not defteri 

adana çık aradan

1. yazılı, sözlü ve dönem ödevi notlarının yazıldığı, tembel öğrencinin kâbuslarını süsleyen defter.
    (selenge, 11.12.2004 19:46 ~ 01.06.2005 18:58)

2. cebe sığan modellerinden asla vazgeçemeyeceğim bir kırtasiye malzemesi
    (mavio, 14.06.2005 11:15)
  3. windowsun ilkel kelime işlem programı. ctrl + s özelliğinin eklenmesiyle birazcık da olsa adama benzedi.
    (easy company, 14.06.2005 11:22)
  4. windowsu vazgeçilmez öğelerinden biridir. alelade bişeyler yazıp sonra da silmek için ideal bir programdır. ha bir de bir zamanlar not defteri kullanarak yayılmış bir virüs vardı, 1999'daydı sanırım. virüs, ismi notepad.exe olan not defterinin adını notepad.com olarak değiştiriyor, kendini de notepad.exe olarak windows/system32 altına kopyalıyordu. bu virüs, kullanıcı not defterini çalıştırdığında önce kendisi faaliyete geçiyor, kullanıcı durumun farkına varmasın diye de orjinal not defterini çalıştırıyordu.

bunun bir de excel ve wordpad için olanının çıktığını duydum fakat hiç görmedim.
    (lightblue, 14.06.2005 11:30 ~ 14:27)
  5. düzenli, işini ciddiye alan insanların yanlarında taşıdıkları küçük ajandadır.
    (gülümsün, 14.06.2005 11:32)
  6. bazen geçmişin küçük bir ön izlemesi gibidir.
    alışveriş listeleri, hangi gün ne kadar uyunduğunun notları, fiyat hesaplamaları,kira, faturalar,gelir-gider listeleri, sevilen gruplarının internetten download edilmesi için biriktirilmiş şarkı isimleri,
    plan programlar, kimle ne zaman ne yapılacağına, telefon numaralarına, e-mail adreslerine kadar upuzun listeler,
    sizin için hediye bırakılan dükkanların isimleri, yaz tatili planı için incelenmiş çin'de, fransa'da, italya'da pansiyon isimleri, fiyatları...
    ölmeden önce yapmak istenilenler listesi
    öğrenilmek istenenler listesi, görülecek yerler listesi
    kısaca... belki yaptıklarınızın belki umut ettiklerinizin listelerinin olduğu küçük defterler.. oysa hepsi ya geçmişi ya da geleceği simgeler...
    tek bir kanıt yoktur açıp baktığınızda bugüne dair.
    (kolektivist kedi koleksiyoncusu, 04.06.2007 05:42)
  7. günlük tutmayan lise öğrencisi için anı defteri. bütün sene çantanda gezdirmiş, bir sürü gerekli gereksiz şeyi not etmiş, bişeyler karalamışsan arada, yıllar sonra biyerlerden çıkınca sevindiren uyduruk defter.
    (alphesibea, 23.07.2007 23:21)
  8. aslında windows un en temel yazı programlarından biridir...o dandik not defteri ile yüzlerce farklı uzantılı dosya yaratabilirsiniz...sadece not defteri kullanarak, web sitesi yapmanız da mümkündür...
    (joker, 23.07.2007 23:36)
  9. (bkz: da vinci'nin not defteri)
    (dirtypain, 23.07.2007 23:45)
  10. (bkz: the notebook)
    (imago, 22.08.2007 15:36)
  11. zannımca, wondrous'un "şöyle bir arabirim olsa, not alsak oraya" isteklerine kulak vererek oluşturduğu sözlük uygulaması. sözlüğün notepad'i.
    (thedewil, 01.12.2007 13:59)
  12. çok güzel olmuş özelliktir. ancak not defterine yazılan yazıların gri renkli olması okunabilirliğini azaltmış kanımca, siyah gibi daha koyu bir renk yapılabilinirse daha güzel olacak.

edit: zaten siyahmış ama benim stilimde bir sorun varmış..love eternal extended için gri yazılar yazıyorum not defterime..buradan yetkililere sesleniyorum..
    (hell isnt good, 01.12.2007 22:21 ~ 22:30)
  13. maksimum 1000 karakter kullanılabilen yeni sözlük fasilitesi.
    (bulsaraa, 05.12.2007 23:57)
  14. bugun ilk defa kullanmayı denediğim fakat başaramadığım yeni sözlük özelliği. bu arada camel teması kullanıyorum ve sorunun temadan kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmiyorum.
    (the artful dodger, 08.12.2007 13:19)
  15. butonları üzerine gelindiginde işlevlerinin yazması gerektiğini düşündüğüm fasilite.
    (bkz: chi hatası)(bkz: css)(bkz: javascript)
    (kodcanavari, 14.12.2007 19:45)
  16. sözlükte hakkaten çok işime yarayan bölüm. "ütüyü fişten çıkar" yazdığımdan beri evdeki olası yangınlara karşı çoktan tedbir almış bulunmaktayım. iyi düşünmüşler.
    (bkz: varol itü sözlük moderasyonu)
    (badangel, 12.01.2008 12:13 ~ 12:14)
  17. kullanışlığı konusunda oldukça eleştirdiğim fasilite.

evet gerekli, evet bazen hayat kurtarır ama butonları kullanmak ve tüm yazdıklarımıza ulaşmak konusunda derin handikaplar barındırıyor. biraz daha pratikleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

(bkz: sözlükle ilgili istekler)
    (rasmus, 16.03.2008 02:02)
  18. beni şaşırtan harika olay. şaşırtmasının nedeni not yazıyor olabilmemiz deği tabi ki. dün itu radyo dinlerken bir şarkıyı not aldım. sonra girilere daldım unuttum onu kapattım sözlüğü. sonra bilgisayarı da kapattım. ertesi gün bir açtım sözlüğü benim not hala orda duruyor. ben artık silmem zaten orada yazanları. evet küçük şeylerden mutlu olmak güzeldir.
    (jaguarboy, 27.05.2008 17:07)