görseller
nubar terziyannubar terziyan

belki ilginizi çeker
  1. · hulusi kentmen
  2. · murder on the orient express
  3. · münür özkul
  4. · müzeyyen senar
  5. · mirasyediler
  6. · türk sanat ve kültürüne hizmet etmiş ermeniler
  7. · kenan pars
  8. · yıldızlar da kayar
  9. · çilekeş
  10. · sezercik yavrum benim
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  2. · darwin i bitiren balık
  3. · google wave
  4. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  5. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  6. · günün tek cümlelik özeti
  7. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  8. · pamukkale turizm
  9. · kısa öykü denemeleri

nubar terziyan  

1. eski türk filmlerinde oynamış en baba figüranlardandır. küçükken izlediğim filmlerinde dedem zannettiğim, nur yüzlü, al yanaklı, ve hep iyi rollerde oynamış sinema emektarı.
    (srce, 05.11.2004 18:09)
  2. ton ton suratlı, şeker gibi bi adam tabi dışı içini gösteriyorsa
    (viola, 05.11.2004 18:19)
  3. tarık akan'ın da oynadığı şemsiye filminde zahireci bir dedeyi canlandıran sevimli kişilik. adam sevimli lan.
    (sigur ros, 25.07.2006 21:42)
  4. aynı zamandafedon'un dayısı olan türk filmlerinin vazgeçilmez tonton amcası.
    (applepie, 11.09.2006 18:19)
  5. türk sinemasına uzun yıllar emek vermiş babacan sıfatlı saygıdeğer kişilik.

(bkz: allah rahmet eylesin)
    (adanus, 11.09.2006 18:36 ~ 18:37)
  6. polis müdürü, milli emniyet teşkilatı müdürü, komiser amca gibi rollerde sık sık gördüğümüz nubar terziyan gerçekte de polis olmak istemiş ama bu hayalini ancak perdede gerçekleştirebilmiştir.
    (organometallic complex, 11.09.2006 20:57)
  7. gerçek ismi nubar alyanak'tır.
    (moya the song, 11.09.2006 21:04)
  8. türk sinemasının en tonton karakter oyuncusudur. müşkül durumda kalan başrol oyuncusnun yardımcısı, pembe yanaklı, ak saçlı dededir. güzel bi armağandır türk sinemasına.

en babacan oyuncu için;
    (bkz: hulusi kentmen)
    (alphesibea, 19.06.2007 23:09 ~ 23:10)
  9. filmlerinde büründüğü karakter gereği kötü durumda olan birine acıdığı zaman(sezercik'in filmindeki sütçü dede rolünde olduğu gibi) o ifadesiye izleyeni ağlatma potansiyeline sahip olan yeşilçamın eski iyi aktörlerinden..
    (bohoqueen, 19.06.2007 23:35)
  10. türk sineması emekçisi,ton ton amcası,saygı duyalası insanı.
    bir diğeri için:
    (bkz: münir özkul)
    (üstümdeki şehir, 22.06.2008 10:50 ~ 09.11.2009 08:45)
  11. anılarını, 70'li yaşlarında büyük ısrarlar sonucu ne idim ne oldum adında sıcacık bir kitapta toplamış inanılmaz sevimli, dopdolu bir yaşam yaşamış olan sanatçımız. bu kitabı mutlaka alın okuyun derim. karısının adı katrin imiş, kendisini o kadar çok sevmiş ki bu hissi kitabı okurken almamanız mümkün değil. kendi söylemine göre 400'den fazla filmde oynamış. allah'a ve dinine çok bağlı bir ermeni asıllı türk vatandaşı olarak 1993'de vefat etmiş. kitap artık yaşamını noktalamaya hazır bir adamın zevkle geçen bir ömrün en tatlı anılarını yad etmesiyle başlıyor ve sona eriyor.

kitaptan bir ufak alıntı,
    "nubar baba, şimdiye kadar sinemadan ne kazandın?", diye soracak olursanız onu da söyleyeyim arkadaşlar. feriköy'de bir katım, silivrikapı'da bir mezarım var...gözüm açıkken nerede yatacağımı biliyorum, kapandıktan sonra da nerede yatacağımı biliyorum..

nur içinde yatsın.
    (iddqd, 03.09.2008 10:35 ~ 11:01)
  12. türk sinemasının vazgeçilmezlerindendi, sanırım hiç kötü adamı oynamadı.
    (polikina, 03.09.2008 12:28)
  13. bütün bir toplumun müşfik bir amca, bir dede kabul edebileceği kadar sevdiği ermeni vatandaşımız.
    (avluda oturan sizofren, 15.04.2009 14:54)
  14. şimdi yaşıyor olsa sırlar dünyası,büyük buluşma,5.boyut ve bilumum samanyolu dizisinde melek yada ak sakallı dede rollerinde görebileceğimiz iyilik sözcüğünün fışkırdığı nur yüzlü insan.
    (feympeşindeyimvarmıdiyceyin, 27.08.2009 10:22)
  15. her filmde olan adam. hemen hepsinde oynamış gibi geliyor bana, onsuz neredeyse türk filmi çekilmemiş seksenlere kadar*. kendisi, sean connery, albert finney, ingrid bergman gibi ünlülerin de rol aldığı, bir kısmı istanbul'da geçen, murder on the orient express filminde bile oynadı (tesbih satmaya çalışan sokak satıcısı rolünde).
    sevimlilik ve tontonlukta hulusi kentmen ile beraber anılır. kesinlikle unutulmazlar arasındadır. allah rahmet eylesin.
    (iki nokta üst üste biri altta biri üstte, 02.11.2009 21:09)
  16. türk filmlerindeki sütçü rolüyle de büyük beğeni toplayan oyuncu.
    (ithalat ifrazat, 02.11.2009 21:28)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil