|
|
- (bkz: başıma bir iş gelmeyecekse atatürk ü sevmiyorum)
http://www.hurriyet.com.tr/... adresinde, hürriyet'in sövdüğü, "işte o üyeler" tarzı afişe ettiği bir vatandaş.
kendisi çok güzel bir noktaya, irdelenmesi gereken bir noktaya parmak basmış;
"atatürk'ün yetkiyi padişahtan alırken yani saraydan alırken laik bir cumhuriyet kurmak için aldığını düşünmüyorum. halk o zaman islami değerler için savaştı. nitekim kurtuluş savaşı’nın başlaması da kahramanmaraş’ta fransız askerlerinin nene hatun'un başörtüsüne uzanmasıyla olmuştur."
işte, bu ayrımı biz yıllardır yapamamışız. atatürk, din ile sömürülmüş koca bir ülkenin içinden, tek bir birey olarak çıkıyor ve kendi düşüncelerini uyguluyor. milyonlarca insan, "din" tabusuna bağlı. oysa, atatürk bir tabuya karşı savaşıyor. yumuşak bir politikayla, adım adım din sömürüsünü yok ediyor. ülkeyi din boyunduruğundan kurtarması, o dönemki halka göre çok yanlış bir yol.
bugün de, örneğin çanakkale savaşı'nın anlatımlarına baktığımız zaman gördüğümüz şey dinî hurafeler, mitler. halk, tabii ki dini için savaşmıştı. burada önemli olan, yaptıklarının sonuçları, bugün geldiğimiz noktadır. bugün şeyhler tarafından sömürülmüyor, feodalizm tamamen olmasa da, kısmen yıkılma yoluna girmişse, atatürk'ün yaptıkları başarılı olarak nitelendirilebilir.
gel gelelim; atatürk'ün yaptıklarını şeyh torunları, din sömürücüleri, nur talebeleri sevmeyecektir. çünkü; halk ile, halkın inandırıldığı şeylere, din sömürülerine karşı savaşmış, ve bir milletin içinde, tek bir birey olarak galip gelmiştir.
- benim gördüğüm de, nuray bezirganları nuray bezirgan yapan nedenlerin hiç de masum olmadığı ve devlet eliyle korunup kolandığıdır.
vereceğim adrese bakalım neden böyle demişiz. hüriyet'in haberidir, taraflıdır diyebilirsiniz, hatta eski diyebilirsiniz. zaten süreci açıklıyor haber ve fotoğraflar demek istediğimi anlatıyor.
http://www.hurriyet.com.tr/...
- genelde portre olarak inceleme fırsatım oldu, ilk izlenimlerim bana çekici geldiği yönünde. tam kararımı boydan incelediğimde vereceğim. burdan kendine sesleniyor ve boydan çekilmiş bir fotoğrafını istiyorum. hatta facebook'ta fanlarını bir araya toplamak gibi bir niyetim de var. aşk böyle bişey işte.
- yine yüzeysel bir incelemeyle dudak pozisyonu hakkında fikir sahibi oldum. dudaklar ince ve alt üst eşit. eğer dişlerinde ayrıklık yoksa kendisine yan flüt öneriyorum. daha geniş bir inceleme yapmak için lütfen bana ulaşsın. bu da müzik aşkı işte.
- videosundan takip edebildiğim kadarıyla mezzo soprano diye tabir edebileceğim bir sese sahip, düzenli eğitim ile soprano ve alto aralığında da çeşitli atraksiyonlarda bulunabilir. tabi burada yapması gereken başına bişeler gelmeden bir an önce bana ulaşması ve gerekli etüdleri ve kritikleri şahsımdan alması, devir kötü tabi.
- yine videosundan yola çıkarsak; türbanında kullandığı bordo-kahverengi arasındaki renk ile üzerindeki gri ceket, bana ruh hali ve arzuları konusunda bazı fikirler vermekle beraber geniş bir tahlil için birebir görüşme talep ediyorum.
- tarih duayenimiz.
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın, işkembeyi kübradan sallamanın insanı ne kadar salak duruma düşürdüğünün canlı örneği.
- tam bir çaylak. abilerinden, ablalarından öğreneceği çok şey var. ne demişti adamın biri zamanında:
"insanlara akıllarının alacağı bir biçimde hitap etmeyi kendimize hedef tayin edeceğiz..."
bak amcana, ülkeyi yönetiyor; sen hala canlı yayınlarda embesillik yap. neymiş kuzum; insanlara akıllarının alacağı biçimde, sinsice...
- kanada ilticacısı hanımefendi...birinin iltica etmesi için iltica edeceği ülkeye,mevcut bulunduğu ülkeyi kötülemesi,suçlaması gerektiği düşünülünce acaba ne gibi bir tehlike vardı ülkesinden kaçmasına diye düşünüyorum..açıklamalarını okuduktan sonra neden kaçması gerektiğini de anladık.yahu madem burda özgürlüğün yok,madem baskı altındasın,madem humeynim de humeynim diye geziyorsun ortada ozaman niye döndün ulen?yürü git işte iran'a..
orda biraz özgürlük iste de o türbanlı kafandan baş aşşağı yarasa gibi sallandırıp,bir iftira ile recm etsinler seni..
ulan yazmıyım dedim ama dayanamadım;
diyor ki; ''kurtuluş savaşı maraşta bir kadınımızın başörtüsü açılmasının ardından başladı..millet imanı için savaştı..'' ulen sütçü imam olayı kurtuluş savaşının başlamasından 6-7 ay sonra olmuştur bre cahil!ingiliz mandası değilim demiş bir de bence manda az bir tabir olmuş..
- (bkz: nuray bezirgan)
- iş bu abla söylediği cümleyle türkiye'nin zaten karışık olan gündemine balıklama dalmış, başörtülü insanları kendilerini savunmak zorunda bırakmış oldu.an itibariye kendisine dava açılmış durumda şu an, eğer provakasyonsa ki yüzde doksandokuz öyle kokuyo, başörtülelerin bundan kurtulmansının çaresi kendilerini savunmak, vatan veya atatürk sevgililerini kanıtlamak değildir.yapılacak şey bunun provakasyon olduğunu, kasıtlı olarak milleti birbirine düşürmek için yapıldığını anlatmaya çalışmaktır.allah sonumuzu hayır etsin.senin de nuray hanım. ama yaptığın şeyin hesabını verebilir misin allah bilir..ktunnel.com dan youtube girip ismini aratırsanız diğer provakasyonlarını görebilirsiniz
bir gün fatih altaylı almış eline bi türbanlıyı ortalığı karıştırmaya çalışıyomuş,patronu sormuş:" olum bu provaksyon tutmaz ki.." fatih cevap vermiş:"ya tutarsa"
(bkz: yaran fıkralar)(sofmyt, 13.06.2008 00:05 ~ 11:47)
- humeyninin rejiminde başörtüsüyle birlikte sosyal hayatta da var olabiliceğine inanmış , ''ok'' diyişine bin humeyniyi feda etmek istediğim ,özellikle kurtuluş savaşıyla alakalı fantastik öyküler yazarı ,ingilizsever.
- facebook da aleyhine pek çok grup kurulmuş bir gerici şahsiyet... (kibarlığıma dikkatinizi çekiyorum)
- her şeyden öncesinde bu kadın sayesinde kanal 1 ve fatih altaylı reyting kazanmış ve bilinirliliğini artırmıştır.iddalı ve türkiye'de bir tabu olan konu hakkında konuşmuştur.dolayısıyla bu kadar gürültü patırtı koparmasıda son derece normaldir..garipsemiyorum..
- bu tip kişilerin en belirgin özelliği tası tarağı topladıktan sonra batıya yerleşmeleridir. iran, afganistan ya da arap coğrafyası değil de neden illaki batı? özlemi çekilen ülkelere neden gidilmiyor. bakın nazım hikmet türkiye'den sonra amerikaya değil sscb'ye gitti. çünkü hayatını adadığı ideolojisinin doğduğu toprak rusya. ama bunların ikinci vatan abd,ab, kanada vs.
tamam özgürlük için eyvallah, batıdaki özgürlükçülük, hoşgörü ve insan hakları çok daha ileri düzeyde. ama bunları söyledikten sonra molla humeyni ve onun kurduğu rejimin özlemini çekebiliyor olmak hangi mantıkla izah edilebilir?
ablalar özgürlük istiyor ama idol molla. enteresan bir o kadar trajik.(manidoo, 13.06.2008 02:27 ~ 02:35)
- kendisiyle ilgili teke tek haberleri ortaya çıktığında pek ilgimi çekmemişti ama konu günlerce konuşulunca ve kendisine "atatürk'e hakaret" suçundan dava açılınca ilgili konuyu ve kendisini biraz araştırayım dedim. en çok da şunu merak etmiştim. teke tek gibi bir programa bu hatun hangi sıfatla çağrılıyor? bu tip programların formatı bellidir, siyasetçi, emekli bürokrat, sanatçı, sivil toplum kuruluşlarından yetkili kişiler falan çağrılır. bu kadın ne iş yapıyor ki bu programa çağrıldı. bulduğum cevap şuydu: yılların kurdu fatih altaylı, atacağı oltaya düşebilecek profildeki kişileri araştırdı, bu hanımı bularak programına çıkardı, istediği cevapları alıp programı bitirdi. neyse,konumuza dönelim.
28 şubatlı günlerin en hararetli döneminde üniversite öğrencisiymiş. türbanlı olarak derse girdiği için polis çağrılmış, zorla dışarı atılmış, bu konu için mahkemeye verilmiş "eğitimi engellediği" gerekçesiyle kendisine 6 ay hapis cezası verilmiş. daha sonra katıldığı "türbana özgürlük" gösterilerinin birinde polis tarafından çok feci dövülmüş, (2 aylık hamileymiş) çocuğunu düşürmüş (bkz: düşük yapmak), aynı olayda bir de kolunu kırmışlar. mahkemelerimizde hiçbir sonuç alamamış, o da bu belgelerle beraber kanada'ya iltica talebinde bulunmuş, belgeleri inceleyen kanada makamları jet hızıyla bu kadının iltica talebini onaylamış. bunlar objektif olarak doğruluğu kanıtlanabilir olaylar. bir de kendi beyanları yaşadıklarıyla ilgili. o dönemlerde sürekli polis takibi altında olduğunu , telefonlarının sürekli dinlendiğini, hatta bir keresinde arkadaşıyla konuşurken telefonu dinleyen kişinin araya girip kendisini ve çocuğunu ölümle tehdit ettiğini söylüyor. profil bu şekilde. bu kişi yıllar sonra türkiye'ye dönüş yapıyor. sonrasında olaylı teke tek programı. şimdi de programa dönelim.
küçükken bize sorulurdu, hala daha soruluyor çocuklara. "anneni mi çok seversin babanı mı?". cevap vermek hayli zor olurdu, en kestirme yoldan "ikisini de çok seviyorum" derdik. önce humeyni'den giriş yapıyor. "humeyni'yi seviyor musun?", diyor. evet seviyorum cevabı alıyor. zaten bu tam beklediği cevaptı. mesela iktidar hayatı boyunca 50 milyon kişi öldüren stalin'i sevmek suç ve ayıp değildir, ama şeriat getiren humeyni'yi sevmek suçtur, altaylı bunu biliyor. hemen peşinden can alıcı soruyu yapıştırıyor: "atatürk'ü seviyor musun?" bu sorunun ne anlamı var, nedir bu soru, nerden çıktı? hitler'i seven bir adama mussolini'yi de sever misin diye sorman normaldir, ama atatürk'le humeyni'nin ne alakacı var? bu kadın, konuşmasının özünde " kendisine yapılan tüm kötü işlerin atatürk adı kullanılarak yapıldığını, sırf bundan dolayı doğduğu toprakları, vatanını, sevdiklerini terk etmek zorunda kaldığını, eğitim hakkının engellendiğini, çalışma hakkının elinden alındığını" anlatmaya çalışmıştır. öyle veya böyle, kadının hapis cezası alması, gösterilerde dövülmesi, takip edilmesi, çocuğunu düşürmesi hep atatürk adı kullanılarak yapılmıştır. mesela onun rektörü kemal alemdaroğlu tüm sözlerine "atatürk'ün cumhuriyetinde" sözüyle başlayan biriydi. bu profildeki birinin atatürk'ü çok sevmesini bekleyemezsiniz. zaten konuşmasının bir bölümünde "insanlar bana atatürkçülük adına zulmediyorlarsa benden atatürk'ü sevmemi bekleyemezsiniz" de demiştir. atatürk'ü sevmeyenlere sorun, hiçbirinin mantıklı bir cevabı yoktur, hepsinin mantıklı açıklaması "aslında atatürk'ü değil de atatürkçüleri sevmiyorum" olacaktır. bu kadın seviyorum deseydi kimse inanmayacaktı ama sorun da olmayacaktı, sevmiyorum dediği için linç edildi. fatih altaylı da hayatında ilk defa atatürk sevmeyen birini görmüş olduğu için o gece zorundan gözüne uyku girmemiş: bir kişi nasıl olur da atatürk'ü sevmez. sevmezse sevmiyordur, sen niye uyuyamıyon onu anlamadım ben. aslında yalan söylüyor, o gece istediğini elde ettiği için çok derin bir uyku çekmiştir. ingiliz mandası olayı ise özellikle bu kadın için çok traji-komiktir. kendi vatanında inandığı gibi yaşayamayan bir kadın olarak ingiliz ülkesine iltica edip orada istediği gibi yaşayabiliyor. verdiği cevap aslında bir istekten ziyade devleti yönetenlere kin gütme gibi bir şeydir. gerçekten böyle düşünen biri olsa iltica ettiği ülkede hayatını sürdürürdü.
ayrıca kendisine dava açılmıştır. hukuktaki son gelişmelere baktığımda bu kadının bu sözlerinden dolayı idama mahkum edilip asılması bile benim için sürpriz olmayacaktır. her ne kadar idam cezası anayasamızla kaldırılmış olsa da özellikle yargı organlarımız kendilerini anayasa ile bağlı hissetmiyorlar son zamanlarda. atilla yayla'nın 3. kişiler ağzından atatürk'e "bu adam" diye hitap etmesi 2 yıl hapis cezası getiriyorsa bir kişinin "atatürk'ü sevmiyorum" demesi 25 yıl, ayrıca aynı konuşma içinde "humeyni'yi seviyorum" demesi de ağırlaştırıcı sebep olarak kabul edilip idam getirebilir.
- (bkz: mandacı)
yahu güzel kardeşim, ömrü hayatımda senin kadar desteksiz sallayanı görmedim. bak sahiden söylüyorum. ne söylediğini dinledin mi sen hiç.
o siz siz diyerek ayırdığın insanlar var ya. ben onlardan biriyim.
topla seni oraya sürükleyen mü'min imam ve şeyh amcalarını ondan sonra paçanız sıkıyorsa islami devrim yap. ha pardon siz islami devrim yaparsanız yaşam koşullarınız zayıflar, iyisi mi biz memleketi ingiliz köpeği yapalım, bayrağın kenarına imparatorluk simgesini ekleyiveririz. üzerinde güneş batmayan imparatorluk yeni topraklar katsın bünyesine.
yaşasın kraliçe, yaşasın büyük ingiliz krallığı.
yaşasın yarım bağımsız, islamik şerriat türkiyesi.
god bless you, god bless her majesty.
- kendisine taptığı ingilizin diliyle başlıyarak ,
hey sexy lady ?
kanada'nın iran'dan fazlası neydi?
senin için iran tam müslüman!!!
gelsin ingiliz erkekleri aman aman!
demek istediğim büyük ingiliz insanının yalellicisi.(sagan, 15.06.2008 11:36)
- iddaalara göre bir gösteride veya arbede sırasında çocuğunu düşürdüğü belirtilmişti.
(duffy, 14.08.2008 16:56)
|