nuri çetin   

adana çık aradan

1. çemçük ağız stilini umut sarıkayadan iyi kapmış karikatürist adayı.
    (evdeki ses, 09.03.2006 14:04 ~ 14:05)
  2. bu ayki kemik'te emre kongar'ı macerayı seven adam tadında karikatürize etmiş komik çizer.

iki genç emre kongar'ı kup efekti eşliğinde güneş gözlüğü takarken görür:
    genç1: asktir! macerayı seven adam.
    genç2: yok lan korkma emre kongar o...gözlük biraz ağır ya ondan öyle ses çıkıyo...
    emre kongar*: ananı! memet barlas.
    (twinkle, 28.03.2006 15:05)
  3. nuri çetin şöyle bir açıklama göndermiş:

"ben nuri çetin. kemik dergisi çizeriyim. “karnı tok adamdan devrimci olmaz” nickli yazarın adıma açılan başlığın altına yazdıkları üzerine cevaben yazıyorum. yazdığı entry’de konu ettiği karikatürümde atatürk’e, türk milletine ve kurtuluş mücadelemize atıfta bulunduğum fikrine kapılan arkadaşımıza belirtmek isterim ki karikatürde türk milleti, bayrağı, üniforması vesaire türklükle bağlantılı hiçbir şey, atatürk’e benzer hiçbir karakter çizmedim. böyle bir ima niyetim de yoktu. çizdiğim karikatürde hayali bir milletin bağımsızlık mücadelesini ve yine hayali bir önderin titrek davranışını konu edindim. bağımsızlık mücadelesini bize yabancı olmayan “düşmanı denize dökme” sahnesiyle anlatmak istedim. burada da büyük taarruz’a bir gönderme yapmadım, yalnızca o durum ve kompozisyonu kullanarak esprinin kolay anlaşılmasını sağlamaya çalıştım.

bütün türk milleti için olduğu gibi benim için de kutsal olan bu değerlere saldırmak gibi bir niyetim yoktu. bir insana böyle hassas bir konuda bu kadar düşüncesizce suçlama yapılmaz. sizden bu entry’e el atmanızı veya bu arkadaşa sağduyulu olması isteğimi iletmenizi rica ediyorum.

bu arkadaşa tavsiyem, her şeyden nem kapmaması ve mizah dergisini tayyip erdoğan mantığıyla okumamasıdır. bu şekilde hem mizahtan hem hayattan daha iyi randıman alacaktır. şimdiden teşekkürler."
    (wondrous, 02.04.2006 16:41)
  4. leman dergisi, yumurtalar bölümünden çıkan, başarılı çizer. büyük dergilerde çizmek yerine, fermuar ve kemik'te çizip, bu dergileri okunası yapması ayrıca taktir edilesidir. tespit konusunda, umut sarıkaya tarzını yakalamıştır. umut sarıkaya'nın vatani görevini yapmakta olduğu bu günlerde, tek dayanağımızdır. kendisinden deneme veya nesir şeklinde yazılar da beklemekteyiz.
    (thedewil, 02.01.2007 15:40)
  5. bu haftaki sayıdan...

anne -bak hayatım nur gibi bi oğlumuz oldu! adı ne olsun
    rıdvana benzeyen bebek * - rıdvan olur!
    baba - rıdvan olsun!

(bkz: gol olur)
    (kitiara uth matar, 11.03.2007 23:11 ~ 23:27)
  6. şöyle bir karikatürü ile beni benden almış kişidir;

---spoiler---

aşil yerde yatmaktadır. topuğuna vurulduğu görülür. ardından arkasında duran kemalettin şentürk göze çarpar: "valla bi şey yapmadım hocam."

---spoiler---
    (thedewil, 04.04.2007 20:39)
  7. fermuar dergisinde, ciddi müessese köşesini çizmektedir.
    (thedewil, 17.09.2007 03:16)
  8. fermuar dergisindeki yadsınamaz yaşanmışlık köşesiyle her hafta dergiyi almama sebep olan kişilerden biridir.
    (ceyyar kermit, 01.11.2007 18:04)
  9. kendine has bir üslubu olan nadir genç karikatüristlerdendir. ayrıntı adamıdır. son dönemde fermuardaki disiplinsizlik ve yeterli sayıda karikatürist olmadığından zaar, fazla mesaiden dolayı baymıştır. çeyrek sayfa tutmayacak işler sayfa sayfa basılmıştır. dolayısıyla tadı tuzu kaçmıştır.
    (flush royale, 12.08.2008 23:43)
  10. askerdeymiş şimdilerde.
    (flush royale, 25.08.2008 02:21)
  11. leman dergisine geçmiş karikatürist.
    (kruvaze, 06.09.2008 01:10)