6 adetlik ve 12 adetlik paketleri vardı. bi de benim ki gibi 24'lük büyük paketleri vardı. bi de almanya'daki dayısına 48'liğini getirten bir piç vardı.
kırtasiye kırtasiye gezerken tekrardan kavuştuğum kuru boyayla pastel boya arası boya kalemleri.kalemtıraşla açması çok keyiflidir.tek parça halinde çıkarsa ayrı bir güzel olur.ama eski kokusu kalmamış azizim..
kutusunun iç bölümüne ilk aldığım zamanlarda her rengin üst kısmını o renkle boyamıştım. boyalar dağılınca hepsini o renklere göre yerleştirirdim. benim için çok önemliydi o boyalar. e tabii herkeste 6'lık olanlarından varken benimki 12'likti.
resim öğretmeni halam tarafından ilkokul 1. sınıfa başlamam şerefine 48 liği hediye edilmişti bana.kapaklı çok güzel bir çantası vardı.liseyi bitirdim o boyalarla...
sanırım kutusunun üzerinde sevimli bir kurbağa resmi vardı bu boyanın. boyayı kalemtraşla açıp oluşan renkli kırıkları biriktirirdim. sonra o kırıkları bir kağıda sürtünce alacalı soyut bir çalışma ortaya çıkardı. hey gidi günler hey...