar süsü veren, zor zamanların can yoldaşı şarkısı.
az çok çevirmeye çalıştığım haliyle anlatmak istediği..
berduş
peşine düşüyoruz yanlış yalanların
ve yüzleşiyoruz akışıyla zamanın
ve ben, savaşıyorum hala..hala savaşıyorum
tek başıma bu harap yolda
seslenmeden hiç kimseye
sığınmadan hiç bir yere
yitiriyorum güzelliğimi
ve bozuluyor sırlarım
hala dönüp dolaşırken zihnimde
kendim olamamaktansa
yitip gitme arzum
- staind'in yeni çıkan the singles albümünde canlı akustik cover versiyonu dinlenebilen pek manidar bir şarkı.
sober coverlarından sonra bunu da beğendim. baya güzel coverlamışlar bence.(sükun, 19.12.2006 21:40 ~ 21:41)
- sonlardaki akustik solo bitirir, rock müziğin sadece hız ve teknik ile değil duygu ile de etkileyebileceğini güzel ispatlayanlardan...
- unplugged ın açılış şarkısıdır. jerry cantrell şarkıya girer sonra elemanlar sırayla gelir. son olarak layne gelir. bar taburesine oturur ve bir rüya başlar...
(bkz: alice in chains unplugged)
- ben bir keresinde bu şarkının unplugged versiyonunu black, the noose ve down in a hole ile arka arkaya dinlemiştim. mahşerin dört atlısı kıvamında öyle bir çarpmıştı ki mübarekler, üç gün kendime gelemediğimi hatırlıyorum. o günden sonra bir daha bu dört şarkının herhangi ikili, üçlü veya dörtlü kombinasyonundan kaçınır oldum.
- sözlük tercümesi fındık kabuğu olup genelde literatürdeki referans kitaplarının cep kitabı şeklinde güzel bir derlemeyle oluşturulması anlamında kullanılır.
bilgisayar kitaplarında bu akımın öncesi oreilly yayın evidir. adamlar tüm java kütüphanesini karınca duası gibi nutshell içine yazabilirler.
- (bkz: boğaza düğüm atan şarkılar)
- sound olarak gözlerinizi kapayıp dinlemeniz gereken, söz olarak ise ezik bünyeler tarafından dinlenildiğinde o bünyelerin kendini daha da ezik hissetmesine neden olacak sözlere sahip, dinleyen herkeste bir hüzün uyandıran alice in chains şarkısı.
- ing. fındık kabuğu (gibi düşünülebilir )
(snncr, 13.06.2008 21:47)
- alice in chains in bunalım şarkısı.enteresan bir ruh haline girer insan dinlerken.iyidir,hoştur..
|