nothing else matters
so close no matter how far
couldn't be much more from the heart
forever trusting who we are
and nothing else matters
never opened myself this way
life is ours, we live it our way
all these words i don't just say
and nothing else matters
trust i seek and i find in you
every day for us something new
open mind for a different view
and nothing else matters
never cared for what they do
never cared for what they know
but i know
and nothing else matters
but i know
never opened myself this way
life is ours, we live it our way
all these words i don't just say
and nothing else matters
trust i seek and i find in you
every day for us something new
and nothing else matters
never cared for what they say
never cared for games they play
and i know
no nothing else matters
metallica'nın kaybettikleri basçıları cliff burton için yazdığı,onun için o duygu yoğunluğuyla bestelendiğinde hepimizin bildiğinden daha uzun olan fakat sonra albüme konacak hale getirilen parça.
rock dinlemeye yeni başladığım dönemde karşıma çıkan,direk beni hastası yapan şarkıdır.."ne kadar uzak olduğumuz önemli değil, öyle yakınız ki..." sözleriyle başlar ve bu sözer kimi insanların bam teline öyle bir vurur ki(bkz: ben)...dinler dinlemez gitar çalmayı öğrenincem dediğim,akabinde bir gitar aldığım ve saçma bir versiyonunu çalmaya başladığım şarkıdır.tab okumayı öğrendikten sonra tablarına bakıp gitardan gelen harika seslerle çaldığım yerde "aman allahım" dediğim ve çaldığım aptal versiyon için "ne kadar gerizekalıymışım" dedirten parça...metallica'nın iki versiyonu da harikadır..apocalyptica yorumu ise tadından yenmez...
herkesin gitarı ilk defa eline almasıyla yaptığı ikinci eylemdir...
gitarı eline ilk defa alan önce yukardan aşağı telleri sırayla titretir ve "hani süt kardeşler'de gulyabani çıkıyo ya(lan çocukluğumdan beri korkutuyo beni o müzik,bak yine tüylerim tiken tiken oldu)orda çalan şarkıyı çıkardım!!!"
ikinci eylem ise şudur:gitarın kalın mi teline vurulur.biraz zeki arkadaşların aklına nothing else matters gelir.sonra azcık uğraşıp doğru tellere vurur ve şu iğrenç sözcükler dökülür ağızlarından: natinks els metırs ın başını çıkardıııım!...eyvahlar olsun ki bu böyle...
soloları hoş ve oyle yeni başlayanlar için pek de o kadar kolay olmayan güzel metallica şarkısı..metallica ile ilk tanışma şarkısı olarak da genellenebilir..
metallica'nın m'sinden haberi olmayan insanların, metallica adını duyunca " evet ben de çok severim metallica'yı, özellikle nothing else matters süper bir şarkı" dedikleri; herkesin bildiği metallica eseri.
"bu bizim şarkımız olsun sevgilim" ekolünde bol bol adı geçen aslında aşk şarkısı olmayan, sırf herkes bildiği için küçümsenmemesi gereken black albumden bir metallica eseri.
ruhun dip yaptığı anlarda yarım ölçek alınması gereken fevkalede parça.. dede olduğumda torunumun "hadi seko dede bi nothing else matter söylesene" demesini beklediğim şahane, güzel, mükemmel bi şey...kelimeler kifayetsiz kalıyor işte ...hala kaldı bir eksiklik var bu tanımda ...
.........
.........
and nothing else matters
.........
.........
and nothing else matters
almanyada bazı gitar ve müzik aletleri mağazalarında asılan tabelaya göre: "lütfen gitarları nothing else matters şarkısını çalarak denemeyiniz." uyarısıyla, mağaza sahiplerinin her seferinde aynı arpeji dinlemekten sıkıldığı anlaşılmaktadır. bu da şarkının klasını ve popülerliğini ortaya koymaktadır. evet bende her elime gitarı aldığımda aynı başlangıcı yapıp gitarın sesini dinlemekteyim; bunu burda itiraf edeyim. ama napayım, adamlar yapmış bitirmiş işte. ayrıca parçanın saz ile çalındığına da şahit oldum, yapanlar yok değil.
başka bir giride de belirtildiği gibi gitara akord yapmak için çok uygunudur.ancak birçok insanın bu şarkıyı kız tavlamak için kullanması hiç de hoş olmamaktadır.bu şarkı sanılanın aksine cliff burton için değil jamesin eski bir sevgilisi için james tarafından yazılmıştır fakat sonradan hayranlarımıza ithaf ediyoruz falan demiştir.cliff burtonın şarkısı için (bkz: to live is to die) nothing else matters'ın anlamı "başka hiçbir şeyin önemi yok"tur.s&m versiyonu süperdir ancak albümdeki versiyonda 12 telli gitar kullanıldığı için(klibinde görebilirsiniz) daha yumuşak bir ses elde edilmiştir oysa ki s&m versiyonu daha karamsardır.