norton antivirüs yazılımının gerekli ayarları kullanıcı tarafından yapılmadığı veya norton utilities paketindeki gerekli gereksiz her programın (disc doctor, clean sweep, anti freeze, norton protected recycle bin vs..) yüklenmesi gibi durumlarda nortonun, kasabanın şerifi gibi (system tray'de duran norton simgesi de polis rozetine benzerdi sanırsam) çalıştırılan her programı yavaşlatması üzerine sarfedilebilecek cümle.
1 yıl sonra (temmuz 2005'te) biteceği söylenen trial sürümünün 25 günde bitmesinin ardından bilgisayarı korumasız kalan arının feryadı. hiç yoktan uğraştırmakta, install'ı bi dert, uninstall'ı bi dert. oof of, allah belanı versin norton.
virüs ve trojan'leri engellemek yerine "abi ayıptır söylemesi virüs yedik az önce" diye haber veren,sahte kahramanlık yapıp giren virüsün ardından "kaçma lan kaçma" diye bağıran norton'un kullanıcıyı deli etmesinin akabinde o kullanıcının söyleyebileceği en masum söz.
trail'ini yükledikten sonra sistem tarihini geriye almak kaydıyla çook uzun süre kullanabileceğiniz, fakat kullandıktan sonra ulan bunun için mi uğraştık biz deyip arkasından ekleyeceğiniz cümle.
norton kullanan herkesin elbet bir gün haykıracağı nida. bu sistem yamyamı program her tarafa kendi linkini ismini attığı yetmezmiş gibi birde her harekete karışıp uyararak kullanıcıya salak muamelesi yapar. ileriki sürümlerinde, msn'de karşı tarafın sinirlenip bilgisayarınıza saldırma ihtimaline karşı msglarınızdaki küfürlerinizin sansürlenmesi, ya da need for speed'de çok kaptırıp işlemciyi ısındırmamanız için yarış ortasında yandan norton kamyonunun önünüze fırlayıp sizi yoldan dışarı çıkarması gibi ek koruma önlemleri çıkabilir. uyarıyım.
virüs huylu virüs programına az bile. sistem kaynaklarını tüketir, işlemciyi sömürür. gün gelir "virüs girdi" diye haber verir. söz konusu cümle bundan sonra her an gelebilir..
antivir'in bilgisayar açıldığında yaptığı updatelerden sonra kendini kapatması bazen de sırra kadim basıp ben yalnız çalışırım edası ile karizma yapması sonucu, nortondan geri aldığım cümledir.
(bkz: allah belanı versin antivir)
avast - spybot- windows defender üçlüsü kullanılmaya başlandıktan sonra eski günler hatırlanınca ister istemez dudaklarınızdan dökülen sözcük öbeği. norton allah belanı versin!
(bkz: oh be rahatladım)
buradan edward norton abimize de selamlarımı iletiyorum, üzerine alınmasın bunun onunla ilgisi yok. pek severim kendisini.
(bkz: @1458423)