nutshell 

adana çık aradan

1. jar of flise albümünden bir alice in chains şarkısı. layne staley'nin vokaline hayran olmamak elde değil.
    unplugged versiyonu ağlatır.

we chase misprinted lies
    we face the path of time
    and yet i fight, and yet i fight
    this battle all alone
    no one to cry to
    no place to call home

my gift of self is raped
    my privacy is raked
    and yet i find, yet i find
    repeating in my head
    if i can't be my own
    i'd feel better dead
    (siyah, 06.01.2006 15:02)

2. ecnebilerin 5 dakkada xxx formatindaki tony little kitap isimlerinin çok popüler bir kelimesi.

misal : tantra in a nutshell
    (kornish, 06.01.2006 15:07)
  3. alice in chains'in jar of flies albümünden harika bir parça. keşke bu kadar kısa olmasaydı.
    (keyif pezevengi, 21.05.2006 19:11 ~ 03.05.2007 00:10)
  4. gece dinlenilmemesi tavsiye edilen, aksi taktirde bünyede çok kötü etki yaratabilecek aşmış alice in chains şarkısı. bu şarkıyı dinledikten sonra, insan layne'i tekrar istiyor; tekrar gelip tekrar böyle şarkılar yazmasını istiyor.

(bkz: layne staley)
    (flavius, 13.07.2006 22:12)
  5. dinlerken kelimelerin boğazda düğümlenmesine, deli gibi ağlanacaksa bile bir türlü dağılamamaya sebep olan, öldürüp intihar süsü veren, zor zamanların can yoldaşı şarkısı.

az çok çevirmeye çalıştığım haliyle anlatmak istediği..

berduş

peşine düşüyoruz yanlış yalanların
    ve yüzleşiyoruz akışıyla zamanın
    ve ben, savaşıyorum hala..hala savaşıyorum
    tek başıma bu harap yolda
    seslenmeden hiç kimseye
    sığınmadan hiç bir yere

yitiriyorum güzelliğimi
    ve bozuluyor sırlarım
    hala dönüp dolaşırken zihnimde
    kendim olamamaktansa
    yitip gitme arzum
    (culdesac, 23.11.2006 03:05 ~ 16:09)
  6. staind'in yeni çıkan the singles albümünde canlı akustik cover versiyonu dinlenebilen pek manidar bir şarkı.
    sober coverlarından sonra bunu da beğendim. baya güzel coverlamışlar bence.
    (sükun, 19.12.2006 21:40 ~ 21:41)
  7. sonlardaki akustik solo bitirir, rock müziğin sadece hız ve teknik ile değil duygu ile de etkileyebileceğini güzel ispatlayanlardan...
    (parallax, 06.07.2007 21:39)
  8. unplugged ın açılış şarkısıdır. jerry cantrell şarkıya girer sonra elemanlar sırayla gelir. son olarak layne gelir. bar taburesine oturur ve bir rüya başlar...

(bkz: alice in chains unplugged)
    (colony of birchmen, 30.10.2007 20:07)
  9. ben bir keresinde bu şarkının unplugged versiyonunu black, the noose ve down in a hole ile arka arkaya dinlemiştim. mahşerin dört atlısı kıvamında öyle bir çarpmıştı ki mübarekler, üç gün kendime gelemediğimi hatırlıyorum. o günden sonra bir daha bu dört şarkının herhangi ikili, üçlü veya dörtlü kombinasyonundan kaçınır oldum.
    (pushitonmeshitonme, 14.11.2007 19:13)
  10. sözlük tercümesi fındık kabuğu olup genelde literatürdeki referans kitaplarının cep kitabı şeklinde güzel bir derlemeyle oluşturulması anlamında kullanılır.

bilgisayar kitaplarında bu akımın öncesi oreilly yayın evidir. adamlar tüm java kütüphanesini karınca duası gibi nutshell içine yazabilirler.
    (hansvoralberg, 14.11.2007 19:25)
  11. (bkz: boğaza düğüm atan şarkılar)
    (nokturnal mania, 06.04.2008 11:33)
  12. sound olarak gözlerinizi kapayıp dinlemeniz gereken, söz olarak ise ezik bünyeler tarafından dinlenildiğinde o bünyelerin kendini daha da ezik hissetmesine neden olacak sözlere sahip, dinleyen herkeste bir hüzün uyandıran alice in chains şarkısı.
    (jack the ripper, 13.06.2008 21:43 ~ 21:43)
  13. ing. fındık kabuğu (gibi düşünülebilir )
    (snncr, 13.06.2008 21:47)
  14. alice in chains in bunalım şarkısı.enteresan bir ruh haline girer insan dinlerken.iyidir,hoştur..
    (theladyofshalott, 13.06.2008 23:01)