belki ilginizi çeker
  1. · pınar selek
  2. · richard tampigny
  3. · gönül orhonlu
  4. · st joseph
  5. · fransız okulları
  6. · erek siyon
  7. · misyonerlik ve tolerans
  8. · notre dame de paris
  9. · neveser kökdeş
  10. · the soap
gündem
  1. · asla birlikte olunamayacak birine aşık olmak
  2. · yasaklanması gereken şeyler
  3. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  4. · google wave
  5. · boylumlama
  6. · prison brake
  7. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  8. · ocakta sigara yakmak
  9. · kabadayı

notre dame de sion  

1. istanbul'da harbiye'deki fransız lisesi.
    kız okuluydu zamanında, ne güzeldi o zamanlar
    şimdi bozdular erkek alıyorlar.
    çalıkuşu feride'de bu okulda okumuştur.
    (stocky2001, 05.12.2004 17:14)
  2. "dame de sion'un kızları" kavramını literatüre sokan güzide eğitim yuvası. itü'nün yaşlı hocaları da derslerde gençken sözü geçen kızların peşinden nasıl koştuklarını anlatır dururlar.
    (excalibur, 06.12.2004 09:16)
  3. (right lane must exist, 08.11.2005 09:34 ~ 09:34)
  4. bi kamburu bi de "de sion"'u...
    (azwepsa, 08.11.2005 12:31)
  5. bu sene 150inci yılını kutlayan ünlü fransız lisesi.
    (stocky2001, 22.01.2006 23:16)
  6. harbiye'de bulunan beyaz güzel bir binada hizmet vermekte olan okul. eskiden çok zarif kızlar yetiştiren bir kız okuluymuş. şimdi ise diğer kolejler gibi karma eğitim vermektedir. st. esprit kilisesi ile yanyanadır. ayrıca st. joseph'den sonra gelen en yüksek puanlı fransız kolejidir.
    (chrystal, 27.05.2006 01:40)
  7. frankofon görmek isterseniz önünde bi on dakika geçirmenizin yeterli olacağı fransız okulu. franco-turk diyebileceğimiz fransız türk kırmalarına sahip.
    diğer fransız okullarının öğrencileri de bunların aksanlarını duyunca dehşete düşerler. ben bir fransızda bile böyle koyu aksan görmedim.

tüm genellemelerin yanlış olduğunu kabul ederek, beni oha falan olmanın doruklarında gezdiren dialoğu huzurlarınıza sunuyorum:

ben- sorular zordu di mi?
    dame de sion'lu kız- evet. c'etait tres bizarre yani. (sorular çok garipti yani demeye çalışıyor)
    en effet, biliyorsun yani j'aime le français. (meali: aslında biliyorsun yani fransızcayı seviyorum)
    ben- belli oluyor...

-iki cümledeki 29 tane 'yani' kullanımına dikkatinizi çekerim-
    (somnambule, 29.05.2006 16:53)
  8. 1856 yılında istanbul'a gelen birkaç rahibe tarafından kurulmuştur.ülkemizin ilk resmi kız lisesi olmuştur.1996 yılından itibaren ise erkek öğrenciler de öğrenim görmeye başlamıştır.
    (ceyus, 09.07.2008 02:04)
  9. ilköğretim bölümü özel neslin değişen sesi nds olarak liseye öğrenciler hazırlamaktadır, aynı disiplin ve eğitim anlayışına sahiptir.
    (critical, 09.07.2008 22:20)
  10. sion'lu hanımımız anlamına gelir. (our lady of zion) meryem ana kastediliyor.
    (me vale madre, 09.07.2008 22:53)
  11. cücük kadar bahçesi olan fransız lisesi.
    vakti zamanında ayakkabıdan kazağa, saçtan tırnağa karışırlardı. (bkz: richard tampigny) (bkz: gönül orhonlu)
    ha şimdilerde tahmin ediyorum ki iyice boku çıkmıştır, eski mezunlarını mumla arıyorlardır orası ayrı.
    (tuzruhi, 01.02.2009 00:31 ~ 15:59)
  12. pınar selek'in de diploma aldığı lise.
    (desmond ın fuları, 29.03.2009 04:53)
  13. ben lisedeyken çıkış vakitlerinde tam anlamı ile boşalan bir okuldu kendisi. lan hepsi mi taş olur hatunların arkadaş. her neyse. bünyesinden pek çok gacıyı son derece salaş bir mekan olan hydromele götürdüğümüz olmuştur aramızda kalsın. gelgelelim dün bir adet orospu evladı otobüs şöförü ve motorsikletçi satanik genç vasıtası ile tekrar bir çıkış vaktine rast geldim de bu okulun hiç eskisi gibi tam anlamı ile bir boşalması söz konusu değilmiş artık. oğlanlar yine tipsiz ama kızlarda da şu üzümlü atasözümüzü doğrular nitelikte bir hava sezdim ben. tam olarak bilemiyorum tabi yaşlanmış da olabilirim.

edit: zamanın ötesine gitmiş, aramızda dame de sionlu ergenler var sanırım öpüyorum gözlerinden...
    (ayarcızade mahmud ekrem, 16.09.2009 14:50 ~ 29.10.2009 20:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil